Poimi tuoksuvinkit ja tutustu Ted Bakerin uusiin tuoksuihin!

Poimi tuoksuvinkit ja tutustu Ted Bakerin uusiin tuoksuihin!

Päivitetty 19.4.2022

Tuoksun valintaan vaikuttaa moni asia. Lue täsmävinkit hajuveden käyttöön ja löydä uusi lempituoksusi Ted Bakerin tuoksumaailmasta.

K-Citymarket-logo 680 x 50

Vaatteista ja asusteista tunnettu Ted Baker ilahduttaa tyylitaitureita uudella tuoksusarjalla! Omintakeiset pukeutujat pääsevät täydentämään lookiaan omaan tyyliin istuvilla tuoksuilla, jotka yhdistelevät rohkeasti erilaisia tuoksuelementtejä marjoista kukkiin, hedelmiin sekä mausteisiin.

Kokoelmasta löytyy kaksi tuoksuparia, joista on helppo valita oma suosikkinsa:

 • Ted Baker Woman EdT -tuoksu avautuu raikkaan hedelmäisenä ripauksella rommia, ja puhkeaa kesäisen kukkapuutarhan huumaavaan tuoksuun täydentyen suloisella vaniljalla ja myskillä.
 • Ted Baker Skinwear EdT on maskuliinisen aromaattinen ja virkistävän sitruksinen sekoitus kardemummaa, sisilialaista sitruunaa, vastajauhettua kahvia ja seetripuuta.
 • Ted Baker W for Her EdT on virkistävä sekoitus pionia ja vaaleanpunaista orkideaa ripauksella vadelmaa sekä suloisen makeaa vaniljaa.
 • Ted Baker M for Him EdT on lämmin ja puinen tuoksusekoitus täyteläistä tonkapapua, meripihkaa ja myskiä.

TedBaker fiiliskuva2

Tiesitkö nämä asiat tuoksuista?

 • Tuoksut jaetaan tuoksuraaka-aineidensa perustella erilaisiin tuoksuperheisiin, kuten esimerkiksi kategorioihin sitrustuoksut, kukkaistuoksut ja itämäiset tuoksut. Oman lempituoksuperheen tunnistaminen helpottaa tuoksujen ostamista.
 • Tuoksu koostuu erilaisista tuoksuelementeistä ja tuoksu avautuu iholla vaiheittain. Heti alkuun aistittava latvatuoksu kestää iholla vain muutamia minuutteja.
 • Latvatuoksun jälkeen paljastuu sydäntuoksu, jonka tuoksusekoituksen perusteella tuoksua yleensä kuvaillaan. Sydäntuoksun aistii iholla useamman tunnin.
 • Tuoksun kestävin osa on sen pohjatuoksu, joka voi tuoksua iholla jopa vuorokausia. Sekoittuessaan iholla tuoksusta tulee jokaisella käyttäjällensä ainutlaatuinen pohjatuoksun ansiosta.
 • Tuoksua kannattaa laittaa puhtaalle iholle, kehon pulssikohtiin eli esimerkiksi ranteisiin, kaulalle tai kyynertaipeisiin. Pulssin tuottama lämpö vapauttaa tuoksua iholta lempeästi.
 • Vältä hieromasta ranteita yhteen tuoksusuihkauksen jälkeen. Tuoksumolekyylit ovat herkkiä, joten hierominen voi vääristää tuoksua iholla.
 • Tuoksuista on erilaisia vahvuuksia. Voimakkain ja arvokkain on parfyymi, joka ei sisällä lainkaan vettä. Parfyymissa on tuoksutiivistettä 20-40 %, joten pieni tippa riittää tuoksun vapautumiseen.

Eau de Parfum on vähän miedompi, se sisältää tiivistettä 12-20% prosenttia. Suomessa suosituin tuoksuvahvuus Eau de Toilette sisältää tiivistettä 8-12 % ja kevyin Eau de Cologne 2-5 %.

TedBaker banneri2