Koti ja hyvä olo
Näin valitset kuulokkeet - ostajan vinkit

Näin valitset kuulokkeet - ostajan vinkit

Kuulokkeiden valinta onnistuu, kun pohdit mitä kuulokkeilta toivot. Valitse kuulokkeet urheiluun, melun vaimentamiseen, vapaa-aikaan ja pelaamiseen.

Pikaopas kuulokkeiden valintaan

Kuulokkeet valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Mitä ominaisuuksia toivot kuulokkeilta? Näillä vinkeillä kuulokkeiden valinta helpottuu.

Urheilijalle langattomat nappikuulokkeet

Jos käytät kuulokkeita urheillessa, valitse roiskevesitiiviit ja mieluummin langattomat kuulokkeet. Urheiluun valittavien kuulokkeiden on istuttava hyvin, jotta ne pysyvät korvilla liikuttaessa. Nappikuulokkeet pysyvät vauhdissakin paikallaan eivätkä hiosta, joten ne sopivat hyvin salille tai lenkille. Pienen kokonsa vuoksi nappikuulokkeet sopivat myös matkakäyttöön.

kuulokkeet nappikuulokkeet 680x680 Kuva: JBL Sprint BT-nappikuulokkeet

Langattomissa kuulokkeissa ei ole johtoa, vaan kuulokkeet yhdistyvät äänilaitteeseen bluetooth-yhteydellä. Täysin langattomissa kuulokkeissa ei ole johtoa edes kahden korvanapin välissä . Nekin liitetään äänilaitteeseen bluetoothin avulla. Langattomien kuulokkeiden akku kestää yleensä pidempään kuin langallisissa. Joissain kuulokkeissa on saatavilla myös urheilusovelluksia, esimerkiksi sykemittari.

kuulokkeet langattomat 680x680 Kuva: JBL Free True Wireless BT-nappikuulokkeet

Maisemakonttoriin ja lentokoneeseen vastamelukuulokkeet

Jos toivot kuulokkeita melunvaimennusta esimerkiksi maisemakonttorissa tai lentokoneessa, kokeile taustamelua vaimentavia kuulokkeita. Niitä on kahta tyyppiä: aktiivisia vastamelukuulokkeita ja passiivisia melua vaimentavia kuulokkeita.

kuulokkeet aktiiviset vastamelu 680x680 Kuva: JBL T600BTNC BT-vastamelukuulokkeet

Aktiivisissa vastamelukuulokkeissa on pienet mikrofonit, jotka analysoivat taustamelua ja lähettävät melua neutralisoivia signaaleja. Passiivisten mallien taustamelun torjunta perustuu kuulokkeiden melua vaimentavaan rakenteeseen.

kuulokkeet aktiiviset vastamelu2 680x680 Kuva: Waltter BT-vastamelukuulokkeet

Vapaa-aikaan korvan peittävät kuulokkeet

Jos käytät kuulokkeita vapaa-aikana esimerkiksi kaupungilla liikkuessa, valitse kevyesti korvan päällä lepäävät on-ear-kuulokkeet tai koko korvan peittävät around-ear-kuulokkeet.

kuulokkeet sankakuuloke jbl 680x680 Kuva: JBL E55BT BT-sankakuulokkeet

Molemmissa kuuloketyypeissä on runsaasti väri- ja tyylivaihtoehtoja, johdolla tai ilman. Niissä on hyvä äänenlaatu, mutta ne eivät sulje ulkomaailmaa kokonaan pois. Sovita kuulokkeet tyyliisi anna musiikin viedä!

kuulokkeet sankakuuloke sony 680x680 Kuva: Sony WH-CH500H sankakuulokkeet

Pelaajan kuulokkeissa on mikrofoni ja tilaääni

Pelaamista varten tarvitset pelikuulokkeet, joissa on säädettävä mikrofoni. Pelaamiseen suunnitelluissa kuulokkeissa on virtuaalinen tilaääni (surround), joka tekee pelaamisesta todentuntuisempaa. Kuulokkeiden on hyvä olla kevyet, koska kuulokkeita käytetään usein pitkiä aikoja kerrallaan.

Lapselle desibelirajoitetut kuulokkeet

Lasten kuulokkeita käytetään yleensä lastenohjelmien katseluun, niin ettei ohjelmien melu häiritse muuta perhettä.

kuulokkeet lasten jbl1 680x680 Kuva: JBL JR300BT lasten BT-sankakuulokkeet

Lapsille suunniteluissa kuulokkeissa on syytä olla desibelirajoitus. Näin lasten kuulo ei vaurioidu kuulokkeita käytettäessä. Lasten kuulokkeissa on useita hauskoja värejä ja tyylejä. Lasten käytössä langottomat on-ear-kuulokkeet ovat kätevimmät.

kuulokkeet lasten jbl2 680x680 Kuva: JBL JR300BT lasten BT-sankakuulokkeet