Usein kysytyt kysymykset: kauneus ja hygienia

Usein kysytyt kysymykset: kauneus ja hygienia

Julkaistu 20.4.2018

Voiko Pirkka vanulaput Reilun kaupan puuvillasta hävittää biojätteen mukana?

Pirkka vanulaput voi hävittää energia- tai sekajätteen joukossa. Biojätteeseen ei puuvillavanua saa laittaa eikä myöskään wc-istuimeen.

Miten Pirkka hiuskiinteen pullo hävitetään?

Pirkka hiuskiinnepullo on aerosolipakkaus. Mikäli ainetta tai painetta on aerosolipakkauksessa vielä jäljellä, se tulee viedä vaarallisen jätteen keräykseen syttymisvaaran takia. Jos pakkaus on täysin tyhjä (ei hölsky tai pihise), sen voi ilman korkkia laittaa metallinkeräykseen. Kannattaa kuitenkin aina noudattaa
alueellisia ja keräyspistekohtaisia ohjeita..

Olen ostanut Pirkka Orange blossom & Shea butter suihkusaippuan. Mitä tämä shea butter on?

Shea butter eli karitevoi (tai voipuun voi) valmistetaan voipuun pähkinästä ja se on kosmetiikassa yleisesti käytetty raaka-aine, joka soveltuu myös elintarviketeollisuuden käyttöön. Karitevoi toimii suihkusaippuassa ihoa kosteuttavana ja pehmentävänä aineena.

Käytetäänkö Pirkka puuvillavanun valkaisuun klooria?

Vanun valmistukseen käytetty puuvilla puhdistetaan ensin, jonka jälkeen vanu valkaistaan ja kuivataan. Lopuksi vanu työstetään haluttuun muotoon käyttötarkoituksen mukaan. Valkaisu tapahtuu vetyperoksidilla ja natriumhydroksidilla.

Miksi Pirkka-talkki pakkauksessa on maininta ”Älä käytä talkkia samanaikaisesti sinkkivoiteen kanssa?

Kosteutta imevää talkkia käytetään pitämään lapsen iho kuivana. Vettä hylkivä sinkkivoide puolestaan hoitaa ihoa. Jos näitä tuotteita käytetään yhtä aikaa, talkki paakkuuntuu sinkkivoiteen vaikutuksesta, eikä näin vastaa enää käyttötarkoitustaan.