Parveke ja terassi kevätkuntoon

Parveke ja terassi kevätkuntoon

Julkaistu 1.3.2018

Ennen kevään ja kesän grillikauden alkua on hyvä laittaa parvekkeet ja terassit kevätkuntoon. Katso miten herätät puupinnat henkiin talven jäljiltä.

Puunaa pinnat puhtaiksi

Siivous on parasta sisustamista – ja erityisen tarpeen ulkotiloissa. Pese terassin tai parvekkeen puulattiat harjaamalla laudat pituussuuntaan. Lautalattiat ja betonipinnat voit pestä myös painepesurilla. Säädä suihku kuitenkin sen verran hellälle voimakkuudelle, ettei puun tai betonin pinta rikkoudu.

Mäntysuovalla tai astianpesuaineella laimennettu vesi antaa lialle kyytiä. Käytä tarvittaessa homeenpoistoon tarkoitettua pesuainetta. Pese seinäpinnat aina ylhäältä alaspäin, jotta vältyt ikäviltä valumaraidoilta.

Puuöljyä pintaan, niin vanhakin uudistuu

Puiset terassikalusteet sekä terassilaudoitus saavat uuden hehkun, kun käsittelet ne sävytetyllä puuöljyllä. Levitä aine puhtaalle, kuivalle pinnalle joko siveltimellä tai sienellä. Tee käsittely pariin otteeseen lauta kerrallaan. Pyyhi liika öljy tuoreeltaan pois nukkaamattomalla rievulla.

Tarkista terassilaudoituksen kunto ja vaihda lahonneet laudat ehjiin. Tarkista myös terassin kaiteiden kiinnitykset ja kiristä löystyneet ruuvit. Painuneen terassin voit oikaista käyttämällä apuna auton tunkkia tai vipuvartta.

Anna asiantuntijan auttaa

Mikäli et ole varma, millä aineella terassilaudoitus on käsitelty, irrota pieni näytepala mukaasi rautakauppaan. Asiantunteva myyjä osaa näytteen perusteella neuvoa oikeat aineet. Uusi kestopuu kannattaa käsitellä vasta, kun se on levännyt paikoillaan yhden talven yli.

Vinkki! K-Rauta.fista löydät lisää vinkkejä terassin ja kalusteiden öljyämiseen