Mitä mukaan mökille?

Mitä mukaan mökille?

Päivitetty 16.8.2022

Mökkeily on parasta kesäpuuhaa! Talven aikana kuitenkin usein unohtuu, mitä kaikkea mökille tarvitaankaan mukaan. Kokosimme listan muistettavista asioista mökin pakkauslistalle.

Omalta mökiltä edellisenä kesänä lähtiessä on kätevää tehdä lista siitä, mitä mökille jää ja mitä seuraavan mökkeilykauden alkaessa kannattaa mahdollisesti tuoda mukanaan.

Vieraalle mökille mentäessä on ensimmäisenä selvitettävä mökin varustelutaso - onko mökillä esimerkiksi sähköä tai juoksevaa, juomakelpoista vettä. Lisäksi saaressa tai veden äärellä sijaitseva mökki vaatii mukaansa hieman eri varusteita kuin keskellä metsää seisova piilopaikka.

Ota mökille mukaan ainakin nämä:

Tarvikkeet mökille

Kesäkeittiön tarpeelliset

Mökkeilijän on hyvä selvittää, missä sijaitsevat lähin apteekki sekä terveyskeskus. Mökkivaatetuksen suhteen iso osa suomalaisista noudattaa vuosien hyväksi ja hauskaksi havaittua periaatetta: mikä tahansa käy, kunhan se on mukavaa ja mahdollisimman tyylitöntä.

Lähin K-ruokakauppa löytyy helposti K-Ruoka-mobiilisovelluksen hausta ja parhaassa tapauksessa suurimman osan mökkireissun tarvikkeista voi tilata suoraan kaupasta joko noudettavaksi tai peräti mökille toimitettuna. K-Ruoka-verkkokauppa on jo jopa yli 3 miljoonan suomalaisen ulottuvilla.