Pelasta mökkiloma – älä unohda näitä

Pelasta mökkiloma – älä unohda näitä

Lähdetkö mökille viikonlopuksi tai kenties koko kesäksi? Et ehkä muista, millaiselle tolalle mökin perusvarustus viimeksi jäi.

Mökkeily on mukavaa kaveriporukalla ja perheen kesken. Ruokapuoli on yleensä hyvin suunniteltu, mutta sujuvan mökkiloman takaamiseksi kokosimme muistilistan myös muista tärkeistä hankinnoista:

1. Leivinpaperi

Jos sataa, uuni on grilliä kivempi vaihtoehto. Leivinpaperi pelastaa sinut uunipellin hinkkaukselta. Muista myös folio ja talouspaperi. 

2. Roskapussit

Roskaa kertyy väkisin, varsinkin jos turvautuu välillä kertakäyttöastioihin. Ajan käydessä pitkäksi roskapusseista voi virkata vaikka maton mökin lattialle.

3. Tiskiaine

Onkohan viimevuotinen tiskiaine lopussa? Muista myös yleispuhdistusaine pintojen putsaamiseen.

4. Grillihiilet

Ilman hiiliä hiiligrillauksen voi unohtaa. Toki tarvitset tulitikut ja sytyttimen. Muista myös sytytysneste. Jos olet kaasugrilli-ihmisiä, osta varalle lisäkaasu. Nestekaasuopas grillaajalle neuvoo kaasun ostamisessa ja käytössä.

5. Sinappi

Makkara tai soijanakki ilman sinappia? Tuskin. Kesäkokilla kuluu myös ketsuppia ja ruokaöljyä.

+ Kyypakkaus

Kyypakkausta kaipaa vasta, kun on jo hätä. Osta se varalle. Lääkekaappiin kannattaa hankkia myös särkylääkkeet, desinfiointiaine ja pienet viillot paikkaavia perhoslaastareita.

Sinua saattaisi kiinnostaa