Tee itse helppo pyykkietikka – tästä tuli hitti!

Tee itse helppo pyykkietikka – tästä tuli hitti!

Pyykkietikka tekee vaatteista pehmeitä ja antaa ihanan tuoksun. Katso tämä ohje, jonka avulla teet pyykkietikkaa helposti itse.

Pyykkietikka raikastaa niin vaatteet kuin pyykkikoneenkin. Katso helpot ohjeet, joilla sekoitat ihanalta tuoksuvaa pyykkietikkaa käden käänteessä.

Pyykkietikka on ekologinen ja antiseptinen pyykin raikastaja, jota käytetään huuhteluaineen tapaan. Etikka kirkastaa värejä ja poistaa vaatteista sähköisyyttä tukkimatta kankaan kuituja. Se myös pidentää vaatteiden käyttöikää. Pyykkietikka on pesukoneen ystävä, sillä se poistaa pesuaine- ja kalkkijäämiä.

Miten pyykkietikka tehdään?

Sekoita puolen litran lasipulloon 1 dl vettä, 4 dl väkiviinaetikkaa ja vähintään 20 tippaa eteeristä öljyä. Testaa vaikkapa rauhoittavaa laventelia, kesäistä ruusua tai pirteää sitrusta. Jos olet viitseliäs, askartele pulloon etiketti. Kauniisti pullotettu pyykkietikka on mainio tuliainen.

Eteerisen öljyn voi korvata hyväntuoksuisilla yrteillä, laventelilla ja/tai kukkien terälehdillä. Varmista, että kukissa ei ole siitepölyä. Testaa sopivaa annostelua vaikkapa yhdellä kourallisella. Anna seistä vuorokauden ja siivilöi. Jos kukkien terälehdet värjäsivät etikkaveden, käytä sitä varmuuden vuoksi tummalle pyykille.

Ravista pyykkietikkapulloa aina ennen käyttöä ja annostele pari ruokalusikallista tai puolisen desiä koneellista kohden. Älä hämäänny, jos sekoitus haisee enimmäkseen etikkaiselta. Pistävä aromi hälvenee pyykkien kuivattua, ja jäljelle jää eteerisen öljyn, kukkien tai yrttien vieno tuoksahdus. Jos tuoksu on olematon, lisää eteerisen öljyn tai yrttien/kukkien määrää.