Trendinä hygge  – nauti yksinkertaisesta elämästä

Trendinä hygge – nauti yksinkertaisesta elämästä

Päivitetty 7.11.2019

Rakastatko pimeitä syysiltoja, kynttilänvaloa ja kääriytymistä lämpimään huopaan? Olet hyggen ytimessä! Hygge on lifestyle-trendi ja elämänfilosofia, jossa annetaan piupaut pimeälle vuodenajalle ja otetaan siitä parhaat puolet irti.

Hyggessä kaikenlainen nautinto on sallittua. Trendi on kotoisin Tanskasta, mutta on sitä Suomessakin harrastettu jo pitkään. Meillä puhutaan hyggen sijaan hämärän hyssystä ja kotoilusta.

Hygge on elämänasenne ja hyvä tekosyy nautinnoille. Hyggeilijä ei anna pimeän ja kylmän vuodenajan masentaa, vaan kääntää ankeuden voitoksi ja nauttii kodikkaasta tunnelmasta sekä kiireettömyydestä. Hyggeily on tavallaan myös nostalgiankaipuuta. Trendissä nostetaan arkiset asiat korokkeelle ja nautitaan yksinkertaisesta elämästä.

Hyggeillä voi yksin tai yhdessä. Hyggeen kuuluu olennaisena osana nautinto, joten hyvä ruoka ja pitkät kynttiläillalliset ystävien kesken ovat osa hyggeä.

Suomalainen on hyggeillyt tietämättään jo vuosisatoja, sillä saunominen on ihan aitoa hyggeilyä. Saunassa suomalainen rentoutuu ja rauhoittuu luvan kanssa.

Sisusta koti hyggeilyyn

Koti on helppo sisustaa hyggeä varten, tärkeintä on oikea asenne. Tarvitset ehkä pari uutta koristetyynyä ja lämmittävän torkkupeiton sekä muutaman kauniin katseenvangitsijan. Sisusta olohuone kodikkaaksi oman maun mukaan: juuri sellaiseksi, missä viihdyt ja voit rentoutua.

Sammuta valot ja sytytä kynttilät. Keitä kuppi teetä tai kaada lasi viiniä. Laita villasukat jalkaan ja asettaudu sohvan nurkkaan yksin tai yhdessä kirjan tai leffan ääreen. Laita puhelin äänettömälle ja nauti hiljaisuudesta tai hyvästä musiikista.

K-Citymarketin Hemtex 24h -mallistosta löydät kaikki sisustustarvikkeet hyggen toteutukseen.