Pirkka-lehden reseptit 11/2018

Pirkka-lehden reseptit 11/2018

Julkaistu 30.10.2018

Marraskuun Pirkka-lehdessä juhlitaan lämminhenkisesti isänpäivää ja alkavaa pikkujoulukautta. Uusimmista resepteistä löydät inspiraatiota hyggeilyn eli kotoilun kulta-aikaan.

Parhaat herkut hyggeilyyn

Tanskankielinen ilmiö "hygge" eli vapaasti suomennettuna rento kotona oleilu sopii mitä mainioimmin marraskuun tummiin iltoihin. Lämmittävät keitot ovat lohturuokien aatelia. Tuorehernekeitto valmistuu ilman herneiden liotusta ja silataan pekonilla sekä sipulilla. Täyteläisen vuohenjuusto-parsakaalikeiton kanssa sopivat muhevasti yhteen jouluiset . Raikkaassa fish and chipsissä paneroidut, uppopaistetut turskapalat seurustelevat sulassa sovussa rapeiden bataattisiivujen ja värikkään punakaalislawin kanssa. Pidä pizzaperjantai vaihteeksi turkkilaiseen tapaan ja leivo turkkilaisia juusto-pinaattipideja eli pizzaleipiä.

PI11 18 Turkkilainenjuustopi

Vaalean juurileivän kanssa pöytään katetaan granaattiomenan siemenillä ja timjamilla koristeltu tuorejuustopallo. Kotoisiin pikkujouluihin hetkessä valmistuvat maapähkinävoi- ja lakritsitaatelit sopivat myös ruokatuliaiseksi. Vaniljafudgejen tuhti valkosuklaisuus varmistaa, ettei kenellekään jää makean nälkä. Hyggeilyn ydintä ovat uunituoreet leivonnaiset - mantelipullaa sopivampaa herkkua omaan oleiluhetkeen on vaikea keksiä.

Isänpäivän rakkaimmat reseptit

Isänpäiväviikonloppuna pöytä katetaan isän suosikkiruoilla. Takuuvarma vaihtoehto juhlavalle aterialle on naudan pihvi ja pippurikastike. Isä ilahtuu varmasti myös huolella haudutetusta perinteisestä karjalanpaistista, joka tarjotaan perunoiden tai perunasoseen kanssa. Juhlapäivän kruunaa vahvalla kahvilla maustettu isänpäivän juustokakku. Rentona iltapalana napostellaan vielä lohimoussea ja ruislastuja, joiden rouskutteluun jää koukkuun. Näitä pikkusuolaisia kannattaa laittaa myös tarjolle pikkujoulujen noutopöytään.

KR6 18 Lohimousse

Makkaratalkoot

Erilaisista makkaroista pyöräytetään nopeasti täyttävää arkiruokaa. Uunimakkarasta saattaa tulla helposti mieleen juustolla höystetty versio, mutta uusimman Pirkka-lehden uunimakkarapellissä maistuukin raikas tomaattisalsa. Jouluisessa makkaravuoassa saat samalla päivän kasvisannoksen täyteen bataatilla ja ruusukaalilla. Tai tee makumatka makkaroiden luvattuun maahan Saksaan ja valmista pehmeäksi haudutettua punakaalia ja raakamakkaraa.

PI11 18 Jouluinenmakkaravuok-1