Kotoillaan yhdessä

Kotoillaan yhdessä

Päivitetty 21.9.2020

Oma koti on paikoista paras! Onneksi oman kylän kaupassa voi piipahtaa kotoilun lomassa juuri sellaisena kuin on.

K-Market-logo-680x50

On aika vetää villasukat jalkaan ja käpertyä sohvalle juomaan kaakaota, mielellään kavereiden kanssa, vaikkapa sitten puhelimen välityksellä. Mutta kehtaako sitä, kun lattialla lojuu leluja, koira on vetänyt maton taas ruttuun ja mukitkin on eri paria?

Onneksi Oman kylän kauppaan kipaisemalla saa kaakaot ja herkkupullat, ihanat kukat maljakkoon ja uutta intoa kotoiluun. Ja ehkäpä siinä sivussa tulee vaihdettua kuulumiset naapurin kanssa kauppamatkalla. Kun ruokaostokset käyvät nopeasti, on kotoiluun enemmän aikaa.

Viihdytään kotona

Tärkeintä kotona on viihtyminen ja kotoisa olo, asuipa sitten yksin, kaksin tai porukalla. Jos aika käy välillä pitkäksi tai puuhailuun kaipaa uusia ideoita, löytyisikö niitä täältä?

Maja fiiliskuva 680 x 300

Sisätiloihin rakennettavan majan kokoamiseen ei tarvita nauloja ja lautoja. Mitä pehmeämmät ja mukavammat rakennusaineet, sen parempi! Tukipilareina voi käyttää esimerkiksi selkänojallisia tuoleja ja kattona vilttiä tai pussilakanaa. Erilaiset tyynyt ja peitot toimivat hyvinä alustoina. Vierailu majassa on enemmän kuin sallittua!

Mikäli nikkarointi sujuu ja haaveissa on leikistä toiseen kestävä maja, löytyy rakentamiseen simppelit ohjeet täältä. Lettukestit majassa kuin majassa saavat suupalat maistumaan paremmilta!

lapsiperheen-valinnat-kotiin--materiaaliopas-header-image

Onko rento hyggeily tuttua? Hyggen ideana on ottaa parhaat palat irti vuoden pimeimmästä vuodenajasta ilman raskaalta tuntuvaa puuhailua. Ajatuksena on nauttia lempeistä, pehmeistä asioista kodin ympäristössä, kuten kynttilän valosta ja saunan lämmöstä. Tutustu trendiin tarkemmin ja otat parhaat palat käyttöön vaikka heti!

Väriä ja tuoksuja kotiin

Kaipaako kodin sisustus uusia tuulia? Pienetkin muutokset tuovat piristystä tuttuihin kotinurkkiin, ilman suuria panoksia. Trendikkäiden huonekasvien hoito sopii samalla yhteiseksi puuhaksi myös perheen pienimpien kesken ja kasvien vaihtaminen onnistuu helposti. Löytyykö sinun kotoasi jo jokin näistä kuudesta suositusta huonekasvista?

Mikäli yrttien kasvattaminen tuntuu kiinnostavammalta, onnistuu se kotikeittiössä tai parvekkeella. Jalustaksi sopivat vaikkapa vanhat huonekalut ja auringon valon vähentyessä valon korvaavat lamput. Yrttien kasvattaminen onnistuu siemenistä alkaen tai kaupasta ostetun ruukun siirtämisestä multaan. Katso tästä täsmävinkit ja sisustuselementit!

parvekelviljely yrttiamppeli 680

Entä tuntuuko kodista puuttuvan värejä? Väriä saa lisättyä helposti kukilla, joita on saatavilla joka kaupasta ja mikä parasta, usein myös suomalaisina. Valikoima vaihtelee sesongin mukaan ja etenkin joulun aikaan saatavuus on suurimmillaan. Yllätä ystävä tai sukulainen ja vie kimppu oven taakse, kukkia on saatavilla monissa eri väreissä. Kurkkaa suosikkikukkien sesonkien ajankohta.

Itse tehtyä - yhdessä

Itse tehty ei tarkoita isoa kasaa tarvikkeita ja nikkarointitaitoja. Esimerkiksi kauneudenhoitoon saa tehtyä tuotteet muutamalla keittiön perusraaka-aineella. Kahvinpurut saa muunnettua naamioksi ja merisuolan jalkakylvyksi. Simppelit ohjeet löytyvät täältä.

mita-ovat-luonnonkosmetiikka-ja-vegaaninen-kosmetiikka-header-image

Onko tiedossa kyläily tai tupaantuliaiset, mutta lahjaidea puuttuu? Tai haluatko piristää ystävää hauskalla idealla? Tee vessapaperikakku! Ohjeet ovat helpot ja tarvikkeet saatavilla lähimmästä kaupasta. Huumoria ei tämän teossa voi olla liikaa!

Vaikka juhlia ei olisi tiedossa, voi tehdä arjesta juhlaa koristelemalla kodin pom pom -palloilla. Tarvitset vain sakset, narua sekä silkkipaperia. Valitsemalla erivärisiä silkkipapereita saa palloista vaikkapa sateenkaaren värisiä!

Miltä sinun kotoilusi näyttää?

Katso oman kylän tunnelmia kotoilusta alta tai tästä.