Pirkka pääsiäiskukkien hoito-ohjeet

Pirkka pääsiäiskukkien hoito-ohjeet

Päivitetty 25.3.2020

Tulppaanit, narsissit ja helmililjat ovat kevään kauneimpia kukkia. Näin saat keväisen kukkaloiston kestämään entistä pidempään.

Pirkka monivärinen tulppaanikimppu, Suomi

Pirkka monivärisen tulppaanikimpun ja muiden Pirkka-tulppaanien kukat kasvatetaan Suomessa, Partaharjun ja Lepolan puutarhoilla. Tulppaanikimput tuovat kaunista väriloistoa arkeen ja juhlaan.

pirkka monivarinen tulppaanikimppu-2019

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Aseta tulppaanit maljakkoon haaleaan, vähäiseen veteen. Vaihda vesi päivittäin.

Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä tulppaanit hieman kauempana etyleeniä tuottavista hedelmistä. Pirkka-tulppaanit ovat saatavilla tammi-huhtikuussa.

Pirkka ruukkunarsissi, Suomi

Pirkka-ruukkunarsissi on keväinen sesonkikukka, joka kasvatetaan Partaharjun puutarhalla. Narsissi sopii sekä sisälle että ulos.

Pirkka narsissi

Hoito-ohje: Ruukkunarsissi viihtyy parhaiten viileässä, alle 10 °C lämpötilassa, parvekelaatikkoon istutettuna tai ruukussaan lasitetulla parvekkeella ja terassilla. Ruukkunarsissia kastellaan niukasti. Ruukkunarsissi kukkii pitempään ja säilyy kukassaan sitä paremmin mitä alhaisemmassa lämpötilassa se säilytetään. Vähitellen kylmään ilmaan totutettu ruukkunarsissi kestää myös pakkasta, jopa -10 °C pakkaseen saakka. Huoneenlämmössä kukinta jää lyhytaikaiseksi.

Kukinnan jälkeen ruukkunarsissista leikataan kuihtuneet varret pois ja sipuli istutetaan puutarhan aurinkoisimpaan paikkaan ja jäädään odottamaan ruukkunarsissin seuraavan kevään kukintaa. Pirkka ruukkunarsissia on saatavilla helmi-huhtikuussa.

Pirkka helmililja, Suomi

Kaunis sinikukkainen Pirkka helmililja sopii erityisesti kevään ulkokukaksi. Voit myös yhdistää sen samaan isutukseen narsissien kanssa. Helmililjat kasvatetaan Partaharjun puutarhalla.

Pirkka helmililja 2 kpl

Hoito-ohje: Helmililja viihtyy parhaiten viileässä, alle 10°c lämpötilassa, parvekelaatikkoon istutettuna tai ruukussaan lasitetulla parvekkeella ja terassilla. Helmililjaa kastellaan niukasti. Se kukkii pitempään ja säilyy kukassaan sitä paremmin, mitä alhaisemmassa lämpötilassa se säilytetään. Vähitellen kylmään ilmaan totutettu helmililja kestää myös pakkasta, jopa - 10°C saakka.

Huoneenlämmössä kukinta jää lyhytaikaiseksi. Kukinnan jälkeen helmililja istutetaan ulos varsineen ja odottamaan seuraavan kevään kukintaa.