Eväitä kouluun ja harrastuksiin

Eväitä kouluun ja harrastuksiin

Julkaistu 26.6.2018

Tässä viisi eväsideaa, jotka paitsi maistuvat lapsille, ovat ravitsevia ja hauskoja sekä säilyvät lasten repuissa pidempäänkin.

1. Nutellaa, hilloa ja banaania leivällä

Nutellaa, hilloa ja banaania leivällä

Tämä unelmien leipä saa taatusti lapset innostumaan. Levitä leivälle ensin nutellaa, sitten hilloa ja viimeistele kauneus banaaniviipaleilla. Nam!

2. Vihanneslohkot ja hummus

Vihanneslohkot ja hummus

Vihanneslohkot ja hummus ovat täydellinen iltapäivän ravitseva eväs. Leikkaa porkkanasta, kurkusta ja kukkakaalista helposti dipattavia paloja ja laita eväsrasiaan. Valmista hummus ja laita pienempään eväsrasiaan. Dippailu on hauskaa!

Katso myös: lehtikaalihummus, herne-avokadohummus sekä porkkanahummus.

3. Värikäs hedelmäsalaatti

Värikäs hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti on lasten suosikkivälipala. Se on värikäs, hauska ja makea.

Heitä sekaan myös tuoreita marjoja, kuten mustikoita. Jos haluat salaatille hieman lisää makeutta, kaada päälle hunajaa. Tai ripottele sekaan yllätykseksi muutama pieni vaahtokarkki.

4. Hymyilevä naamaleipä

Hymyilevä naamaleipä

Aseta juusto leivälle, leikkaa kinkusta suu, taiteile leivälle silmät ja nenä vihanneksista. Kun lapsesi avaa eväsrasian ja sieltä kurkkaa hymyilevä leipä, on päivä taatusti iloinen.

5. Juuressipsit ja kermaviilidippi

Vihannes sipsit ja kermaviilidippi

Vihanneksista valmistetut sipsit ovat terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Valmista juuressipseille kermaviilidippi maustamalla se suolalla, sitruunanmehulla ja tilillä.

Katso myös: lehtikaalisipsit