Lasten makukoulussa vihannekset

Lasten makukoulussa vihannekset

Julkaistu 20.4.2018

Lasten makukoulussa tutustutaan vihannesten matkaan puutarhasta lautaselle! Matkan päätteeksi rouskuttelu ei enää jännitä, eivätkä vihannekset jää lautasen reunalle ruikuttamaan.

Pikku puutarhurit vauhdissa

Haalarit päälle, puutarhasaappaat jalkaan, kastelukannu vettä täyteen, ja puutarhahommat saavat alkaa! Lähtekää yhdessä koko perheen voimin tutustumaan omaan, ystävän tai vierailijoille avoimeen puutarhaan tai kasvihuoneeseen.

Ihmetelkää erilaisia vihanneksia ja maistelkaa suoraan maasta. Kerätkää luvan saatuanne mukaan värikkäitä vihanneksia ja valmistakaa kotona herkullinen ateria itse keräämistänne vihanneksista.

Puuhailkaa ensi keväänä yhdessä lapsen kanssa oma pieni puutarha takapihalle tai parvekkeelle. Kun vihannekset ovat vihdoin kypsiä, järjestäkää suuret sadonkorjuujuhlat ja herkutelkaa itse kasvatetuilla vihanneksilla.

Vihanneksiin uutta vauhtia

Dippailu on aina hauskaa. Paloittele yhdessä lasten kanssa vihanneksista erilaisia tikkuja, viipaleita ja lohkoja. Anna lapsen kerätä lautaselleen kaikkia sateenkaaren värejä. Valmista yhdessä lasten kanssa herkullinen dippikastike kermaviilistä ja dippimaustesekoituksesta. Vihannes-dippilautanen on niin nätti, että sen on pakko olla myös hyvää!

Upottakaa kädet taikinaan ja leipokaa yhdessä vihannessämpylöitä. Kukapa ei rakastaisi lämpimiä sämpylöitä voinokareella?

Vai sujahtaisivatko vihannekset vartaaseen? Pujotelkaa makkaravartaisiin vuorotellen vihanneksia ja makkaraa. Mitä kaikkia vihanneksia vartaista löytyykään?