Riista tutuksi lapselle

Riista tutuksi lapselle

Julkaistu 20.4.2018

Suomen neljään vuodenaikaan kuuluu jokaiseen omat herkkunsa. Syksyllä on vuorossa riista-aika. Vahvat luonnonmukaiset maut saattavat vaatia lapsilta hieman totuttelua, mutta sekoittelemalla uusia makuja tuttuihin ruokiin maittavat riistaherkut perheen pienimmillekin.

Lasten kolme riistaherkkua

Totuttelun uusiin makuihin voi aloittaa yhdistämällä ne jo ennestään tuttuihin ruokiin ja ruoka-aineisiin. Näin uuteen makuelämykseen pääsee tutustumaan turvallisesti eri ruokien ja makujen saattelemana. Lasten suosikkiruoat – kuten lasagne – sopivat riistaherkkujen kokeiluun erinomaisesti.

1. Lasagne puetaan syysasuun

Lasten kestosuosikki lasagne päivitetään syyspöytään sopivaksi luonnon sesonkiherkuilla – juureksilla ja riistalla. Riistajuureslasagnessa riistaliha yhdistyy makuhermojen jo tuntemiin syksyn herkullisiin juureksiin ja sadonkorjuun aarteisiin. Jos vuohenjuusto tuntuu liian rohkealta vedolta, juustokastikkeessa voi käyttää myös miedompaa juustoa kuten mozzarellaraastetta. Kokeile myös porolasagnea!

2. Pitaleivästä tuunataan oman mielen mukainen

Tacot ja burgerit ovat lasten suosiossa ja niitä on hauska koota myös kotikeittiössä. Täytetty riista-sienipita on syksynraikas vaihtoehto tunnetummille serkuilleen. Itse koottava leipä antaa pienelle ruokailijalle mahdollisuuden loihtia juuri oman maun mukaisen aterian sesongin sienistä ja kasviksista sekä uudemmasta riistatuttavuudesta.

3. Pyörykät popsitaan vauhdilla

Lihapullat, kalapullat, kasvispyörykät ja munkkipallerot. Pullat ja pyörykät ne vain säilyttävät suosionsa lasten lautasilla. Riista-ajan pyörykät tulevat Lapin luonnosta. Poropyörykät maistuvat perinteisen poronkäristyksen tapaan perunasoseen ja puolukkahillon kera.