Hyppää sisältöön
Näin leikkaat kalan perhoseksi

Näin leikkaat kalan perhoseksi

Julkaistu 16.11.2018

Perhosen muotoon avattu kokonainen kala kypsyy tasaisesti. Portugalilainen taimenperhonen eli "escalado" on näyttävä ruoka arkeen tai juhlaan.

1. Nosta avattu kala leikkuulaudalle.

2. Poista kidukset saksilla leikkaamalla.

taimenperhonen 1

3. Poista taimenen selkä-, vatsa- ja peräevät saksilla leikkaamalla. Jätä pyrstöevä kuitenkin paikalleen.

4. Hivuta veitsi pään puolelta selkäruodon alareunaa pitkin kalan sisään ja vie syvemmälle. Etene ruotoja myötäillen kohti ulkoreunaa ja leikkaa kylkiruodot irti lihasta. Toista toisella puolella.

taimenperhonen 2

5. Poista selkäruoto leikkaamalla se veitsellä tai saksilla irti lihasta molemmilta puolilta koko pituudelta ja lopuksi pyrstöstä ja päästä. Leikkaa pää pois.

6. Lecitä kala litteäksi ja nosta se sitten nahkapuoli alaspäin leivinpaperille uunipellille.

VALMIS! Valmista leikkaamastasi kalasta esimerkiksi herkullinen escalado.

taimenperhonen 3