Kokonainen taimenperhonen eli escalado
Perhosen muotoon avatun kokonaisena kypsennetyn taimenen pinta viimeistellään näyttäväksi maukkaalla yrtti-kevätsipuliseoksella.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- n. 1 1/2kgkokonainen taimen, sisukset poistettuna
- 1rklrypsiöljyä
- 1/2tlhienoa merisuolaa
Päälle
- 1dllehtipersiljaa hienonnettuna
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1(60 g)pieni punasipuli
- 1kevätsipulinvarsi
- 3isoa valkosipulinkynttä
- 2tltuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 1/2rklvalkoviinietikkaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Nosta avattu kala leikkuulaudalle. Poista kidukset saksilla leikkaamalla. Poista selkä-, vatsa- ja peräevät saksilla leikkaamalla. Jätä pyrstöevä paikalleen.
- Hivuta fileerausveitsi kalan pään puolelta selkäruodon alareunaa pitkin kalan sisään vieden veistä pikkuhiljaa hieman syvemmälle. Etene sitten samaan tapaan ruotoja myötäillen kohti ulkoreunaa niin, että saat leikattua kylkiruodot irti lihasta. Käännä kala ja toimi samoin toisella puolella.
- Poista selkäruoto leikkaamalla se veitsellä tai saksilla ensin irti lihasta molemmilta puolilta koko kalan pituudelta ja lopuksi pyrstöstä ja päästä. Leikkaa saksien avulla pää irti.
- Levitä kala litteäksi ja nosta se sitten nahkapuoli alaspäin leivinpaperille uunipellille. Öljyä kalan lihapuoli ja mausta suolalla.
- Kypsennä uunissa ylätasolla grillitoiminnolla 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Valmista kalan kypsyessä pinnalle tuleva seos. Hienonna kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet, kevätsipuli ja chili, jonka sisältä olet poistanut siemenet. Sekoita keskenään kaikki pinnalle tulevat ainekset. Levitä seos kalan päälle ja nosta tarjolle.
Kategoriat
Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Onkohan tuota kalan käsittelyvaihetta oikeasti tehty itse, kun se vaikuttaa niin sekavalta. Ilmeisesti veitsi kuitenkin on tarkoitus työntää kalan sisään vatsa- eikä selkäpuolelta, ja niin, että kärki menee mahdollisimman (?) lähelle selkäevää ja -nahkaa, mutta ei kuitenkaan läpäise selkänahkaa. Sanoisin, että aika hankalaa on tällä keinoin poistaa yhdellä vedolla sekä kylkiruodot että selkäruoto. Entä miksi kidukset pitää poistaa, jos pääkin poistetaan? Miten ruotoja poistetaan pyrstöpuolesta, sitä en ymmärtänyt lankaan.
Hannes, pahoittelut että reseptin teksti on hieman vaikeaselkoinen. K-Ruuassa on kuitenkin tehty asiasta kuvallinen ohjeistus, jonka avulla asia selviää paremmin. Sen voi löytää täältä https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/nain-leikkaat-kalan-perhoseksi .
helppo ruoka 14.1.2019 "ok , mutta liikaa aineita" Pyh, koskaan ei ole liikaa aineita
ps #taimenfilee yrttikevätsipuliseoksella
Melkomoinen työmaa oli löytää resepti K-supermarketin mainoslehtisen hakusanoilla. Hakusanoja voisi vähän lisäillä lehtinäkyvyyden jälkeen, tai nimetä ruuan samalla tavalla lehtiseen ja reseptiin. Toisaalta tämä oli hauska kevätkisa ottaa aikaa kuka löytää reseptin nopeiten hakukoneilla (keskiarvo 4 minuuttia).
ok , mutta liikaa aineita