Kokonainen taimenperhonen eli escaladoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonainen taimenperhonen eli escalado

Perhosen muotoon avatun kokonaisena kypsennetyn taimenen pinta viimeistellään näyttäväksi maukkaalla yrtti-kevätsipuliseoksella.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 1 1/2kgkokonainen taimen, sisukset poistettuna
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1/2tlhienoa merisuolaa

Päälle

    • 1dlhienonnettua lehtipersiljaa
    • 1/2dlhienonnettua tilliä
    • 1(60 g)pieni punasipuli
    • 1kevätsipulinvarsi
    • 3isoa valkosipulinkynttä
    • 2tltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 1dlPirkka extra-neitsyt oliiviöljyä
    • 2 1/2rklvalkoviinietikkaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria myllystä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nosta avattu kala leikkuulaudalle. Poista kidukset saksilla leikkaamalla. Poista selkä-, vatsa- ja peräevät saksilla leikkaamalla. Jätä pyrstöevä paikalleen.
  2. Hivuta fileerausveitsi kalan pään puolelta selkäruodon alareunaa pitkin kalan sisään vieden veistä pikkuhiljaa hieman syvemmälle. Etene sitten samaan tapaan ruotoja myötäillen kohti ulkoreunaa niin, että saat leikattua kylkiruodot irti lihasta. Käännä kala ja toimi samoin toisella puolella.
  3. Poista selkäruoto leikkaamalla se veitsellä tai saksilla ensin irti lihasta molemmilta puolilta koko kalan pituudelta ja lopuksi pyrstöstä ja päästä. Leikkaa saksien avulla pää irti.
  4. Levitä kala litteäksi ja nosta se sitten nahkapuoli alaspäin leivinpaperille uunipellille. Öljyä kalan lihapuoli ja mausta suolalla.
  5. Kypsennä uunissa ylätasolla grillitoiminnolla 
15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  6. Valmista kalan kypsyessä pinnalle tuleva seos. Hienonna kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet, kevätsipuli ja chili, jonka sisältä olet poistanut siemenet. Sekoita keskenään kaikki pinnalle tulevat ainekset. Levitä seos kalan päälle ja nosta tarjolle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua