Pirkka Parhaat: Luomujäätelön syntysijoilla

Pirkka Parhaat: Luomujäätelön syntysijoilla

Pirkka Parhaat -sarjan tuotteet syntyvät aina oman alansa mestarien käsissä. Löydät tuotteet K-ruokakaupoista. Jokaisella sarjan tuotteella on tarina kerrottavanaan. Pirkka Parhaat -lehdessä jaamme nämä tarinat, joissa ruoan alkuperällä ja intohimoisilla tekijöillä on väliä.

Luomujaatelo 650x200

Aidon maun alku

Onneli, Nuppu ja Naantali lähestyvät uteliaina, kun astun Olli Suomisen perässä lehmien laidunhakaan. Ympärillä levittäytyy idyllinen maalaismaisema peltoineen ja hiekkateineen. Viereisillä niityillä laiduntaa lisää lehmiä. Näkymä tuo mieleen 1980-luvun lapsuuteni, jolloin bongailin auton ikkunasta laumoittain lehmiä, minne päin Suomea ajoimmekaan.

Suomisen maitotilalla pidetään kiinni perinteistä. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin siitä, että Suomiset haluavat tuottaa maailman parhaimman makuista maitoa eläimiä ja ympäristöä kunnioittaen. Eläinten hyvinvointi on Suomisille tärkeää, mutta yhtä tärkeää on maidon maku, eikä toista ole ilman toista. "Eläin on sitä mitä se syö. Hyvinvoivat lehmät lypsävät hyvänmakuista maitoa ja niiden syömän rehun voi maistaa maidossa asti", Olli kertoo. Hänen vanhempansa siirtyivät luomutuotantoon jo 1990-luvulla, ensimmäisten joukossa Suomessa.

Suomisen maitotilaa voikin hyvällä syyllä pitää Suomessa alansa edelläkävijänä. Olli jatkaa vanhempiensa viitoittamalla tiellä, jossa vain paras on kyllin hyvää. Neljä vuotta sitten hän perusti ystäviensä kanssa Auraan pienen jäätelötehtaan, jossa kotitilan maito jalostuu artesaaniluomujäätelöksi. Täällä syntyvät myös Pirkka Parhaat luomujäätelöt, jotka maistuvat siltä, miltä jäätelön kuuluukin maistua.

Pirkka juttukuva oik.ruudulla

"Lehmien syömä laadukas ja puhdas ravinto sekä hyvät elinolot voi maistaa maidossa. Siitä syntyy täyteläisen samettinen jäätelöpohja."

Kunnianhimoinen jätskitehtailija

Olli Suominen tekee artesaanijäätelöä herkkusuille. Pirkka Parhaat luomujäätelöt valmistuvat kotitilan lypsytuoreesta maidosta ja muista tarkkaan valituista raaka-aineista. "Haluamme valmistaa maailman parasta jäätelöä. Mielestämme se syntyy puhtaista ja mahdollisimman vähän käsitellyistä raaka-aineista, ilman synteettisiä lisäaineita", Olli Suominen, yksi jäätelötehtaan perustajista kertoo. Tällä tinkimättömyydellä Olli ja hänen yhtiökumppaninsa valmistavat Pirkka Parhaat luomujäätelöä, jonka maku syntyy huippulaatuisista aineksista. Kuvaavaa on, että jäätelötehdas toimii Auran entisessä Sisupastillitehtaassa.

Pirkka parhaat kolmekuvaa

Pirkka Parhaat luomujäätelöiden pääosassa on lypsytuore luomumaito, joka tulee Ollin kotitilalta, vain viiden kilometrin päästä tehtaasta. Pirkka Parhaat luomujäätelöissä suomalaiset suosikkimaut – suklaa, mansikka ja lakritsi – yhdistyvät kahviin, raparperiin ja toffeeseen. Kaikki mahdolliset työvaiheet suoritetaan käsin ja raakaaineita käsitellään niin vähän kuin mahdollista. Näin niiden maku säilyy mahdollisimman herkullisena. Raaka-aineissa ei myöskään kitsastella. Pirkka Parhaat mansikka & raparperi luomujäätelössä on luomumansikkaa peräti 20 %.

"Laadukas jäätelö on ikuinen ykkösherkkuni. Valmistamamme jäätelö on täyttä tavaraa. Siksi pienempikin määrä tyydyttää makeannälän ja puolen litran pakkauksesta riittää useammallekin herkuttelijalle. Kaksin verroin paremmalta jäätelö maistuu, kun sen syö hyvässä seurassa, rauhassa nautiskellen."