Sushin kaverit

Sushin kaverit

Päivitetty 25.9.2023

SonFlyn Jari ja Maija Flyströmille laadukas sushi on sydämen asia. Yritteliään parin uusin aluevaltaus on maustekastikesarja susheille.

Millainen yritys on SonFly?

Tarinamme alkoi sushiin erikoistuneena -catering-yrityksenä. Kun korona-ajan alkaessa -tilaukset vähenivät, oli aika miettiä uusia alue-valtauksia. Jo aiemmin olimme huomanneet, ettei suomalaisissa ruokakaupoissa myyty juurikaan -sushin maustamiseen sopivia tuotteita: valmista etikkaseosta riisille ja sushiin sopivia majoneeseja. Pian olimme kehittäneet salaisen reseptin sushiriisin maustekastikkeelle ja solmineet yhteistyön K-ryhmän kanssa tuotteiden tuomiseksi kauppaan Pirkka Parhaat -brändin alla. Olemme todella iloisia, että pääsimme mukaan Pirkka Parhaat -perheeseen. Lisäksi meillä on Maija's Sushi & Kitchen -sushiravintola Helsingin Viikissä.

Maija & Jari Flyström 680x300

Mikä on parasta työssänne?

Huippulaadukas sushi on meille sydämen asia. On hienoa, että saamme kehittää -laadukkaita sushituotteita koti-keittiöihin. Olemme tarkkoja siitä, että tuotteemme ovat todellista priimaa. Kastikkeet valmistaa suomalainen Maustaja. Mikä on tärkeintä hyvässä sushissa? Ehdottomasti riisi. Jari sanookin, että olemme ennen kaikkea riisikauppiaita. Olemme tehneet sushia jo yli 15 vuotta, ja koko tämän ajan etsineet tapoja tehdä aina vain parempaa riisiä. Aina voi varmasti -parantaa, mutta nyt olemme jo lähellä täydellistä.

Miten suomalaisten suhde sushiin on muuttunut?

Kun Jarin ensimmäinen sushiyritys aloitti vuonna 2005, sushi oli vielä eksoottinen -ruokalaji ja vain harvojen suosiossa. Nykyään sen voi -yleisyydessään rinnastaa jo pizzaan tai tortillaan. Uskomme, että seuraavaksi suomalaiset rohkaistuvat tekemään sushia useammin myös kotona.

Mikä on oma lempparituotteenne?

Ykkössijan vie chili-seesamimajoneesimme. Sen -vahvassa maussa ei ole chiliä säästelty. Majoneesi -toimii täydellisesti spicy tuna- tai spicy salmon- sushin täytteessä. Eivätkä majoneesit ole vain sushia varten. Olemme kuulleet, että niillä on höystetty ainakin -makaronilaatikkoa ja ranskalaisia.

Maija & Jari Flyström tuotteet 680x300