Sushipallot
- Annosmäärä25-30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Supersöpöt sushipallot valmistuvat yllättävän helposti. Kääräise riisi ja haluamasi täytteet tiiviiksi palloksi muovikelmun sisään, ja saat täydellisen kokoisia suupaloja.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
25-30 kpl
3 dl (n. 250 g) | tai |
4 dl | vettä tai |
3 rkl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
150 g | lohta tai |
1/4 (n. 75 g) | kurkkua tai |
3 (n. 40 g) | retiisiä tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | seesaminsiemeniä tai |
tai | |
tai | |
tai | |
tai | |
tai | |
ruohosipulia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 803 kJ / 190 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 32,5 g |
josta sokereita | 4,9 g |
Proteiini | 6,4 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sushiriisi
Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.
Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 20 minuuttia.
Sekoita riisin joukkoon maustekastike. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti, esimerkiksi kylmävesihauteessa.
Poista lohesta nahka ja leikkaa se terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku ja retiisi mandoliinilla tai terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Pane kurkut ja retiisit kulhoon ja mittaa joukkoon maustekastike. Paahda seesaminsiemenet pannulla.
Leikkaa 45 cm x 28 cm kokoinen muovikelmu neljään osaan. Ripottele kelmun päälle halutessasi hieman seesaminsiemeniä ja nosta päälle lohi-, kurkku- tai retiisiviipale. Lisää päällimmäiseksi noin 1 ruokalusikallinen sushiriisiä. Kääri kelmu tiukaksi palloksi. Jatka samoin, kunnes kaikki riisi on käytetty. Voit halutessasi käyttää samoja muovikelmupaloja uudelleen.
Poista muovikelmut ja asettele sushipallot tarjoiluvadille. Valuta halutessasi niiden päälle teriyakikastiketta tai chili-seesamimajoneesia. Tarjoa soijakastikkeen, sushi-inkiväärin ja wasabin kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.
Mahdolliset ylijääneet täytteet voi tarjota sushikulhon muodossa. Viimeistele kastikkeilla.