Hyppää sisältöön
SushipallotSomehitit testissä

Sushipallot

  • Annosmäärä25-30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Supersöpöt sushipallot valmistuvat yllättävän helposti. Kääräise riisi ja haluamasi täytteet tiiviiksi palloksi muovikelmun sisään, ja saat täydellisen kokoisia suupaloja.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

25-30 kpl
3 dl (n. 250 g)
 
tai
4 dl
 
vettä
tai
3 rkl
 
tai

Lisäksi

150 g
 
lohta
tai
1/4 (n. 75 g)
 
kurkkua
tai
3 (n. 40 g)
 
retiisiä
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
seesaminsiemeniä
tai
 
tai
 
tai
 
tai
 
tai
 
tai
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
803 kJ / 190 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
32,5 g
josta sokereita
4,9 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sushiriisi

Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.
Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 20 minuuttia.
Sekoita riisin joukkoon maustekastike. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti, esimerkiksi kylmävesihauteessa.
Poista lohesta nahka ja leikkaa se terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku ja retiisi mandoliinilla tai terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Pane kurkut ja retiisit kulhoon ja mittaa joukkoon maustekastike. Paahda seesaminsiemenet pannulla.
Leikkaa 45 cm x 28 cm kokoinen muovikelmu neljään osaan. Ripottele kelmun päälle halutessasi hieman seesaminsiemeniä ja nosta päälle lohi-, kurkku- tai retiisiviipale. Lisää päällimmäiseksi noin 1 ruokalusikallinen sushiriisiä. Kääri kelmu tiukaksi palloksi. Jatka samoin, kunnes kaikki riisi on käytetty. Voit halutessasi käyttää samoja muovikelmupaloja uudelleen.
Poista muovikelmut ja asettele sushipallot tarjoiluvadille. Valuta halutessasi niiden päälle teriyakikastiketta tai chili-seesamimajoneesia. Tarjoa soijakastikkeen, sushi-inkiväärin ja wasabin kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.
Mahdolliset ylijääneet täytteet voi tarjota sushikulhon muodossa. Viimeistele kastikkeilla.