Herkuttele Suomessa valmistetulla sushilla

Herkuttele Suomessa valmistetulla sushilla

Päivitetty 15.5.2018

Sushin myynti ja tunnettavuus ovat nousseet Suomessa tasaisesti viime vuodet. Nyt sushia päästään tarjoilemaan entistä paremmin K-ruokakaupan asiakkaille. K-ruokakauppojen sushi valmistetaan Suomen Raisiossa.

Sushia Raisiosta

Susheja on nyt saatavilla entistä laajemmin K-ruokakaupoista. Sushit valmistaa Lerøy Finland Oy Raision tehtaassaan. Raision sushi on siitä ainutlaatuista, että se valmistetaan Suomessa niin sanotussa korkean hygienian laitoksessa. Raaka-aineista sushiin käytettävät vihannekset ovat suomalaisia ja muut raaka-aineet tuontitavaraa. Raisiolaista sushia on saatavilla yksinoikeudella vain K-ruokakaupoista.Sushilankku_Øystein_Klakegg

Raision tehdas on korkean hygienian laitos, mikä tarkoittaa sitä että hygienian korkean tason säilyttämiseen on kiinnitetty toimintatavoilla ja laitteilla erityisen paljon huomiota. Tällä halutaan varmistaa tuotteiden korkea laatu, tuoreus ja raikkaus, jotka ovat sushikulttuurissa avainasemassa.

Tuotteen myyntiaika valmistumisestaan on rajoitettu neljään päivään. Irtomyyntinä myytävät sushit saavat olla esillä vain päivän. Sushit valmistetaan aina edellisenä päivänä ja kuljetetaan kaupoille seuraavan aamuyön aikana.

Lerøy sushilajitelmaa myydään neljässä pakkauskoossa:

  • 4 kpl (125 g)
  • 6 kpl (170 g) 
  • 10 kpl (275 g) ja 
  • 40 kpl (1000 g)

Lisäksi palvelutiskistä on mahdollista ostaa susheja yksittäismyyntinä, sushirullina makirullia ja lajitelmina. Sushit edustavat edomae sushityyliä, jota voidaan kutsua myös kiotolaiseksi ja katukeittiömäiseksi tyyliksi.

Jos sushi puuttuu oman kauppasi valikoimista, kysy K-kauppiaaltasi mahdollisuutta saada sushia tarjolle!

Kuva: Øystein Klakegg