Aina jäätelökesä

Aina jäätelökesä

Päivitetty 25.9.2023

Uusien jäätelömakujen kehittäminen ja kestosuosikkien uudistaminen on Anssi Järvisen työtä. Unelmatyön tuloksena syntyy elämyksiä.

Millainen yritys Froneri Finland on?

Olemme Suomen suurin jäätelövalmistaja, jonka omistavat Nestlé ja englantilainen jäätelönvalmistaja R&R. Valmistamme Turengin tehtaalla tuttuja brändejä, kuten Pingviiniä, Ainoa ja Puffettia sekä Pirkka-­jäätelöitä ja -mehujäitä. Vietämme tänä vuonna Turengin tehtaan 60-vuotisjuhlaa. Erityistä on, että tehtaan energia tulee suomalaisesta biokaasusta ja pakkaukset ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä.

Millaisesta jäätelöstä suomalaiset pitävät?

Suomalaiset syövät jäätelöä 13 litraa henkeä kohti vuodessa. Se on puolet enemmän kuin esimerkiksi Euroopan lämpimissä maissa. Makujen kestosuosikkeja ovat vanilja, mansikka, suklaa ja lakritsi. Gluteenittomat, vegaaniset ja vähemmän sokeria sisältävät jäätelöt ovat nouseva trendi. Suomalaiset kuluttajat kaipaavat myös elämyksiä ja uutuuksia. Heille maistuvat esimerkiksi paahteisen voin makuinen Aino ja Pingviini Överi-tuutit.

Miten Pirkka-uutuusjäätelöt syntyivät?

Pirkka Amppari -perheen laajentaminen oli mielenkiintoinen projekti. Ideoinnin myötä päädyimme litran pakkaukseen, jossa kermajäätelö- ja mehujääraidat vuorottelevat. Testasimme Turengin koekeittiössä makuyhdistelmiä sekä sitä, kumpi maku sopii parem­min jäätelöön ja kumpi mehujäähän.

Amppari ja Anssi Järvinen

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta on yhteistyö sidosryhmien ja kaikkien tehtaan ammattitaitoisten kollegojen kanssa. Työhöni kuluu nykyisten tuotteiden uudistaminen ja uusien tuotteiden kehittely. Mikä sen parempaa kuin kehittää kuluttajille maistuvia tuotteita. Tässä unelma-ammatissa auttaa Bio- ja elintarviketekniikan insinöörin koulutus ja tuotehittäjän erikoisammattitutkinto.

Vieläkö jäätelö maistuu vapaa-aikana?

Kyllä, parhaalta jäätelö maistuu kesähelteellä uimarannalla tai kauppareissun yhteydessä. Oma suosikkini on suolaisen kinuskin makuinen Aino-jäätelö.