Mitä tarkoittaa UTZ?

Mitä tarkoittaa UTZ?

Päivitetty 19.2.2020

Valitse ja ostoskoriisi kestävästi tuotettua kahvia, teetä ja kaakaota. UTZ-sertifikaatti on yksi keino vastuullisuuden varmentamiseen.

Kaakaota, kahvia ja teetä viljellään maissa, joissa on korkea riski ihmisoikeus- ja ympäristörikkomuksiin. Siksi ostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota, että valitsee koriinsa vastuullisiksi varmennettuja tuotteita. Yksi keino on tarkistaa, että tuote on UTZ-sertifioitu. Kaikki Pirkka- ja K-Menu-sarjojen suklaat, kaakaot ja teet ovat 100-prosenttisesti kestävää alkuperää vuoden 2020 loppuun mennessä. UTZ-sertifioidut tuotteet tunnistat alla olevasta merkistä.

UTZ logo kuva

Mikä on UTZ?

UTZ Certified on maailmanlaajuinen vastuullisuussertifiointiohjelma kahville, kaakaolle ja teelle. Se korostaa ihmisen ja ympäristön hyvinvointia ja todentaa vastuullisen tuotantotavan aina tiloilta lähtien. UTZ-ohjelma auttaa viljelijöitä oppimaan entistä parempia ja tuottoisampia viljelymenetelmiä, kehittämään työoloja sekä edistämään lasten koulunkäyntiä.

Miten UTZ-ohjelman toteutumista valvotaan?

Riippumattoman osapuolen tekemät tarkastukset varmistavat, että kaikki osapuolet noudattavat UTZ-ohjelman kriteerejä. Valvonta takaa myös UTZ-sertifioitujen tuotteiden jäljitettävyyden.

Mitä hyötyä UTZ-sertifikaatista on viljelijöille?

UTZ-ohjelman avulla viljelijät ja heidän perheensä pystyvät parantamaan elämänlaatuaan: Suuremmat ja laadukkaammat sadot parantavat tuloja, kouluttautuminen lisää sosiaalista hyvinvointia ja paremmat viljelymenetelmät säästävät viljelijöiden ympäristöä.