Herkuttele Pirkka-suklailla – vastuullisesti

Herkuttele Pirkka-suklailla – vastuullisesti

Päivitetty 23.3.2018

Etenkin joulun alla tulee herkuteltua suklaalla. Jos haluat valita vastuullista suklaata, se onnistuu Pirkka-sarjan herkuilla. Pirkka-kohvehdit ovat sertifikoituja laatutuotteita.

Joulusuklaat ovat laadukkaita ja näyttäviä konvehteja. Herkkuja, joita maistellaan ehkäpä vain muutaman kerran vuodessa. Kaunis pakkaus sopii myös tuliaisiksi sellaisenaan. Erityisen kauniin ja edullisen lahjan saa, jos suklaat poistaa rasiastaan ja pakkaa kauniisti vaikkapa lasiastiaan.

Pirkka Parhaat tummassa suklaakonvehdissa yhdistyvät suolainen ja makea, sillä herkullisen ja laadukkaan belgialaisen tumman suklaan lisäksi siinä on sisällä karamellitäyte ja päällä merisuolahippuja. Konvehdit ovat valmistettu Belgiassa UTZ-sertifioidusta suklaasta.

Pirkka Parhaat konvehtilajitelma sisältää 12 erilaista suussa sulavaa konvehtia, jotka on valmistettu laadukkaasta belgialaisesta maitosuklaasta, tummasta suklaasta tai valkoisesta suklaasta. Myös tässä rasiassa suklaaseen käytetty kaakao on UTZ-sertifioitua.

Pirkka tukee vastuullista suklaanvalmistusta

Tällä hetkellä Pirkka-sarjassa on 15 Reilu kauppa tai Utz-sertifioitua suklaa- ja leivontasuklaatuotetta. Tuorein muutos on Pirkka valkoinen hasselpähkinäsuklaalevy 200 g. Se vaihtuu UTZ-sertifioiduksi noin parin viikon kuluessa. Viimeisten kolmen tuotteen suklaa muuttuu sertifioiduksi ensi vuonna. Sen jälkeen Pirkka-sarjassa on vain Reilun kaupan tai UTZ:in kriteerien mukaan sertifioituja suklaita.

Mitä tarkoittaa, että kaakao on UTZ-sertifioitua?

UTZ on maailmanlaajuinen vastuullisen kahvin, kaakaon ja teen sertifiointiohjelma. UTZ-sertifioidut tuottajatilat tarkastetaan säännöllisesti muun muassa lannoitteiden käytön, veden kulutuksen sekä työvoiman palkkaukseen liittyvissä asioissa.

Mitä tarkoittaa, että kaakao on Reilu kauppa sertifioitua?

Reilun kaupan kaakaon viljelyssä lapsityövoiman hyväksikäyttö on kiellettyä. Reilun kaupan kriteerit turvaavat viljelijöille tuotteestaan vähintään takuuhinnan, joka kattaa kestävän tuotannon kustannukset. Lisäksi ostaja maksaa tuottajalle aina erillistä Reilun kaupan lisää, jonka tuottajaorganisaatiot käyttävä yhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin, kuten koulutukseen ja terveyspalveluihin.