Pirkka syyskukkien hoito-ohjeet

Pirkka syyskukkien hoito-ohjeet

Päivitetty 17.1.2022

Syksyllä on aika laittaa parvekkeet ja terassit talvikuntoon. Pirkka syyskukat tuovat väriloistoa myös pitkälle pimenevään syksyyn. Näin hoidat Pirkka krysanteemia ja callunaa oikein.

Pirkka syyskukat

Pirkka ulkokrysanteemi

Ulkokrysanteemi

Elokuusta alkaen saatavissa oleva Pirkka ulkokrysanteemi on kaunis alkusyksyn kasvi, joka sopii hyvin pihojen ja parvekkeiden koristeluun.

Hoito-ohje: Ulkokrysanteemi viihtyy parhaiten aurinkoisessa ja valoisassa paikassa ulkona. Ulkokrysanteemi voidaan istuttaa puutarhan aurinkoiseen tai valoisaan paikkaan suoraan maahan, parvekelaatikkoon tai pitää parvekkeella tai terassilla omassa ruukussaan. Jos istutat ulkokrysanteemin uudelleen, istuta kukka samaan syvyyteen missä se on kasvatusruukussaan.

Ulkokrysanteemi pidetään tasakosteana, joten sitä voi kastella runsaalla vedellä. Mikäli ulkokrysanteemi pääsee kuivahtamaan, kasvi toipuu kastelulla, mutta kuivahtaminen lyhentää kukinnan kestoa. Lannoitus kerran viikossa kastelun yhteydessä.

Ulkokrysanteemi jatkaa kukkimista, vaikka kuihtuneita kukkia ei poistaisikaan. Ulkokrysanteemin saa kukkimaan pitkään, syyskesästä pakkasiin asti säännöllisellä kastelulla ja lannoituksella. Ulkokrysanteemi on yksivuotinen, se ei talvehdi. 

Pirkka Parhaat ulkokrysanteemi   

Ulkokrysanteemi

Pirkka Parhaat ulkokrysanteemi on kaunis alkusyksyn kasvi, joka koristaa pihat ja parvekkeet.

**Hoito-ohje: **Pirkka Parhaat ulkokrysanteemia hoidetaan kuten Pirkka ulkokrysanteemiakin. Kukka pidetään tasakosteana ja mikäli se pääsee kuivahtamaan, kasvi toipuu kastelulla. Lannoitus kerran viikossa kastelun yhteydessä.

Ulkokrysanteemin saa kukkimaan pitkään, syyskesästä pakkasiin asti säännöllisellä kastelulla ja lannoituksella. Ulkokrysanteemi on yksivuotinen, se ei talvehdi. Saatavuus elokuu.

Pirkka CallunaCalluna

Calluna on yksivuotinen ulkokukka, joka viihtyy valoisassa paikassa. Se voidaan istuttaa puutarhaan, parvekelaatikkoon tai pitää ruukussaan parvekkeella tai terassilla.

Hoito-ohje: Calluna pidetään tasakosteana, säännöllinen kastelu viikottain ja kastelua jatketaan ensimmäisiin pakkasiin asti. Näin hoidettuina callunat säilyvät kauniina pitkälle kevääseen asti. Kevätaurinko kuivattaa ja ruskettaa callunan kukinnot.