Suomalaisten suosikkiherkkua – biokaasulla valmistettuna

Suomalaisten suosikkiherkkua – biokaasulla valmistettuna

Useat Pirkka-jäätelöt valmistetaan Hämeenlinnan kupeessa Turengissa, Suomen suurimmalla jäätelötehtaalla. Siellä Froneri Finland valmistaa jäätelöä kotimaisella biokaasulla suomalaisesta maidosta ja kermasta.

Biokaasu syntyy biohajoavista raaka-aineista

Biokaasun avulla tuotetaan höyryä, jota käytetään esimerkiksi maidon pastörointiin ja tuotantolaitteiden pesuvesien lämmitykseen. Biokaasu on biohajoavista raaka-aineista valmistettua uusiutuvaa energiaa. Biokaasua valmistetaan esimerkiksi kauppojen hävikkiin päätyneistä elintarvikkeista. Turengin tehtaalla käytetään kotimaista Gasum-biokaasua, jota valmistetaan Riihimäellä.

Vastuullisuus entistä tärkeämpi suomalaisen kuluttajan valintaa ohjaava tekijä

Turengin tehdas otti biokaasun käyttöön jo vuonna 2017.

– On hienoa, että mahdollisuudet niin ruokahävikin kuin jätteidenkin uusiokäyttöön kehittyvät jatkuvasti. Tällä on merkittävä vaikutus niin työllisyyteen kuin tulevaisuuden ympäristöystävällisen energiankäytön lisäämiseen. On myös mahtavaa nähdä, kuinka valveutuneita suomalaiset kuluttajat ovat ja kuinka ruoan alkuperä sekä valmistusprosessin laatu ja vastuullisuus vaikuttavat entistä enemmän myös ostopäätökseen, pohtii Turengin tehtaanjohtaja Tuukka Kaukoranta.

Katso videolta tehtaan tunnelmia, kun biokaasu otettiin käyttöön.