Fiksu tapa hyödyntää kaupan hävikki
K-ruokakauppojen syömäkelvottomasta biojätteestä valmistettua biokaasua käytetään energiana uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa.
Turengin jäätelötehtaan, Myllyn Parhaan ja Wurstin valmistamat Pirkka-tuotteiden valmistuksessa käytetään 100 % uusiutuvaa suomalaista biokaasua. Biokaasu valmistetaan 200 K-ruokakaupan ja Kesko Logistiikan keskusvaraston biojätteistä.
Jatkuvaa työtä kaupan hävikin pienentämiseksi
K-ruokakauppojen tavoitteena on etsiä jatkuvasti uusia keinoja pienentää hävikkiä ja kaatopaikalle menevän jätteen määrää.
- Ensisijaisesti K-ruokakaupassa myymättä jäävät tuotteet ohjataan ruoka-apuun. Tämä on keino hyödyntää myös syömäkelvoton ruokahävikki fiksulla tavalla energiaksi Pirkka-tuotteiden valmistukseen, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.
Kierrättämällä jätteet biokaasuksi ja hyödyntämällä energian Pirkka-tuotteiden valmistuksessa vähennetään vuodessa hiilidioksidipäästöjä 540 tonnia. Tämä vastaa yli 4,5 miljoonaa ajettua kilometriä henkilöautolla.
Helppo valinta ympäristön puolesta
Myllyn Paras valmistaa Pirkalle biokaasuenergialla pakasteesta myytäviä esipaistettavia liha- ja munariisicocktailpasteijoita. Turengin jäätelötehdas valmistaa Pirkalle litran jäätelöitä ja Wursti noin 10 erilaista nakkia, makkaraa ja leikkelettä.
Voit siis jo seuraavalla kauppareissulla vaikuttaa ostopäätökselläsi. Valitse tuote, joka valmistetaan suomalaisella uusiutuvalla energialla.