Fiksu tapa hyödyntää kaupan hävikki

Fiksu tapa hyödyntää kaupan hävikki

K-ruokakauppojen syömäkelvottomasta biojätteestä valmistettua biokaasua käytetään energiana uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa.

Turengin jäätelötehtaan, Myllyn Parhaan ja Wurstin valmistamat Pirkka-tuotteiden valmistuksessa käytetään 100 % uusiutuvaa suomalaista biokaasua. Biokaasu valmistetaan 200 K-ruokakaupan ja Kesko Logistiikan keskusvaraston biojätteistä.

Jatkuvaa työtä kaupan hävikin pienentämiseksi

K-ruokakauppojen tavoitteena on etsiä jatkuvasti uusia keinoja pienentää hävikkiä ja kaatopaikalle menevän jätteen määrää.

-    Ensisijaisesti K-ruokakaupassa myymättä jäävät tuotteet ohjataan ruoka-apuun. Tämä on keino hyödyntää myös syömäkelvoton ruokahävikki fiksulla tavalla energiaksi Pirkka-tuotteiden valmistukseen, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Kierrättämällä jätteet biokaasuksi ja hyödyntämällä energian Pirkka-tuotteiden valmistuksessa vähennetään vuodessa hiilidioksidipäästöjä 540 tonnia. Tämä vastaa yli 4,5 miljoonaa ajettua kilometriä henkilöautolla.

Helppo valinta ympäristön puolesta

Myllyn Paras valmistaa Pirkalle biokaasuenergialla pakasteesta myytäviä esipaistettavia liha- ja munariisicocktailpasteijoita. Turengin jäätelötehdas valmistaa Pirkalle litran jäätelöitä ja Wursti noin 10 erilaista nakkia, makkaraa ja leikkelettä.

Voit siis jo seuraavalla kauppareissulla vaikuttaa ostopäätökselläsi. Valitse tuote, joka valmistetaan suomalaisella uusiutuvalla energialla. 

"Biokaasulla valmistettu Pirkka-tuote on helppo valinta ympäristön puolesta", kiteyttää Jäske.

Biokaasulla valmistetut Pirkka-jäätelöt

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa