Wursti on ennakkoluuloton edelläkävijä
Wurstilla on aina haluttu etsiä ja kokeilla uusia vaihtoehtoja toimintaan. Olipa kyseessä sitten uusi tuotekokeilu esim. jokin erikoinen mauste tai uusi energiavaihtoehto.
- On hyvä pysyä avoimena ja rohkeasti kokeilla uutta, kertoo myyntijohtaja Jyrki Saarela.
Nyt käyttöön on otettu ennakkoluulottomasti K-ruokakauppojen elintarvikekelvottomasta biojätteistä valmistettu kierrätysbiokaasu, jolla valmistetaan Wurstin tuottamat Pirkka-tuotteet.
Vastuullisuus osa jokapäiväistä toimintaa
Vastuullisuus ja ekologisuus ovat osa toimintaa Wurstin jokapäiväisessä tekemisessä. Wurstilla kierrätetään ja hyödynnetään uudelleen kaikki, mikä on mahdollista. Wurstilla lajitellaan niin toimiston paristot kuin tuotannon pakkauskalvoista syntyvä muovijäte. Tuotteista syntyvä hävikki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä ja käyttämään edelleen. Ekologisuus, vastuullisuus ja taloudellisuus kulkevat käsi kädessä eivätkä sulje toisiaan pois.
Suomalaista energiaa tehtaalle
Wursti tutustui biokaasuun vasta hiljattain. Biokaasu ja sen tuottaminen Suomessa kuulostivat hienolta idealta. Wursti on melko pieni yritys, joten päätöksiä voi tehdä nopeasti. Biokaasun käyttöönotto oli helppoa.
- Meidän mielestä on hienoa, että Suomeen saadaan omia energiantuotantolähteitä, jotka työllistävät suomalaisia. Varsinkin tässä taloustilanteessa on tärkeää, että saadaan luotua uusia toimialoja Suomeen ja sitä kautta lisää työpaikkoja, kertoo Saarela.
Wurstilla oli jo valmiiksi olemassa maakaasuputki, jota pitkin myös biokaasu johdetaan tuotantoon. Aiemmin tuotannossa sähköllä toimivat paistouunit. Nämä uunit korvattiin uusilla, jotka käyttävät energianlähteenä kaasua. Uuneissa kypsennetään mm. Pirkka Bratwursti ja Krakova.
Kuluttajien valinnoilla on merkitystä Wursti kannustaa
Kuluttaja voi tukea valinnoillaan suomalaista työtä ja päästötöntä energianlähdettä valitsemalla biokaasulla tuotettuja Pirkka-tuotteita. Jokaisella, niin kuluttajalla kuin yrityksellä, on mahdollisuus olla mukana tässä. Ruokahävikki on suuri ongelma, joka ei häviä itsestään.
- Meidän täytyy tehdä töitä ylipäätään ruokahävikin pienentämiseksi, mutta väkisinkin sitä tulee. On hieno asia, että on keksitty keino, jolla siitä voidaan myös hyötyä. Parempihan se on tulevaisuutta ajatellen, että hävikkiin menevät tuotteet kierrätetään hyödylliseksi biokaasuksi kuin, että ne menevät kaatopaikalle. Samalla voimme työllistää lisää ihmisiä Suomessa ja tuottaa uusiutuvaa ja ympäristöystävällistä energiaa. Kuka tietää, miten iso juttu biokaasusta vielä tulee. Voihan olla, että tulevaisuudessa tuotteemme jopa kulkevat kauppoihin biokaasua käyttävissä rekoissa, Saarela pohdiskelee.