Usein kysytyt kysymykset: ruoanlaitto ja säilöntä

Usein kysytyt kysymykset: ruoanlaitto ja säilöntä

Julkaistu 23.4.2018

Suojasin metalliastiassa olevan ruuan Pirkka alumiinifoliolla ja nostin jääkaappiin. Aamulla huomasin, että folioon oli syöpynyt pieniä reikiä. Mistä tämä johtuu?

Alumiinifoliosta voi irrota ruokaan alumiinia, jos foliota käytetään metalliastiassa olevan ruoan suojaamiseen. Tällöin folion ja astian välille syntyy sähköpari, jonka seurauksena alumiinia liukenee ruokaan korroosion takia ja folioon tulee reikiä. Sen sijaan esimerkiksi eväsleipien kääriminen folioon tai keraamisen astian suojaaminen foliolla ei synnytä sähköparia. Alumiinisia astioita tai foliota ei suositella myöskään happamien tai suolaisten elintarvikkeiden kanssa kosketukseen, koska myös tällöin folio voi syöpyä. Alumiinifoliopakkauksissa on hyvät käyttöohjeet, jotka on syytä lukea ennen folion käyttöä.

Täytyykö Pirkka foliovuokia ja pakasturasioita huuhdella ennen käyttöä?

Pirkka foliovuokia ja pakastusrasioita ei tarvitse huuhdella ennen käyttöä. Tuotteet on käsitelty niin, että ne ovat käyttövalmiita, kun ne otetaan pakkauksesta pois.

Miksi Pirkka leivinpaperia saa käyttää vain korkeintaan 230 asteisessa uunissa?

230 astetta on yleinen valmistajien ylin uunin suosituslämpötila leivinpapereille, vaikka leivinpaperi voi kestää myös korkeampia lämpötiloja. Syynä tähän on turvallisuus. Kotiuunin seinien ja vastusten lämpötila on huomattavasti korkeampi kuin mittarista asetettu paistolämpötila. Jos kuluttaja leikkaa pellille liian suuren leivinpaperin, joka osuu uunin seinämiin tai vastuksiin, syttymisvaara on olemassa. Kotiuunien termostaatit saattavat lisäksi heittää useita kymmeniä asteita, tällöin 250 asteessa lämpötila voi olla jopa 280 astetta.

Miksi viiden litran Pirkka pakastuspussi on pitkulainen muodoltaan?

Pirkka pitkät pakastuspussit 5 l sopivat vuokaleipien, patonkien ja pullapitkojen pakastukseen. Pyöreänmallisia leipien ja kakkuja tms. pakastamiseen sopii Pirkka vahva pakastuspussi (3 kg), joihin mahtuu reilumpikin leipä. Näiden pussien koko on 300 x 400 mm ja pussin mukana tulevat sulkijat.