Talvikengät naisille, miehille ja lapsille

Talvikengät naisille, miehille ja lapsille

Päivitetty 9.4.2021

Ilmojen kylmetessä on usein aika suunnata kenkäostoksille. Lue vinkit talvikenkien hankintaan K-Citymarketista.

Ilmojen kylmetessä on usein aika suunnata kenkäostoksille, sillä kesäisissä kangaskengissä ei Suomen pakkasissa pitkälle pötkitä. Jos olet uusimassa koko perheen kenkävarastoa, kannattaa hyödyntää K-Citymarketin Kenkäpassia. Kerää kenkiä ostaessasi Kenkäpassiin leimoja, ja viidennen kenkäparin jälkeen saat kuudennen parin puoleen hintaan.

Lue myös: Näin valitset kengät koko perheelle

Talvikengät naisille korolla ja ilman

Naisten talvikengät voivat olla niin talvisaappaita kuin talvinilkkureitakin ja kaikkea siltä väliltä! Tärkeintä on, että kenkä on lämmin, tyylikäs ja että siinä on suomalaisiin olosuhteisiin sopiva pohja.

Monet naiset kaipaavat talvikenkiinsä vaihtelua ja tyypillisintä onkin, että aktiivikäytössä on vähintään kaksi talvikenkäparia. Korkeakorkoiset talvikengät kuten esimerkiksi tyypillisesti naisten talvinilkkurit tai talvisaappaat ovat näyttävät käyttää ja tuovat olemukseen ryhtiä, mutta korkea korko voi aiheuttaa myös haasteita liukkaammilla keleillä. Siksi on tärkeää, että käytettävissä on myös tukevampi ja matalakorkoisempi kenkäpari. On hyvä muistaa, että tukevakin kenkä voi olla samanaikaisesti siro ja kaunis.

Miesten talvikengät ovat käytännölliset ja tyylikkäät

Hieman korkeampi varsi, rouheat ja liukumattomat pohjat sekä säätä kestävä ja lämmittävä materiaali – sellaiset on suosituimmat miehen talvikengät. Tyylikkäät ja käytännölliset talvikengät kestävät niin katseita kuin käyttöä, jolloin ne käyvät jalkaan niin arkikäytössä kuin aktiivisessa ulkoilussakin. Esimerkiksi tyylikäs miesten talvinilkkuri, jossa on leveä lesti ja materiaalina kestävä Gore-Tex, on suosittu valinta vuodesta toiseen.

Miesten talvikengissä liukumaton ja rouhea pohja pitää huolen siitä, että pysyy pystyssä liukkaammallakin talvisäällä. Jos pohjan liukkautta on muuten vaikea arvioida, voimakkaat kuviot pohjassa ovat hyvä merkki pidosta. Kaikkein pahimpien pääkallokelien varalle voi harkita myös irtonastallisten hankintaa.

Niin miesten kuin naisten talvijalkineet on parasta sovittaa ennen ostamista, jotta pystyy paremmin arvioimaan esimerkiksi sen, mahtuuko talvikenkään villasukka tai onko se edes tarpeellinen.

Lasten talvikengät sopivat myös lumileikkeihin

Lasten valikoimiin kuuluu muun muassa Viking-, Sorel- ja Kuoma-kenkiä. Yhteistä kaikille merkeille on, että ne ovat suunniteltu lapsille: kengät kestävät hyvin innokastakin leikkimistä, minkä lisäksi ne on helppo pukea ja riisua.

Lapsille talvikenkiä hankittaessa on tärkeää, että ne sopivat jalkaan hyvin ja tukevat liikkumista eikä pakkanen, kosteus tai lumi nouse ongelmaksi. Lapsi on hyvä ottaa mukaan kenkäostoksille, jotta hän saa rauhassa kokeilla kenkiä ja sanoa oman sanansa ja vaikuttaa esimerkiksi värivalintaan. Aivan pienimmät lapset eivät välttämättä osaa kunnolla arvioida, ovatko kokeillut kengät sopivat vai eivät, jolloin ammattitaitoinen myyjä on arvokas apu.

Lue myös: Näin valitset oikeanlaiset ja oikeankokoiset kengät lapselle

Kenkävalikoimaan voit tutustua verkossa

Valitse kauppahaun avulla sinulle sopivin K-Citymarket ja katso kaupan valikoima.