Heraproteiini on jämerä lisä monipuoliseen ruokavalioon

Heraproteiini on jämerä lisä monipuoliseen ruokavalioon

Päivitetty 28.2.2019

Heraproteiini edistää liikunnasta palautumista ja auttaa ylläpitämään laihduttajan, painonhallitsijan sekä ikääntyneen lihasmassaa. Heraproteiinia on maidossa ja sitä erottuu juuston valmistusprosessissa sivutuotteena. Heraproteiini sisältää myös paljon elimistön tarvitsemia aminohappoja.

Nopeavaikutteinen heraproteiini

Oletko pohtinut, mitä hyötyä heraproteiini-lisäravinteista on sinulle?

Heravalmisteet sopivat palautusjuomaksi ja välipalaksi voimaharjoittelijoille, urheilijoille ja himokuntoilijoille. Heraproteiinin aminohapot imeytyvät nopeasti verenkiertoon ja ovat siten tehokkaasti lihaksiston käytettävissä. Liikkujan kannalta heraproteiinin tärkein tehtävä on muodostaa lihasmassaa. Katso proteiinilettujen resepti tästä.

Liikkuja ja proteiini

Liikunta lisää proteiinisynteesiä lihaksissa jonka vuoksi proteiinin riittävä saanti on olennaisessa asemassa lihasten toiminnan kannalta ja palautumisessa. Niin kuntoliikkuja kuin kestävyysurheilijakin tarvitsee hyvälaatuista proteiinia palautumiseen. Laihduttajan ei myöskään kannata välttää proteiinia, sillä riittävä proteiinin saanti suojaa lihaksistoa. Myös aamupalalla voi miettiä proteiinin saantia. Katso tästä, mitä tulee proteiinipuuroon.

Lihaksisto hyötyy parhaiten palauttavista proteiineista, kun ne nautitaan heti harjoituksen jälkeen. Tähän valmiit ja sekoitettavat proteiinijuomat sopivat erinomaisesti, sillä ne säilyvät treenikassissa käyttökelpoisina.

Maitoproteiinia sisältäviä tuotteita kannattaa nauttia muiden proteiininlähteiden kanssa osana monipuolista ruokavaliota. Erilaisia heraproteiinivalmisteita löytyy monipuolinen valikoima.