Alkoholittomat oluet ja siiderit makutestissä 2020

Alkoholittomat oluet ja siiderit makutestissä 2020

Raati maisteli kesän viileimmät alkoholittomat olut- ja siideriuutuudet. Mikä on paras alkoholiton olut 2020? Nappaa tästä tärpit juomahyllylle!

Uudet maltaiset: alkoholittomat oluet

Humaloinnissa ei säästelty: RAADIN SUOSIKKI!

BrewDog Punk AF 0,5% 0,33 l
Vaaleankeltainen olut, jossa on voimakkaan humalainen tuoksu. Raikas ja kevyen poreileva juoma maistuu ärhäkän humalaiselta, kuivalta ja hedelmäiseltä, erityisesti greipiltä ja melonilta. Voimakas humalointi peittää alkoholittomalle oluelle tyypillisen makeuden, joten mallasjuomaa ei välttämättä edes arvaa holittomaksi. Jälkimaussa korostuvat vahvat humalan katkerot. Luonteikas juoma ei jää helposti ruoan jalkoihin. Pullollinen sopii fiilistelyyn tai nuotiolle mausteisen raakamakkaran kaveriksi.

Arjen sankari

Brooklyn Special Effects 0,4 % 0,355 l
Kuparinruskeassa ja tummahkon värisessä oluessa on hedelmäinen ja maltainen tuoksu. Mausta löytyy mausteisuutta, mäntyä, humalaa ja katkeruutta, mutta myös hedelmäisyyttä. Katkera ja mehukas juoma on raikas, mutta silti täyteläinen. Korkkaa pullo työpäivän päätteeksi tai pizzan kaveriksi.

Holittomat oluet 2020 5

Aurinkopäivän olut

KUKKO Pils 0,3% 0,33 l
Oluessa on vaaleankeltainen väri ja terävä tuoksu, jossa aavistus panimokellaria. Ensipuraisu tuntuu suussa kuohuvalta, maistuu aurinkoiselta ja tuo mieleen pomelon. Maltainen ja miedon humalainen aromi, mineraalisuus, raikkaus ja suuta kurova kuiva jälkimaku muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden. Nappaa tällainen aurinkotuolin viereen tai hampurilaisaterialle.

Kelpo IPA

Kukko IPA 0,3% 0,33 l
Juoman väri vivahtaa meripihkaan. Kirpsakan ja raikkaan olusen ensipuraisussa erottuu omenan hapokkuutta ja jälkimaussa päätään nostavat miellyttävät humalan katkerot. Maku on kuiva ja reilusti humaloitu. Olut maistuu IPAlta, joten se sopii hyvin mausteisten grilliruokien kaveriksi.

Kaikki kohdallaan

Brewer’s Special Evergreen Lager 0,3% 0,33 l
Murmelitölkin sisältä löytyy kullankeltainen ja samea olut, jossa on greippisen raikas ja humalainen tuoksu. Maku on raikkaan sitruksinen ja tosi mehukas. Oluessa on tasapainoinen humalointi. Hieman miedommat kovat juustot, kuten emmental tai mieto gouda sointuvat kivasti yhteen tämän tölkillisen kanssa.

Holittomat oluet 2020 6

Isoon janoon

Velkopopovicky Kozel alkoholiton olut 0,5% 0,5 l
Kuparinruskea olut, joka tuoksuu makean maltaiselta. Mineraalinen ja makeahko maku tuo mieleen mämmin. Tämä olut kannattaa nauttia jääkylmänä. Sihauta iso tölkki nesteyttämään saunajuomaksi tai lenkin jälkeen, uunimakkaran kanssa.

Mehukas mallasjuoma

Lahden Erikois IPA 0,5% 0,33l tlk
Kullankeltaisen juoman tuoksussa erottuu pirteää päärynämehua. Makukin on tosi hedelmäinen ja raikas, hieman tuntuu katkeroa. Olut on hillityn humalainen IPAksi. Suuhun jää raikas tunne. Kesäinen juoma sopii hyvin terassille tai laiturinnokkaan.

Holittomat oluet 2020 4

Hedelmäpommi tölkissä

Koff Crisp IPA 0,5% 0,33 l
Oranssinkeltaisessa juomassa on maltainen ja vienon humalainen tuoksu. Maussa on reilu annos hedelmäisyyttä, erityisesti ananasta ja persikkajääteetä. Jälkimaku taas on hieman katkera ja mausteinen ja siitä erottaa häivähdyksen raakalakritsijauhetta. Juoma on hillityn humalainen ollakseen IPA. Sopii mainiosti sipsien kaveriksi.

Janojuoma löylyihin

Hartwall Lapin Kulta 0,0% 0,33 l
Kultainen olut tuoksuu miedosti maltaisen makealta. Juoma tuntuu suussa kevyesti poreilevalta ja raikkaalta. Kevyen mineraalinen ja tasapainoinen juoma maistuu tutulta lagerilta ja siinä tuntuu mietoa humalaisuutta. Helposti juotava olut toimii mainiosti janojuomana tai saunajuomana.

Jännä engelsmanni

Ilkley Virgin Mary 0,5% 0,33 l
Pulloon pakatussa oluessa on vaalea meripihkainen väri ja hunajainen tuoksu. Mehukasta ensipuraisua seuraa ainutlaatuinen maku, joka on yhdistelmä olutkellaria, kivennäisvettä ja appelsiininkuorta. Jälkimaku tuntuu kivan katkeroiselta ja kuivalta. Helposti hörpättävä ja mieto olut kannattaa korkata sellaisenaan.

Holittomat oluet 2020 3

Kuplien hurmaa: siiderit ilman prosentteja

Vihreän ompun puraisu: RAADIN SUOSIKKI!

Yes Yes Dry Apple Cider 0,3% 0,33 l
Vaalea juoma, jossa on raikas omenan tuoksu. Kupliva juoman maussa erottuu selkeästi tuorepuristettu omenamehu ja juoma maistuu hapokkaalta, kuivahkolta, kuin puraisulta vihreästä omenasta. Maussa on myös aavistus tallia. Pirteä juoma sopii täydellisesti kuumaan kesäpäivään. Kokeile tätä kesäisen kanasalaatin tai sushin kanssa.

Kestosuosikki alkoholittomana

FIZZ Apple cider 0,0% 0,33 l
Lämpimän vaaleankeltaisessa siiderissä on raikas kotitekoisen omenamehun tuoksu. Poreileva ja puolikuiva juoma maistuu punaiselta omenalta ja kuplivalta omenamehulta, maussa on myös aavistus navettaa. Maistuu oikealta siideriltä. Täydellinen saunajuoma vie janon raikkaalla tavalla.

Holittomat siiderit 2020 3

Suloinen kuin karamelli

Happy Joe Red Love 0% 0,275 l
Punainen juoma tuoksuu päärynältä ja hedelmäkaramelleilta. Kulaus tuntuu suussa kuplivalta ja maistuu makealta omenalta, punaviinimarjalta ja yllättävästi sirkusaakkosilta. Puolikuiva Red Love on mainio seurustelujuoma, joten nappaa kaunis pullo mukaan mökkireissulle.

Koko perheen siideri

Kopparberg omena 0,0% 0,5 l luomu
Tosi vaalea kupliva juoma, jossa on mieto omenan tuoksu. Maku on raikas, reilusti makea, vähän kanelinen, kupliva ja siinä on omenaa ja päärynää. Tämä kelpaa myös lapsille. Lisää lasiin jäitä ja omenaviipale ja maksimoi raikkaus tai hörppää luomujuomaa kylmänä kesäisen jälkiruoan, kuten britakakun kanssa.

Holittomat siiderit 2020 2