Makutestissä joulun alkoholittomat uutuusoluet ja siiderit

Makutestissä joulun alkoholittomat uutuusoluet ja siiderit

Päivitetty 26.10.2023

Mikä on joulupöydän paras alkoholiton olut 2020? Poimi takuuvarmat K-Ruoan toimituksen testaamat juomavinkit tästä!

K-Ruoan toimitus maisteli joulun kiinnostavimmat alkoholittomat olut- ja siideriuutuudet. Mikä on joulupöydän paras alkoholiton olut 2020, entä mikä maistuu joulusaunan jälkeen?

Inkiväärin puraisu - RAADIN SUOSIKKI

__Fentimans Ginger Beer 0,5 % 0,275 l __

Samea vaaleankeltainen olut, jonka tuoksussa erottuu vahva ja raikas inkivääri. Maku on mausteinen, vahvan inkiväärinen, jälkimaku hieman makea ja polttava. Ihanan lämmittävä olut sopii täydellisesti kylmään iltaan. Makupari: Kokeile joulukinkun kaveriksi tai mausteisen curryn kanssa.

Tumma kaunotar RAADIN SUOSIKKI

__A.Le Coq Alkoholiton Jouluolut 0,0 % 0,33 l __

Porter-tyylisessä jouluoluessa on kaunis tumma väri. Lasiin kaadettaessa pintaan muodostuu pilvenpehmeä paksu vaahto. Tuoksu on maltainen ja maku paahteinen, hieman makea ja hitusen karvas. Makupari: Pehmeä jälkimaku tekee tästä holittomasta oluesta ihanan kaverin joulupöydän lihoille.

Pehmeän kaurainen

Malmgård Oat Ale 0,5 % 0,33 l

Kullankeltaisen pale alen hedelmäinen tuoksu on mukavan raikas ja hedelmäinen. Maku on pyöreän kaurainen, ja juoma kuplii kivasti suussa. Mukava katkero tuntuu jälkimaussa. Mainio seuralainen esimerkiksi joulupöydän kalkkunalle tai kanalle. Makupari: Kokeile myös sushin kanssa.

IPA inkiväärillä

Jopen Non IPA Ginger 0,3 % 0,33 l

Hieman samea vaaleankeltainen ja mausteisen inkiväärinen olut on miellyttävästi kitkerän humalainen. Juoma on hedelmäinen ja hennon sitruksinen, ja jälkimaussa erottuu raikas inkivääri. Sopii joulun kalapöytään lohen pariksi tai uutenavuotena sushien seuraan. Makupari: Kokeile tavallisena tiistaina wokin kaverina.

Gluteeniton löylykaveri

__Kukko Lager 0,3 % 0,33 l __

Kirkkaan kullankeltaisen gluteenittoman lageroluen tuoksu on raikas ja lagereille tyypillisen humalainen. Maku on pirteän karvas ja maltaiden ansiosta mukavan pyöreä. Tasaisen ja mukavan jälkimaun jättävä olut sopii kalapöytään tai joulusaunan janojuomaksi. Makupari: Kokeile myös uutenavuotena pizzan kanssa.

Maltaisen paahteinen

Kukko Tumma 0,3 % 0,33 l

Kauniin punaruskeassa, hieman sameassa oluessa on paahteisen maltainen tuoksu. Maku on maltainen ja mukavan pyöreä. Jälkimaussa miellyttävä tuulahdus humalan katkeroa. Plussaa, että olut on gluteeniton. Makupari: Nappaa tämä olut kinkun tai juustojen seuraksi.

Isoon janoon

__Ukko-Pekka Alkoholiton Lager 0,0 % 0,5 l __

Kullankeltainen lagerolut on kevyen hedelmäinen ja sopivan katkera. Tuoksusta voi erottaa hunajaa ja hedelmäisiä vivahteita, erityisesti hunajamelonia ja mangoa. Ukko-Pekka sopii joulun janojuomaksi tai illan seurusteluolueksi. Makupari: Nauti hedelmäisen kanasalaatin kanssa.

Saksalainen yllättäjä

Santa Clausthaler 0,0 % 0,33 l

Amber-olut on väriltään todella kaunis, meripihkan värinen. Maku on vahvan humaloitu ja yllättävän raikas, ei kovinkaan kitkerä. Pyöreä maltaisuus tekee tästä oluesta sopivan ihan vain seurustelujuomaksi. Makupari: Hyvä valinta kinkun seuralaiseksi.

Aikuiseen makuun

Yes Yes Rose Apple 0,3 % 0,33 l

Siideri on väriltään kauniin vaaleanpunainen, vadelmainen. Tuoksusta erottaa raikkaan omenan ja punaisia marjoja kuten mansikkaa, vadelmaa ja punaista viinimarjaa. Maku ei ole niin makea, vähän kirpeähkö ja ihanan kupliva. Kuivahko aikuiseen makuun sopiva siideri. Tämä kaunotar sopii yleisjuomaksi illanistujaisiin ja salaattien pariksi. Makupari: Kokeile jälkiruokien, kuten puolukkajäädykkeen, kanssa.

Nuorison ystävä

Somersby Apple Cider 0,0 % 0,33 l

Pirteän kirkkaan vaaleankeltainen siideri, jonka tuoksu on mukavan omenainen ja raikas. Kirpeähkön puolimakea, ihanan kupliva omenainen maku vakuuttaa myös joulupöydän nuorison. Nauti juoma jäiden kera ihan sellaisenaan. Se sopii myös merenelävien ja yllättäen piparkakkujen seuraksi. Makupari: Kokeile pizzan tai salaatin kanssa.