Ruokajuomat
Juhannuksen täydelliset viinit

Juhannuksen täydelliset viinit

Viiniposti valitsi kolmen eri hintaluokan viiniparit juhannuksen notkuviin herkkupöytiin. Parita viinit K-Ruoan herkullisten juhannusmenujen kanssa!

Juhannuksen grillijuhliin kuuluvat notkuvat pöydät, pitkään nautiskelu ja mukavat vieraat. Koska ruokaa yleensä valmistetaan montaa sorttia ja myös makumieltymyksiä on useita, on hyvä valita monikäyttöisiä viinejä, jotka sopivat paitsi useammalle ruokalajille, myös useimmille ruokailijoille.

Viiniposti valitsi kolmen eri hintaluokan viiniparit juhannuksen notkuviin herkkupöytiin. Kurkkaa alta alle 10 euron, alle 15 euron ja alle 20 euron viinit erilaisiin juhannusjuhliin!

Alle 10 €: Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage & Black Tower Classic Riesling

Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage Eteläafrikkalainen lämpimän mausteinen, mutta helposti lähestyttävä viini on muhevan marjainen ja hieman savuinen liharuokien ystävä – siis täydellinen kumppani juhannuksen lihaisien grilliherkkujen kylkeen!

Hinta 9,00 €/0.75l

Lue lisää: Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage

Lyngrove Reserva Shiraz 680x300

Black Tower Classic Riesling Suomen suosituimmalta saksalaiselta viinitalolta erinomainen hintalaatusuhteen juhannusviini! Moniottelijanakin tunnettu riesling on aina varma valinta, kun pöytään on katettu monia erilaisia ruokia; kuten juhannuksena onkin tapana. Harmonisen puolikuiva ja mutkaton valkoviini, jonka raikas hapokkuus ja aromikkuus myötäilevät juhannuksen monia makuja.

Hinta 10,00 €/0.75l

Lue lisää: Black Tower Classic Riesling

BT classic riesling

Alle 15 €: Livon Friulano & Crápula Gold 5

Livon Friulano Laadukas ja elegantti Koillis-Italian klassikko! Tyylikäs ja ryhdikäs valkoviini sopii etenkin kaloille sekä vaaleille lihoille - valitse tämä ihanuus siis juhannuksen kalaruokien kumppaniksi tai grillatun kanan kanssa.

Hinta 14,01 €/0.75l

Lue lisää: Livon Friulano

Livon Friulano 680x300

Crápula Gold 5 Mehevä ja lämmin viini Espanjan aurinkoisesta Jumillasta lihoille ja koville juustoille. Erinomaisen hinta-laatusuhteen punaviini on kuiva, täyteläinen, maltillisen hapokas ja pehmeän tanniininen, jälkimaultaan mehukas ja lämmin.

Hinta 12,71 €/0.75l

Lue lisää: Crápula Gold 5

Crapula Gold 680x300

Alle 20 €: Hahn Pinot Noir & Domaines Schlumberger Pinot Blanc Les Princes Abbés

Hahn Pinot Noir Mehevä ja hilloinen punaviini Yhdysvalloista on monikäyttöinen lihaviini juhannuksen grillibileisiin! Keskitäyteläinen, paahteinen ja lämminhenkinen tunnelman kohottaja valoisiin kesäiltoihin hyvän ruoan ja seuran kera.

Hinta 18,71 €/0.75l

Lue lisää: Hahn Pinot Noir

Hahn Pinot Noir 680x300

Domaines Schlumberger Pinot Blanc Les Princes Abbés Elegantti Alsacen pinot blanc eleganteille kaloille ja äyriäisille. Raikas, kuiva ja hapokas, runsaan aromaattinen ja intensiivinen valkoviini juhannuksen notkuviin kalapöytiin.

Hinta 17,79 €/0.75l

Lue lisää: Domaines Schlumberger Pinot Blanc Les Princes Abbés

Domaines Schlumberger Pinot Blanc 680x300