Mitä viiniä pizzan kanssa?

Mitä viiniä pizzan kanssa?

Päivitetty 14.10.2021

Viinin valinta pizzan seuraksi voi olla haastavaa mutta ei huolta, Viiniposti auttaa! Löydä viinisuositukset erilaisille pizzoille.

Pizzojen makumaailmat vaihtelevat paljon, minkä vuoksi Viiniposti suositteleekin useampaa viiniä lasin täytteeksi. Klassisten italialaisten pizzojen kanssa maistuu erityisesti kevyehkö punaviini, mutta jos mielit tuhdimpaa, löytyy siihenkin oikea viini. Toisinaan mieli tekee myös valkoviiniä pizzojen kanssa. Moniottelijana tunnettu riesling toimii myös kevyempien pizzojen kanssa.

Laita pizzauuni tulille ja nappaa alta suosikkipizzallesi sopiva viini!

Tommasi Valpolicella

Pizzaperjantaina nautitaan italialaista punaviiniä. Kevyt, mutta ihanan rustiikkinen ja mehukas Tommasi Valpolicella on nappivalinta italialaisille herkuille kuten margheritapizzoille sekä kinkku- ja makkarapizzoille. Monikäyttöinen ja laadukas punaviini!

Hinta 13,59 €/0.75l

Lue lisää: Tommassi Valpolicella

pizzaviini tommasi 680x300

Kendermanns Classic Riesling

Kaipaatko valkoviiniä pizzan kaveriksi? Kokeile äyriäispizzan tai margheritapizzan seurana saksalaista raikkaan ryhdikästä ja klassista rieslingiä.

Hinta 10,44 €/0.75l

Lue lisää: Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Riesling Classic 2021 680x300

Black Tower Dornfelder Pinot Noir

Saksalainen puolikuiva ja herttaisen marjainen sekä hennon vaniljainen kevyt punaviini sopii nautittavaksi mukavassa seurassa makkarapizzan äärellä! Saksa

Hinta 9,98 €/0.75l

Lue lisää: Black Tower Dornfelder Pinot Noir

BT 3DBottleShots CoreGlobal PinotNoir 680x300

Raimat Castell Chardonnay Organic

Intensiivisen hedelmäinen ja puhdaspiirteinen viini, joka miellyttää kypsän sitruksisella ja tasapainoisen hapokkaalla makuprofiilillaan. Oivallinen pari kasvistäytteisille pizzoille. Espanja

10,99 €/0.75l

Lue lisää: Raimat Castell Chardonnay Organic

Raimat CASTELL Chardonnay 2020.05.28 680x300