Ruokajuomat
Mitä viiniä pizzan kanssa?

Mitä viiniä pizzan kanssa?

Viinin valinta pizzan seuraksi voi olla haastavaa mutta ei huolta, Viiniposti auttaa! Löydä viinisuositukset erilaisille pizzoille.

Pizzojen makumaailmat vaihtelevat paljon, minkä vuoksi Viiniposti suositteleekin useampaa viiniä lasin täytteeksi. Klassisten italialaisten pizzojen kanssa maistuu erityisesti kevyehkö punaviini, mutta jos mielit tuhdimpaa, löytyy siihenkin oikea viini. Toisinaan mieli tekee myös valkoviiniä pizzojen kanssa. Moniottelijana tunnettu riesling toimii myös kevyempien pizzojen kanssa.

Laita pizzauuni tulille ja nappaa alta suosikkipizzallesi sopiva viini!

Tommasi Valpolicella

Pizzaperjantaina nautitaan italialaista punaviiniä. Kevyt, mutta ihanan rustiikkinen ja mehukas Tommasi Valpolicella on nappivalinta italialaisille herkuille kuten margheritapizzoille sekä kinkku- ja makkarapizzoille. Monikäyttöinen ja laadukas punaviini!

Hinta 13,38 €/0.75l

Lue lisää: Tommassi Valpolicella

pizzaviini tommasi 680x300

Villa Antinori Rosso

Klassinen melko runsas ja rustiikkinen italialainen punaviini, jonka kokonaisuutta ryhdittävät pehmeät tanniinit. Parhaimmillaan viini on maukkaiden kinkkupizzojen tai makkarapizzojen kanssa.

Hinta 18,98 €/0.75l

Lue lisää: Villa Antinori Rosso

pizzaviini antinori 680x300

Kendermanns Classic Riesling

Kaipaatko valkoviiniä pizzan kaveriksi? Kokeile äyriäispizzan tai margheritapizzan seurana saksalaista raikkaan ryhdikästä ja klassista rieslingiä.

Hinta 10,50 €/0.75l

Lue lisää: Kendermanns Classic Riesling

pizzaviini kendermanns 680x300

Tussock Pinot Noir

Helposti lähestyttävä kevyehkö, ranskalainen punaviini on marjainen ja kypsän hedelmäinen. Jälkimaultaan hieman mokkainen viini sopii kinkkupizzoille ja makkarapizzoille erinomaisesti.

Hinta 12,89 €/0.75l

Lue lisää: Tussock Pinot Noir

pizzaviini tussock 680x300

Feiler-Artinger Zweigelt

Joka tilanteen luomupunaviini Zweigelt! Keskitäyteläinen, punaherukkainen ja kevyen mausteinen punaviini toimii etenkin kasvistäytteisten pizzojen kanssa.

14,99 €/0.75l

Lue lisää: Feiler-Artinger Zweigelt

pizzaviini feiler 680x300