Elokuvat, sarjat ja viinit - löydä täydellinen yhdistelmä

Elokuvat, sarjat ja viinit - löydä täydellinen yhdistelmä

Päivitetty 12.8.2019

Kutsu ystävät koolle, kaada lasillinen viiniä ja laita lempielokuva tai suosikkisarja pyörimään. Viiniposti kokosi juomasuositukset kuudelle erilaiselle elokuvalle - katso vinkit!

Viinin valitseminen ruoalle voi joskus tuntua vaikealta, mutta leffojen tai sarjojen kanssa mielikuvituksella ei ole rajoja. Alta löydät kuusi elokuvaa ja sarjaa viinisuosituksineen - keksitkö itse lisää?

The Hangover & Crápula Gold 5

Nyt osui viini ja elokuva yhteen! Testaa kavereidesi reaktio ehdottaessasi Crapulaa ja The Hangover -elokuvaa.. Kyseessähän on siis mehevä ja lämmin Monastrell-Syrah -blend Espanjan aurinkoisesta Jumillasta!

Syvän rubiininpunainen viini tuoksuu runsaan aromikkaalle: kirsikkaa ja karhunvatukkaa, neilikkaa, tammen paahdetta ja lämpimiä mausteita. Suussa kuiva, täyteläinen, maltillisen hapokas ja pehmeän tanniininen, jälkimaultaan mehukas ja lämmin. Viini ei säikähdä pientä mausteisuuttakaan, ja sopii lihapadoille ja koville juustoille.

Hinta 12,69/0.75l

Lue lisää: Crápula Gold 5

IMDb: The Hangover

Crapula Gold 680x300

Letters to Juliet & Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Italian Veronaan perustuva elokuva Letters to Juliet kaipaa seuralaisekseen Valpolicellan sydämestä kotoisin olevaa raikasta valkoviiniä. Kutsu siis ystävät koolle, korkatkaa Tommasi Le Rosse Pinot Grigio ja elokuvailta voi alkaa!

Monikäyttöinen pinot grigio on pirteä ja hedelmäinen valkoviini, joka on oiva valinta seurustelujuomaksi vaikkapa leffailtaan. Kalpean kuun värinen viini tarjoaa vienoa hedelmäisyyttä, ollen kuitenkin kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen. Ruoaksi kannattaa valita pikkusuolaisia naposteltavia sekä kalaruokia ja kasvisruokia.

Hinta 12,98 €/0.75l

Lue lisää: Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

IMDb: Letters to Juliet

tommasi le rosse pinot grigio 680x300

Marley and Me & Smart Dog Syrah Trincadeira

Koiraelokuvalle koiraviini! Marley & Me -elokuvasta on tullut jo klassikko koiraelokuvien joukossa, eikä ihme – onhan Floridan aurinkoisia maisemia ja suloista labradoria ihana katsella! Viiniksi sopii tietenkin teemaan sopivasti Smart Dog.

Joao P. Ramoksen koira karkasi eräänä päivänä ja pitkän etsimisen jälkeen Ramos löysi koiransa kilometrien päästä. Koira tutki maata häntä heiluen ja kaivoi isoa kuoppaa. Ramos kiinnostui koiransa puuhista ja soraisesta maaperästä. Kuiva ja karhea maa osoittautui olevan mitä parhainta Syrah-rypäleen viljelemiseen. Näin alkoi tarina Smart Dog -viinistä.

Portugalilainen Smart Dog on keskitäyteläinen ja aromikas viini, jossa on hyvä hedelmäisyys. Sopii erinomaisesti seurusteluun, mutta jos kaipaat rinnalle ruokaa, kannattaa kokata pikkusuolaisia herkkuja ja liharuokia.

Hinta 33,99 €/3.0l

Lue lisää: Smart Dog Syrah Trincadeira

IMDb: Marley and Me

hanaviini smart dog 680x300

A Good Year & Retrofollies

A Good Year -elokuvassa Max Skinneriä näyttelevä Russell Crowe perii enonsa viinitilan Provencesta. Elokuvassa on niin romantiikkaa, kauniita maisemia kuin viiniäkin. Elokuvan pariksi valikoituu luonnollisesti provencelainen roseeviini Retrofollies.

Viehättävä Provencen rosé hurmaa kukkaisen vadelmaisella tuoksullaan ja toimii niin seurustelujuomana kuin grillattujen kalojen, tomaattisten lisukkeiden, vaaleiden lihojen ja välimerellisten kasvisruokien kumppanina!

Hinta 13,58 €/0.75l

Lue lisää: Retrofollies

IMDb: A Good Year

grilliviini retrofollies 680x300

Big Little Lies & Hahn Pinot Noir

HBO:n hittisarjaksi noussut Big Little Lies sijoittuu Kalifornian kauniiseen Montereyn kaupunkiin. Rikkaista äideistä kertovassa sarjassa ei draamaa ja jännitystä puutu. Madeline Martha Mackenzieta näyttelevän Reese Witherspoonin on voinut myös nähdä herkuttelemassa samalta alueelta kotoisin olevilla Hahn Familyn viineillä, minkä vuoksi sarjan viinipariksi valikoitui Hahn Pinot Noir.

Viiniä, juustoa ja loistava sarja – täydellinen koti-ilta! Tämä täyteläinen kalifornialainen punaviini sopii niin juustojen kuin lihojenkin kumppaniksi. Aromimaailma on tulvillaan punaisia marjoja, viinin ollessa kuitenkin samalla täyteläinen ja keskitanniininen.

Hinta 18,69 €/0.75l

Lue lisää: Hahn Pinot Noir

IMDb: Big Little Lies

Hahn Pinot Noir 680x300

The Lord of the Rings: The Two Towers & Black Tower Rivaner & Black Tower Dornfelder Pinot Noir

Fantasiaelokuvien aatelistoon kuuluvan The Lord of the Rings -trilogian toinen osa The Two Towers sopii loistavasti yhteen Black Tower -viinien kanssa. Fantasiaa ja kaksi Toweria, siitä on hyvä elokuvailta tehty!

Suomen suosituimman saksalaisen viinibrändin puolimakea ja kukkaisen hedelmäinen Black Tower Rivaner on omiaan mausteisen ruoan kanssa. Myös kalaruoat, pastaruoat ja kasvisruoat pariutuvat erinomaisesti tämän kevyen ja ryhdikkään hapokkaan viinin kanssa.

Hinta 9,58 €/0.75l

Lue lisää: Black Tower Rivaner

black tower rivaner 680x300

Saksalainen puolikuiva ja kevyt Black Tower Dornfelder Pinot Noir sopii nautittavaksi mausteisten texmex-herkkujen kyljessä. Muistathan viilentää viinin ennen tarjoilua. Kevyempi punaviini sopii myös loistavasti illan seurustelujuomaksi.

Hinta 9,85 €/0.75l

Lue lisää: Black Tower Dornfelder Pinot Noir

IMDb: The Lord of the Rings: The Two Towers

black tower dornfelder pinot noir 680x300