Ruokajuomat
Parhaat viinit ja kuohuvat valmistujaisten noutopöytään

Parhaat viinit ja kuohuvat valmistujaisten noutopöytään

Viiniposti valitsi viiniparit kevään 2019 valmistujaisjuhlien noutopöytien herkkujen kylkeen, kuplivia onnittelumaljoja unohtamatta.

Kesäkuun alku on koulujen päättymisen aikaa. Ahkerat opiskelijat ja valmistuneet ansaitsevat olla juhlan keskipisteenä. Kouluista valmistuneille nostetaan useampia onnittelumaljoja.

Mitä viiniä juhlapöydän antimien kanssa tulisi nauttia? Värikkäät buffetpöydät notkuvat herkuista jos toisistakin, ehkä makumaailmoiltaan erilaisista ruoista. Noutopöydän herkkujen kylkeen tuleekin valita monikäyttöiset viiniparit, jotka eivät riitele antimien erilaisten makujen kanssa. Helpotimme valintaa nostamalla kaksi viiniparia noutopöytien herkkujen kaveriksi. Lopusta löydät myös suositukset juhlapäivän samppanjaksi ja kuohuviiniksi!

Viinit noutopöytään

Pari 1: Taattua laatua Saksasta – Black Tower Classic Riesling & Black Tower Dornfelder Pinot Noir

Black Tower Classic Riesling Suomen suosituimmalta saksalaiselta viinitalolta erinomainen hintalaatusuhteen noutopöytäviini! Moniottelijanakin tunnettu riesling on aina varma valinta erilaisia makuja sisältävien ruokien kanssa. Harmonisen puolikuiva ja mutkaton valkoviini, jonka raikas hapokkuus ja aromikkuus myötäilevät noutopöytien monia makuja.

Hinta 9,98 €/0.75l

Lue lisää: Black Tower Classic Riesling

black tower classic riesling 680x300

Black Tower Dornfelder Pinot Noir Noutopöydän viineissä tulee huomioida eritoten hyvä hintalaatusuhde sekä moninaisten ruokien kanssa sopiva makumaailma. Saksalainen puolikuiva ja kevyt punaviini sopii nautittavaksi noutopöydän herkkujen kyljessä!

Hinta 9,85 €/0.75l

Lue lisää: Black Tower Dornfelder Pinot Noir

black tower dornfelder pinot noir 680x300

Pari 2: Italialaiset viinit antipastojen kylkeen - Tommasi Le Rosse Pinot Grigio & Tommasi Valpolicella

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio Monikäyttöinen pinot grigio Italian Valpolicellan sydämestä! Kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen viini jättää suuhun sitruunan ja persikan aromeja sekä hieman mausteisuutta, minkä vuoksi se sopiikin kuin nenä päähän noutopöydän antimien kanssa.

Helpota tarjoiluja ostamalla Tommasi Le Rosse Pinot Grigio hanapakkauksessa. Hanapakkaus on oivallinen valinta monikäyttöiselle viinille.

Hinta 12,98 €/0.75l

Lue lisää: Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

parsaviini tommasi 680x300

Tommasi Valpolicella Kevyt, mutta ihanan rustiikkinen ja mehukas Tommasi Valpolicella on nappivalinta italialaisille herkuille sekä noutopöydän antimien kanssa. Monikäyttöinen ja laadukas punaviini!

Helpota tarjoiluja ostamalla Tommasi Valpolicella hanapakkauksessa. Hanapakkaus on oivallinen valinta monikäyttöiselle viinille.

Hinta 13,38 €/0.75l

Lue lisää: Tommasi Valpolicella

pizzaviini tommasi 680x300

Samppanjaa vai kuohuviiniä?

Samppanja: Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Viini-lehden valitsema Vuoden 2018 samppanja!

Syvän kullankeltaisen värinen samppanja, jonka tuoksu on moniulotteinen ja houkutteleva: tuoretta briossia, paahdettua kahvipapua, mangoa, aprikoosia, pistaasia ja mantelia. Suussa kuiva, hapokas ja mousseltaan intensiivinen. Maussa luumua, kypsää kirsikkaa ja kerroksittain nugaata ja kermaisuutta, pitkässä jälkimaussa hiven vaniljaa ja praliinia. Kypsä ja syvä viini runsaan reserveviinien määrän ja pitkän pullokypsytyksen ansiosta.

Samppanjan sopii sellaisenaan nautittavaksi mutta voit parittaa sen myös esimerkiksi ostereiden, foie gras’n, pata negra -kinkun, katkarapujen ja kypsien juustojen kanssa.

Hinta 53,49 €/0.75l

Lue lisää: Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

aitienpaivaviinit charles heidsieck champagne 680x300

Kuohuviini: Gancia Asti Dolce

Suomen suosituin makea kuohuviini!

Vaalean oljenkeltaisen runsaasti kuplivan viinin tuoksussa on eksottisia hedelmiä, sitruksisuutta, salviaa sekä rusinaa. Suussa makea, keskihapokas ja pehmeä, eloisat kuplat kantavat hyvin makeita hedelmiä sekä rusinaisuutta tehden kokonaisuudesta varsin harmonisen. Muista tarjoilla kuohuviini hyvin viilennettynä (8-10 asetta). Viini sallii herkätkin aromit, mutta sen kuplainen raikkaus kestää myös hieman hapokkaat mansikat.

Säväytä valmistujaisissa isommalla pullolla! Gancia Astista löytyy myös magnum-kokoinen pullo.

Hinta 12.23 €/0.75l

Lue lisää: Gancia Asti Dolce

vappukuohuvat gancia asti 680x300