Parhaat viinit ja kuohuvat valmistujaisten noutopöytään

Parhaat viinit ja kuohuvat valmistujaisten noutopöytään

Päivitetty 26.5.2020

Viiniposti valitsi viiniparit kevään 2020 valmistujaisjuhlien noutopöytien herkkujen kylkeen, kuplivia onnittelumaljoja unohtamatta.

Kesäkuun alku on koulujen päättymisen aikaa. Ahkerat opiskelijat ja valmistuneet ansaitsevat olla juhlan keskipisteenä. Kouluista valmistuneille nostetaan useampia onnittelumaljoja.

Mitä viiniä juhlapöydän antimien kanssa tulisi nauttia? Värikkäät buffetpöydät notkuvat herkuista jos toisistakin, ehkä makumaailmoiltaan erilaisista ruoista. Noutopöydän herkkujen kylkeen tuleekin valita monikäyttöiset viiniparit, jotka eivät riitele antimien erilaisten makujen kanssa. Helpotimme valintaa nostamalla kaksi viiniparia noutopöytien herkkujen kaveriksi. Lopusta löydät myös suositukset juhlapäivän samppanjaksi ja kuohuviiniksi!

Viinit noutopöytään

Pari 1: Taattua laatua Saksasta – Black Tower Classic Riesling & Black Tower Dornfelder Pinot Noir

Black Tower Classic Riesling on suositulta saksalaiselta viinitalolta erinomaisen hintalaatusuhteen noutopöytäviini! Moniottelijanakin tunnettu riesling on aina varma valinta erilaisia makuja sisältävien ruokien kanssa. Harmonisen puolikuiva ja mutkaton valkoviini, jonka raikas hapokkuus ja aromikkuus myötäilevät noutopöytien monia makuja. Hinta 10€/0.75l

Lue lisää: Black Tower Classic Riesling

BT classic riesling

Black Tower Dornfelder Pinot Noir Noutopöydän viineissä tulee huomioida eritoten hyvä hintalaatusuhde sekä moninaisten ruokien kanssa sopiva makumaailma. Saksalainen puolikuiva ja kevyt punaviini sopii nautittavaksi noutopöydän herkkujen kyljessä!

Hinta 9,88€/0.75l

Lue lisää: Black Tower Dornfelder Pinot Noir

BT dornfelder

Pari 2: Italialaiset viinit antipastojen kylkeen - Tommasi Le Rosse Pinot Grigio & Tommasi Valpolicella

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio Monikäyttöinen pinot grigio Italian Valpolicellan sydämestä! Kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen viini jättää suuhun sitruunan ja persikan aromeja sekä hieman mausteisuutta, minkä vuoksi se sopiikin kuin nenä päähän noutopöydän antimien kanssa.

Helpota tarjoiluja ostamalla Tommasi Le Rosse Pinot Grigio hanapakkauksessa. Hanapakkaus on oivallinen valinta monikäyttöiselle viinille.

Hinta 13€/0.75l

Lue lisää: Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

parsaviini tommasi 680x300

Tommasi Valpolicella Kevyt, mutta ihanan rustiikkinen ja mehukas Tommasi Valpolicella on nappivalinta italialaisille herkuille sekä noutopöydän antimien kanssa. Monikäyttöinen ja laadukas punaviini!

Helpota tarjoiluja ostamalla Tommasi Valpolicella hanapakkauksessa. Hanapakkaus on oivallinen valinta monikäyttöiselle viinille.

Hinta 13,40€/0.75l

Lue lisää: Tommasi Valpolicella

pizzaviini tommasi 680x300

Samppanjaa vai kuohuviiniä?

Samppanja: Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

Viinilehden moninkertainen Vuoden Samppanja, maailman paras non-vintage samppanja sekä maailman paras kuohuvien viinintekijä – tässäpä näitä syitä kilistellä Charles Heidsieckin kuohuvalla! Monikerroksinen, kermainen ja pitkä makumaailma sopii yhteen ostereiden, foie gras'n, pata negra-kinkun, katkarapujen ja kypsien juustojen kanssa.

Hinta 55,99€/0.75l

Lue lisää: Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut

aitienpaivaviinit charles heidsieck champagne 680x300

Kuohuviini: Gancia Asti Dolce

Suomen suosituin makea kuohuviini!

Gancia Asti on paikallaan, kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Parita italialainen Asti mansikkaisten jälkiruokien kanssa tai nauti sellaisenaan. Gancia on Suomen suosituin italialainen kuohuviinitalo.

Säväytä valmistujaisissa isommalla pullolla! Gancia Astista löytyy myös magnum-kokoinen pullo.

Hinta 12€/0.75l

Lue lisää: Gancia Asti Dolce

Gancia ASTI 2020