Mitä viiniä riistan kanssa?
Syksyisen metsästyskauden alkaessa pöytään tarjoillaan herkullisia riistaruokia. Mutta mitä viiniä kannattaa tarjota riistan kanssa?
Sanotaan, että riista maistuu sille mitä syö: metsäiset ja maanläheiset elementit myös viineissä viimeistelevät kokonaisuuden. Aromeja tärkeämpää on kuitenkin viinin rakenne: älä peitä herkkää lintua liian suurella viinillä tai hienoa burgundia karhulla! Ota siis huomioon nämä Viinipostin knopit:
- Rasvainen lintu kaipaa hapokkuutta viiniltä
- Vähärasvaisempi hirvi puolestaan nauttii runsaasta hedelmäisyydestä
- Padat pitävät pyöreistä viineistä
- Veriseksi jätetyt fileet tulisi parittaa tanniinisten viinien kanssa
Lisukkeet?
- Hapokkaat marjalisukkeet vaativat runsaan hapokkuuden myös viiniltä
- Makeat lisukkeet tarvitsevat puolestaan runsaan hedelmäisiä tai jopa hieman jäännössokerisia viinejä
- Muista, että varsinaisen hillolisukkeen lisäksi myös esimerkiksi keitetty porkkana tai lanttu ovat makeita elementtejä!
Viinit riistalle
Coto de Imaz Gran Reserva
Kehittynyt ja moniulotteinen Gran Reserva Espanjan suosituimmalta Rioja-viinien tuottajalta. Tyylikäs, täyteläinen ja kypsän tanniininen punaviini on omiaan haudutettujen riistaruokien, kuten hirvenpaistin ja peuranpaistin kanssa.
Hinta 26,19 €/0.75l
Lue lisää: Coto de Imaz Gran Reserva
Tommasi Ripasso Valpolicella
Tämä ”amaronen pikkuveli” ja Vuoden Punaviiniksikin valittu italialainen ripasso on roteva ja särmikäs, rustiikkinen viini. Voimakkaille lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.
Hinta 19,99 €/0.75l
Lue lisää: Tommasi Ripasso Valpolicella
Hahn Pinot Noir
Täyteläinen, silkkinen ja punaisia marjoja tulvillaan oleva kalifornialainen! Monikäyttöinen riistaviini, jonka makumaailma sopii erityisen hyvin yhteen riistalintujen kuten fasaanin ja sorsan kanssa. Oiva pari myös jänikselle.
Hinta 19,89 €/0.75l
Lue Lisää: Hahn Pinot Noir