Meren himoituin herkku

Meren himoituin herkku

Neljänteen päivään nousin lievästä reissuväsymyksestä huolimatta suurella innolla – oli nimittäin aika kurkistaa Australian ruokakulttuuriin pintaa syvemmältä! Rakastan ostereita, ja tarjoan niitä mielelläni niin omassa K-Supermarketissani kuin omissa grillijuhlissanikin, joten pääsy ihka oikealle osterifarmille oli makuhermoja kutkuttava kokemus.

Osterifarmari ja päivän oppaamme Adam kertoi, että Sydneyn osterikanta katosi lähes kokonaan vain viisi vuotta sitten, kun virus tuhosi noin 90% kaikista alueen ostereista. Vain harvat Adamin kaltaiset kasvattajat ovat jääneet alueelle, mutta osaavissa käsissä kanta elpyy tasaisen varmasti pikkuhiljaa. Ainakin varaa oli jo nyt ahnaaseen kuormasta syömiseen, kun keräsimme itsellemme korillisen meren himotuinta herkkua iltapäivän grillailuja varten.

Tässä kohtaa täytyykin muistuttaa, että grillattu osteri on maailman helpoin kesäruoka, ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Näillä askelmerkeillä onnistut:

1. Aseta vielä kiinni olevat osterit hetkeksi grilliin, kunnes ne avautuvat itsestään

2. Ota hetkeksi pois grillistä ja lisää halutessasi salottisipulia ja tabascoa. Anna grillaantua vielä hetki

3. Syö ja nauti!

–Kauppias Teemu–