Grillatut osterit ja porsaankylki
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
16 (n. 1,6 kg) | elävää osteria tai |
200 g | porsaan savukylkeä tai |
1/2 (½ dl) | sitruunan mehu tai |
1 ruukku | lehtipersiljaa tai |
Punasipulivinaigrette | |
---|---|
2 (200 g) | punasipulia tai |
2 dl | rypsiöljyä tai |
1/2 dl | valkoviinietikkaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Valmistus
Hienonna kuorittu punasipuli mahdollisimman pieneksi. Sekoita punasipuli, rypsiöljy, valkoviinietikka ja sokeri. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua kylmässä hetki.
Kuutio savukylki noin ½ cm:n paloiksi ja paista rapeaksi pannulla.
Säilytä osterit jääkaapissa kosteaan pyyhkeeseen tai paperiin käärittynä pieni paino päällä. Tarkista, että osterit ovat eläviä. Elävän osterin kuori on tiukasti kiinni ja se tuoksuu raikkaalle merelle.
Harjaa osterit juoksevan veden alla kevyesti esimerkiksi juuresharjalla. Pidä ostereiden pyöreämpi kuoren osa alaspäin, ettei osterin mehu valu ulos.
Anna ostereiden kuivua hyvin ja siirrä ne takaisin kylmään, jos et grillaa niitä heti puhdistuksen jälkeen.
Grillaa osterit kuorineen keskilämmöllä kunnes kuoret avautuvat hieman (noin 2 minuuttia). Nosta osterit pois grillissä.
Avaa osterit kokonaan osteriveitsellä tai teräväkärkisellä tukevalla puukolla. Vie veistä kuoren reunaa pitkin ylös kunnes sulkijalihas katkeaa. Poista osterin päällimmäinen kuori.
Nosta osterit kuoressa tarjoiluvadille. Purista päälle sitruunanmehua. Lisää punasipulivinaigrette, savukylkikuutiot ja hienonnettu lehtipersilja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,28/kpl2,79/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(24 arviota)
- alle 30 min3,9(313 arviota)
- 30 - 60 min4,6(16 arviota)
- yli 60 min2,8(36 arviota)
- 30 - 60 min4,5(15 arviota)
- yli 60 min3,9(26 arviota)
- yli 60 min3,7(35 arviota)
- yli 60 min4,2(19 arviota)
Arvostele resepti
- Illa5 vuotta sittenKokeilen heti uuden grillin tultua varmasti hyvää
- Saru5 vuotta sittenEn todellakaan suostu syömään sikaa!
- taina5 vuotta sittenno tämä se vasta herkulta vaikuttaa
- Irina5 vuotta sittenEi koskaan en syönyt paistettu ostereita, pelkkä tuorea. Pitää maistaa!
- Vadelma755 vuotta sittenHmm! Kuulosta hyvältä! Mutta mistä Suomessa myydään ostereita? En ole vielä törmännyt...
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVadelma75, lyhyen säilyvyyden ja suhteellisen pienen kysynnän vuoksi ostereita ei tosiaan ole kaikista kaupoista saatavilla. Tuotetta kannattaa kuitenkin kysyä kaupan palvelutiskistä ja kaupan on näitä mahdollista myös tilata.
- Tiina5 vuotta sittenTätä on ihan pakko kokeilla!