• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillatut osterit ja porsaankylkiReseptin teki kumppani

Grillatut osterit ja porsaankylki

Herkuttelija kokeilee tänä kesänä grillattuja ostereita ja tarjoaa niiden kanssa rapeaksi paahdettua porsaankylkeä ja punasipulivinaigretteä.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 16(n. 1,6 kg)elävää osteria
    • 200gporsaan savukylkeä
    • 1/2(½ dl)sitruunan mehu
    • 1ruukkulehtipersiljaa

Punasipulivinaigrette

    • 2(200 g)punasipulia
    • 2dlrypsiöljyä
    • 1/2dlvalkoviinietikkaa
    • 2rklsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kuorittu punasipuli mahdollisimman pieneksi. Sekoita punasipuli, rypsiöljy, valkoviinietikka ja sokeri. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua kylmässä hetki.
  2. Kuutio savukylki noin ½ cm:n paloiksi ja paista rapeaksi pannulla.
  3. Säilytä osterit jääkaapissa kosteaan pyyhkeeseen tai paperiin käärittynä pieni paino päällä. Tarkista, että osterit ovat eläviä. Elävän osterin kuori on tiukasti kiinni ja se tuoksuu raikkaalle merelle.
  4. Harjaa osterit juoksevan veden alla kevyesti esimerkiksi juuresharjalla. Pidä ostereiden pyöreämpi kuoren osa alaspäin, ettei osterin mehu valu ulos.
  5. Anna ostereiden kuivua hyvin ja siirrä ne takaisin kylmään, jos et grillaa niitä heti puhdistuksen jälkeen.
  6. Grillaa osterit kuorineen keskilämmöllä kunnes kuoret avautuvat hieman (noin 2 minuuttia). Nosta osterit pois grillissä.
  7. Avaa osterit kokonaan osteriveitsellä tai teräväkärkisellä tukevalla puukolla. Vie veistä kuoren reunaa pitkin ylös kunnes sulkijalihas katkeaa. Poista osterin päällimmäinen kuori.
  8. Nosta osterit kuoressa tarjoiluvadille. Purista päälle sitruunanmehua. Lisää punasipulivinaigrette, savukylkikuutiot ja hienonnettu lehtipersilja.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua