Laajenna ruokareviiriäsi Australiaan

Laajenna ruokareviiriäsi Australiaan

Päivitetty 24.10.2018

Australiassa grilliin laitetaan rohkeasti monenlaisia raaka-aineita. Reseptit ovat yksinkertaisia ja ruuanlaitto rentoa – aivan kuten aussikulttuuri muutenkin. Katso täältä vinkit ja videot aussigrillaukseen!

1. Kokeile rohkeasti

Grillaus on helppo tapa laajentaa omaa ruokareviiriään, sillä reseptiikka on todella nopeaa ja mutkatonta. Olit sitten pihvien suurkuluttaja tai kasvisruokaa suosiva kevyemmän ruuan ystävä, kannattaa rohkeasti kokeilla uusia raaka-aineita ja tuntemattomia makuja. Vain kokeilemalla voit löytää unohtumattomia uusia suosikkeja.

Lihan grillauksessa paikalliset suosivat hieman rasvaisempia lihoja, joita kannattaa kokeilla myös omissa grillijuhlissa. Esimerkiksi runsaat ribsit tai grillattu naudan kuve raikkaan salaatin ja grillattujen kasvisten kanssa on aitoa aussiruokaa parhaimmillaan!

2. Reseptinä rentous

Koska aussikulttuuri perustuu rentouteen, ei ruuanlaitossakaan grillipihtejä turhaan puristeta. Suola ja pippuri ovat grillaajan ykkösmausteet, joiden avulla raaka-aineen todelliset maut saavat ansaitsemansa huomion. Unohda siis turhan mutkikkaat marinadit ja nauti grillauksesta aussityyliin.

3. Tarkkaile grilliäsi

Yleisin ongelma grillauksessa on ylikypsennys. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että lähes kaikki grilliruuat sekä kesän kasvikset kypsyvät grillissä minuuteissa. Tarkkaile siis grilliäsi, katso paistoajat verkosta ja nauti työsi hedelmistä!

Lisää grillausvinkkejä täällä››