Rostenin taikinajuuresta syntyy aito leipä

Rostenin taikinajuuresta syntyy aito leipä

Päivitetty 4.9.2019

Turkulainen Leipomo Rosten leipoo suoraan taikinajuureen ja näin syntyy ainutlaatuista tuoretta leipää varsinaissuomalaiseen makuun.

Leipomo Rosten on ruokaleivän valmistukseen erikoistunut turkulainen perheyritys. Rostenilla on leivottu leipää vuodesta 1939. Turkulaisten tuotteiden laadun ja maukkauden takaavat korkealaatuiset raaka-aineet sekä osaavat työntekijät. Leipää ja leivonnaisia leivotaan kuutena päivänä viikossa noin 100 leipomoalan ammattilaisen voimin.

Rosten on ylpeä siitä, että tuotteet tunnetaan hyvästä maustaan sekä luonnonmukaisesta, säilöntäaineettomasta leivontatavastaan. Kaikki ruistuotteet leivotaan ruistaikinajuureen ja vaaleat leivät vehnätaikinajuureen. Leivontamenetelmä pitkine patalepoineen ja omat reseptit ovat johtaneet jäljittelemättömien ja rakastettujen leipämakujen syntyyn. Näistä tunnetuimpia ovat perinteikkäät Jurmo Saaristolaislimppu ja Ruisrokit.

Raaka-aineina käytetään mahdollisimman paljon suomalaisia raaka-aineita. Kaikki käytetty vehnä ja kaura ovat suomalaisilta pelloilta.

Rosten myös Pirkka Parhaat -tuotteen takana

Leipomo Rostenin valmistama tuote on mukana myös Pirkka Parhaat -tuotesarjassa! Pirkka Parhaat siemennäkkileipä tulee K-ruokakauppoihin Turusta.