Saimaassa maistuu aito olut

Saimaassa maistuu aito olut

Meille K-ruokakaupoissa on sydämen asia pitää valikoimissamme ja tuoda aktiivisesti esille suomalaisten lähi- ja pientuottajien tuotteita.  Valitsemalla näitä tuotteita tuet maukkaalla tavalla omaa seutuasi ja sen hyvinvointia. Saimaan Juomatehtaan perinteet kumpuavat Saimaan rannoilta, aitojen makujen lähteiltä.

Saimaan Juomatehdas on itsenäinen ja rehdisti suomalainen perheyritys, jonka juuret ovat syvällä Saimaan rannoilla. Panimo haluaa tarjota monipuolisia makunautintoja laatujuomien ystäville. Korkealaatuiset juomatuotteet valmistetaan puhtaista kotimaisista raaka-aineista. Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista.

Saimaan Juomatehdas suosii suomalaista lähituotantoa. Osoituksena puhtaista kotimaisista raaka-aineista ja suomalaisesta työstä on tuotteille myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus ensimmäisenä suomalaisena pienpanimona. Tuotteidemme kotimaisuusaste on keskimäärin 75 prosenttia ja oluiden 82 prosenttia.

Saimaan Juomatehdas toimii edelläkävijänä suomalaisten luonnonmukaisesti valmistettujen juomien valmistajana ja kehittäjänä. Yritys valmistaa pääasiassa luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettuja oluita, siidereitä ja lonkeroita. Noin 900 000 tuhannen litran vuosituotannosta yli 90 prosenttia on luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja ja EU:n luomumerkkiin oikeuttavia luomutuotteita. Saimaan Juomatehdas on sitoutunut vähentämään toimintansa ympäristövaikutuksia muun muassa vihreää sähköä käyttämällä ja kehittämällä tuotantomenetelmien energia- ja raaka-ainetehokkuutta.

Sinua saattaisi kiinnostaa