Luomun lyhyt oppimäärä

Luomun lyhyt oppimäärä

Päivitetty 19.9.2019

Mitä luomu oikein on? Mitä tuotteita luomuna on myynnissä? Tutustu luomuun ja oman kauppasi luomuvalikoimaan.

Luomu on aitoja makuja

Luomukasvisten ja -hedelmien tuotannossa ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita, jolloin niiden jäämiä ei myöskään pääse kulkeutumaan ruokalautaselle.

Luomuviljelyssä geenimuunneltujen kasvien ja siementen käyttö on täysin kielletty, joten kasvit saavat kasvaa omaan luonnolliseen tahtiinsa. Ravinnehuolto hoidetaan luonnon omin lannoittein. Näin luomuun kehittyy aito maku!

Luomu on luonnollista elämää

Kotieläinten hyvinvointi on tärkeää luomutuotannossa. Luomueläimet voivat elää lajilleen tyypillisellä tavalla, ja niille syötetään luonnollisesti tuotettua, geenimuuntelematonta rehua.

Myös luomueläinten lääkintää koskevat säännökset ovat tiukemmat kuin tavanomaisen tuotannon puolella. Altistuminen lääkeainejäämille onkin luomulihan kohdalla hyvin epätodennäköistä.

Luonto kiittää!

Luonnonmukainen maatalous tukee ympäristön hyvinvointia pitäen luonnon monimuotoisempana ja puhtaampana.

Luomutuotannossa panostetaan uusiutuvien luonnonvarojen kierrätykseen sekä kestäviin, vesistö- ja ilmastoystävällisiin käytäntöihin: Esimerkiksi niin ilmastoa lämmittäviä hiiliyhdisteitä kuin vesistöjä kuormittavia ravinteitakin voidaan sitoa maaperään hyvillä viljelytekniikoilla ja monipuolisella viljelykierrolla.

Luomumerkki takaa luonnonmukaisuuden

Luomumerkki tuotteessa tarkoittaa, että ainakin 95 prosenttia tuotteen ainesosista on tuotettu luomuperiaatteiden mukaisesti. Luomumerkittyihin tuotteisiin ei lisätä turhia lisäaineita – myös jalostetun luomutuotteen maku ja väri tulevat aidoista luonnon raaka-aineista.

Arlan luomutuotteet

Luomutuotannon tavoitteena on aidon makuiset, koostumukseltaan luonnolliset ja korkealaatuiset tuotteet, jotka on tuotettu luontoa ja eläinten hyvinvointia kunnioittaen. Luomu pitää sisällään lupauksen ruoan puhtaudesta ja turvallisuudesta sekä ympäristön huomioon ottamisesta. Arlan luomutuotteet on tuotettu vastuullisesti ja ne maistuvat juuri siltä miltä maidon kuuluukin maistua. Kaikki Arlan luomumaidot ja kermat on pakattu ruskeisiin kartonkipakkauksiin, jotka valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista suoraan pohjoismaisista metsistä.

Arla luomutuotteet

Katso oman kauppasi luomuvalikoima täältä

Muista valita oma kauppasi sivun yläreunan Kaupat-kohdasta!