Luomun lyhyt oppimäärä

Luomun lyhyt oppimäärä

Luomu on hyväksi ihmisille, eläimille ja koko luonnolle. Ei siis ihme, että yhä useampi on jo luomun lumoissa.

Aitoja makuja

Luomukasvisten ja -hedelmien tuotannossa ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita, jolloin niiden jäämiä ei myöskään kulkeudu ruokalautaselle.

Luomuviljelyssä geenimuunneltujen kasvien ja siementen käyttö on kielletty. Kasvit saavat kasvaa omaan luonnolliseen tahtiinsa, ja ravinnehuolto hoidetaan luonnon omin lannoittein. Näin kasveihin kehittyy aito maku!

Luonnollista elämää

Kotieläinten hyvinvointi on tärkeää luomutuotannossa. Luomueläimet voivat elää lajilleen tyypillisellä tavalla, ja niille syötetään luonnollisesti tuotettua, geenimuuntelematonta rehua.

Myös luomueläinten lääkintää koskevat säännökset ovat tiukemmat kuin tavanomaisen tuotannon puolella. Altistuminen lääkeainejäämille onkin luomulihan kohdalla hyvin epätodennäköistä.

Luonto kiittää!

Luonnonmukainen maatalous tukee ympäristön hyvinvointia pitäen luonnon monimuotoisempana ja puhtaampana.

Luomutuotannossa panostetaan uusiutuvien luonnonvarojen kierrätykseen sekä kestäviin, vesistö- ja ilmastoystävällisiin käytäntöihin. Esimerkiksi niin ilmastoa lämmittäviä hiiliyhdisteitä kuin vesistöjä kuormittavia ravinteitakin voidaan sitoa maaperään hyvillä viljelytekniikoilla ja monipuolisella viljelykierrolla.

Luomumerkki takaa luonnollisuuden

Luomumerkki tuotteessa tarkoittaa, että ainakin 95 prosenttia tuotteen ainesosista on tuotettu luomuperiaatteiden mukaisesti. Luomumerkittyihin tuotteisiin ei lisätä turhia lisäaineita – myös jalostetun luomutuotteen maku ja väri tulevat aidoista luonnon raaka-aineista.

Lähde: Luomu.fi