Ruokatrendit 2019: Täsmähyvinvointi

Ruokatrendit 2019: Täsmähyvinvointi

Täsmähyvinvointi on ilmiönä yhä kiinnostavampi koko Suomessa ja sen koko kasvaa arjen hyvinvoinnin kustannuksella. Arjen hyvinvointia voidaan pitää tavanomaisena asiana, kun taas täsmähyvinvoinnin suosio perustuu ajatukseen itselle räätälöidystä, juuri omiin tarpeisiin suunnitellusta ruokavaliosta, joka sallii toisinaan myös vähemmän terveelliset valinnat

Täsmähyvinvointiin liittyy muun muassa erilaiset täsmäruokavaliot ja kasvissyöminen. Tiettyjen erityisruokavalioiden suosiminen oman hyvinvoinnin parantamiseksi on vielä pientä verrattuna isoimpiin ruokatrendeihin, mutta tämä trendi on kasvanut voimakkaasti vuodesta 2017.

Täsmähyvinvoinnin trendi kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän ympäri Suomen, mutta trendiin vahvasti kuuluva ajatus lihan korvaamisesta muilla proteiinipitoisilla tuotteilla korostuu erityisesti Uudellamaalla.

Vuonna 2019 ostoskorissa korostuu muun muassa kotimainen superruoka ja kauramaidosta valmistetut tuotteet. Suomalaiset toivovat myös aiempaa enemmän vaihtoehtoisia proteiinipitoisia tuotteita lihan korvikkeeksi. Suomalaisia kiinnostavat vuonna 2019 myös vatsan ja suoliston hyvinvointia tukevat tuotteet.

hyvinvoiva ostoskori