Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
K-Ruoka-sovelluksella ruokahävikkiä pienemmäksi

K-Ruoka-sovelluksella ruokahävikkiä pienemmäksi

Ruokahankintojen suunnitelmallisuus on keino vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä. K-Ruoka-sovellus antaa asiakkaille keinoja suunnitella kodin ruokahankinnat paremmin.

Suunnitelmallisuus vähentää heräteostoksia ja ruokahävikkiä

Alatko sinäkin miettimään päivän tai jopa viikon ruokia vasta silloin, kun olet jo kaupassa? Ostettaessa raaka-aineita sieltä täältä eri ateriakokonaisuuksiin on vaarana, että ostoskoriin päätyy tuotteita, joita ei ehdikään hyödyntämään kotona seuraavien päivien aikana. Näin osa ostetusta ruoasta päätyy kotona roskiin ja syntyy ruokahävikkiä. Lue alta, miten voit hyödyntää K-Ruoka-sovelluksen ominaisuuksia pienentääksesi ruokahävikkiä.

Hyödynnä sinulle suositellut reseptit ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman viikon ruokalista

Etsi ennen kauppareissua mieleiset reseptit ja suunnittele viikon ruoat niiden ympärile. K-Ruoka-sovelluksen reseptipankin avulla löydät helposti joka viikonpäivälle oman ateriakokonaisuuden, jolloin koko viikon ruokalistaa ei tarvitse miettiä erikseen.

Kun haluat vähentää ruokahävikkiä, kannattaa erityisesti hyödyntää sinulle suositeltuja reseptejä. Sinulle suositellut reseptit ovat reseptejä, jotka perustuvat ostohistoriaasi. Löydät kyseisestä kategoriasta siis reseptejä, joiden raaka-aineita löytyy jo luultavasti jääkaapistasi ja pääset hyödyntämään ostoksiesi viimeisetkin raaka-aineet.

Kun olet löytänyt omat herkkureseptisi, kannattaa ne lisätä sovelluksessa omiin suosikkiresepteihin, jotta ne löytyvät jatkossa helposti. Resepti tallentuu omiin suosikkeihisi, kun aktivoit reseptin oikealla yläkulmassa olevan sydämen harmaasta oranssiksi.

Näet sinulle suositeltuja reseptejä ainoastaan silloin, kun sinulla on liitettynä Plussa-kortti sovellukseen. Jos sinulla ei ole Plussa-korttia, pääset sen tilaamaan ilmaiseksi täältä.

Jos et löytänyt sinulle suositelluista resepteistä mieluista tai viikon aterioiden suunnittelu tuntuu muuten vain työläältä, voit hyödyntää sovelluksen etusivulta löytyvää Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman viikon ruokalistaa.

Hyödynnä älykästä ostoslistaa

Siirrä reseptien raaka-aineet älykkäälle ostoslistalle. Kun olet löytänyt mieluisen reseptin, voit lisätä sen raaka-aineet näppärästi suoraan älykkäälle ostoslistalle. Valitse raaka-aineet, jotka kaapistasi vielä puuttuvat. Näin takaat sen, että ostoslistalle tulee vain se mitä oikeasti tarvitset. Tämän jälkeen voit täydentää samaan ostoslistaan vielä omat tarvittavat lisätuotteet. Muista hyödyntää omat henkilökohtaiset etusi ja kauppasi tarjoukset. Huomaathan, että usein ostamasi tuotteet nousevat kätevästi listan ylimmäiseksi.

PS. Sovelluksen lisäksi ruokahävikin vähentämisessä on apunasi verkkosivuiltamme löytyvä reseptigeneraattori. Kerro meille mitä kaapistasi löytyy, niin me kerromme mitä niistä voit valmistaa!