K-Ruoka-sovelluksella ruokahävikkiä pienemmäksi

K-Ruoka-sovelluksella ruokahävikkiä pienemmäksi

Päivitetty 21.3.2023

Ruokahankintojen suunnitelmallisuus on keino vähentää kotitalouksien ruokahävikkiä. K-Ruoka-sovellus antaa asiakkaille keinoja suunnitella kodin ruokahankinnat paremmin.

Suunnitelmallisuus vähentää heräteostoksia ja ruokahävikkiä

Alatko sinäkin miettimään päivän tai jopa viikon ruokia vasta silloin, kun olet jo kaupassa? Ostettaessa raaka-aineita sieltä täältä eri ateriakokonaisuuksiin on vaarana, että ostoskoriin päätyy tuotteita, joita ei ehdikään hyödyntämään kotona seuraavien päivien aikana. Näin osa ostetusta ruoasta päätyy kotona roskiin ja syntyy ruokahävikkiä. Lue alta, miten voit hyödyntää K-Ruoka-sovelluksen ominaisuuksia pienentääksesi ruokahävikkiä.

Tallenna omat suosikkireseptisi ja hyödynnä viikon ruokalistaa

Etsi ennen kauppareissua mieleiset reseptit ja suunnittele viikon ruoat niiden ympärille. K-Ruoka-sovelluksen reseptipankin avulla löydät helposti joka viikonpäivälle oman ateriakokonaisuuden, jolloin koko viikon ruokalistaa ei tarvitse miettiä erikseen. Reseptipankki esittelee myös sesongin suosituimpia reseptejä, joita voit ottaa mukaan viikon ruokien suunnitteluun.

Kun olet löytänyt omat herkkureseptisi, kannattaa ne lisätä sovelluksessa omiin suosikkiresepteihin, jotta ne löytyvät jatkossa helposti. Resepti tallentuu omiin suosikkeihisi, kun aktivoit reseptin yläosassa olevan sydämen oranssiksi.

Jos et löytänyt reseptipankin suositelluista resepteistä mieluista tai viikon aterioiden suunnittelu tuntuu muuten vain työläältä, voit hyödyntää sovelluksen etusivulta löytyvää viikoittain vaihtuvaa Mitä tänään syötäisiin? -ruokalistaa.

Hyödynnä sovelluksen ostoslistoja

Kun olet löytänyt mieluisen reseptin, voit lisätä sen raaka-aineet sovelluksen ostoslistalle. Valitse raaka-aineet, jotka kaapistasi vielä puuttuvat. Näin takaat sen, että ostoslistalle tulee vain se mitä oikeasti tarvitset. Tämän jälkeen voit täydentää samaan ostoslistaan vielä omat tarvittavat lisätuotteet. Muista hyödyntää omat henkilökohtaiset etusi ja kauppasi tarjoukset. Huomaathan, että usein ostamasi tuotteet nousevat kätevästi listan ylimmäiseksi.