Älä anna rakkojen pilata päivääsi

Älä anna rakkojen pilata päivääsi

Päivitetty 25.4.2024

Jalkarakot ovat melko yleinen vaiva, joista varmasti lähes jokainen meistä on joskus kärsinyt. Rakot syntyvät liiallisesta paineesta ja hankauksesta, ja usein syynä ovat ahtaat tai huonosti istuvat kengät. Vaikka rakot voivat olla hyvin pieniä, ne voivat onnistumaan pilaamaan juhlat, loman tai treenin. Niiden paraneminen voi kestää useita päiviä, mutta ei hätää. Voit ehkäistä rakkojen syntymistä, lievittää kipua ja nopeuttaa paranemista!

Paras tapa ehkäistä rakkoja on käyttää mukavia, hyvin istuvia kenkiä. Jos tiedät, että sinulla on edessä pitkä päivä jaloillasi, tai jos otat käyttöön uudet kengät, voit myös suojata jalkasi levittämällä jalan punoittaviin kohtiin ennaltaehkäisevästi Compeed®-rakonestopuikkoa. Rakonestopuikko ehkäisee tehokkaasti ihon hankautumista ja rakkojen muodostumista luomalla huomaamattoman ja läpinäkyvän kalvon iholle, joka antaa suojaa kitkaa vastaan. Rakonestopuikko kulkee kätevästi mukana taskussa tai laukussa minne menetkin.

K-Ruoka artikkeli Compeed kuvituskuva1 680px

Entä jos rakko on jo ehtinyt alkaa muodostua? Kiinnitä silloin Compeed®-rakkolaastari välittömästi rakon päälle, jotta lisäkitkaa ei pääse syntymään. Nopea hoito on myös nopean paranemisen edellytys. Compeed®-rakkolaastareista löytyy tuotteet niin pienille kuin suuremmillekin rakoille, kantapäistä varpaisiin.

Compeed®-rakkolaastareissa hyödynnetään hydrokolloiditeknologiaa, joka luo rakolle optimaalisen ympäristön nopeuttaen sen paranemista. Laastarin paksu pehmuste vähentää painetta ja lievittää näin rakon aiheuttamaa kipua. Rakkolaastarin pinnalla on joustava polyuretaanikalvo, joka antaa rakon hengittää, mutta suojaa sitä kosteudelta ja bakteereilta.

K-Ruoka artikkeli kuvituskuva2 680x

Compeed®-rakkolaastari ei rullaudu, ja se pysyy paikallaan jopa useamman päivän. On normaalia, että laastari muuttuu käytössä valkoiseksi, sillä se imee rakosta tulevaa kosteutta. Rakkolaastari tulee jättää paikalleen, kunnes se alkaa itsekseen irrota – tämä on merkki siitä, että rakko on parantunut.