Monipuolisen maukkaat rahkaohukaiset
Päivitetty 26.9.2024Proteiinipitoiset rahkaohukaiset ovat helppo valinta päivän jokaiseen ruokahetkeen ja maistuvat niin lämmitettynä kuin sellaisenaankin. Letuista nautit niin marjojen kera aamiaisella, treenin jälkeisenä välipalana rahkan kanssa kuin jälkiruokanakin - vaikkapa oheisella, vartissa valmistuvan lettukakun reseptillä.
Nopea lettukakku arkeen ja juhlaan
Tämän kakun tekemiseen menee vain vartti. Parhaan lopputuloksen saat, kun annat kakun vetäytyä valmistuksen jälkeen tunnin jääkaapissa. Kakun pohjana toimivat Kaakaolla ja vadelmalla maustetut rahkaletut. Lettuja täydentävät raikas vadelmarahka ja maistuva suklaakastike.
Raaka-aineet
4 dl vispikermaa
1 kpl purkki maustettua rahkaa (vadelma tai vanilja)
1/2 tl vaniljasokeria
1,5-2 kpl Atria Rahkaohukainen Kaakao-Vadelma 380g
1 dl valmista suklaakastiketta
Koristeluun
suklaakastiketta
tuoreita vadelmia
rouhittua suklaata
kuivattuja syötäviä kukkia
Valmistusohje
-
Vuoraa irtopohja (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Voit valmistaa lettukakun myös isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee hieman matalampi.
-
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri.
-
Laita kerros lettuja vuoan pohjalle. Leikkaa kolme lettua puoliksi ja täytä niillä reunoille jäävät välit.
-
Levitä päälle 1/3 kermaseoksesta ja valuta päälle suklaakastiketta. Toista samoin seuraava kerros. Laita viimeiseksi vielä yksi lettukerros ja levitä päälle loput kermasta. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
-
Valuta kakun pinnalle suklaakastiketta. Koristele vadelmilla, suklaarouheella ja kuivatuilla kukilla.