Vadelma-suklaatäytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-suklaatäytekakku

Suklaakakussa on vadelma- ja suklaatäytettä sekä suklaakuorrutus. Kakun voi tehdä 1-2 päivää ennen tarjoamista, jolloin kakku saa rauhassa mehevöityä. Tämäkin resepti vain n. 0,65€/annos*.

16 annostayli 60 min256 kcal / annos (100g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Vadelmatäyte

Suklaa-kermatäyte

Kostutus

    • 1-1 1/2dlPirkka omenatäysmehua

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  2. Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.
  5. Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)
  6. Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.
  7. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
  8. Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 100g100 g

  • 256 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia 5,17 g
  • Hiilihydraatteja29,2 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -12 %
    2,603 kpl
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    3,49/kpl
    1,74/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Pirkka vadelma 200 g pakaste
    2,09/kpl
    10,45/kg
  • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suom.pa
    Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suom.pa
    4,45/kpl
    22,25/kg
  • K-Menu vadelma 500g pakaste
    K-Menu vadelma 500g pakaste
    5,15/kpl
    10,30/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,35/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    0,89/kpl
    3,56/kg
  • Valio pehmeä maitorahka 250 g
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
    0,89/kpl
    3,56/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -12 %
    3,502 kpl
    1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -6 %
    5,502 kpl
    2,95/kpl
    19,67/kg
  • Fazer tumma leivontasuklaa 200g
    Fazer tumma leivontasuklaa 200g
    3,09/kpl
    15,45/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,25/kpl
    6,25/l
  • Pirkka omenatäysmehu 1l
    Pirkka omenatäysmehu 1l
    1,25/kpl
    1,25/l
  • Pirkka omenatäysmehu 1l
    Pirkka omenatäysmehu 1l
    1,99/kpl
    1,99/l
  • Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    0,68/kpl
    3,40/l
  • Pirkka vadelmahillo 700g
    Pirkka vadelmahillo 700g
    4,59/kpl
    6,56/kg
  • Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
    Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
    4,29/kpl
    11,00/kg
  • Pirkka vadelmahillo 400g
    Pirkka vadelmahillo 400g
    2,99/kpl
    7,47/kg
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    0,99/kpl
    9,90/kg
  • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
    Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
    1,89/kpl
    18,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille248 arvostelua
  • A8.5.2021

    Vakkari reseptini juhliin! Todella hyvä, mieheni lempi kakku :)

  • Pepe12.3.2021

    Ei kovin hyvä ohje, kakussa ihan liikaa täytettä ja kakku niin överi suklainen, et lapsikaan ei saanu alas, vaik laitoin paljon marjoja päälle:/ olis tullu parempi, jos sisällä olis ollu pelkästään vadelmatäytettä ilman tota suklaakermaa! Tai vaihtoehtosesti päälliosa olis ollu joku muu ku överisuklainen

  • Ok27.5.2020

    Tuli kyllä niin ohut ettei tuota kehtaa edes kahtia laittaa vaan muhkeasti sitten täytteet kakun päälle koristeeksi 😅

  • Mama3.4.2020

    Käyttökelpoinen resepti ja pidin juuri noista täytteistä, mutta kostutin itse kakkua liikaa ja kakusta tuli vetinen. Päällinen liian suklainen makuuni. Aion kuitenkin kokeilla tätä joskus uudelleen eri päällisellä.

  • Kakkutäti5.3.2020

    Oon tehny 3 kakkua ja isoilla munilla saan taikinaa 20cm vuuallisen. En 24cm vaikka vahingossa niin ensin kirjoitin. Mutta kakku on hyvä👍

  • Kakkutäti5.3.2020

    Joo isoja kananmunia käyttämällä saa tuon pienen 24cm vuuan täytettyy sopivasti. 3 jo tehnyt, hyvää on👍

  • Juana22.11.2018

    Tein ohjeen mukaan ja tuli kunnon mehevä kakku, jonka ehkä ensimmäistä kertaa ikinä sain leikattua kolmeen osaan. Kiitos reseptistä!

  • K-Kuluttajapalvelu1.6.2018

    Joksu, Kakku on tehty 3 l kakkuvuokaan, halkaisija on noin 24 cm. Kannattaa huomioida, että kananmunat ovat varmasti huoneenlämpöisiä, jolloin ne vaahtoutuvat parhaiten. Voit ottaa kananmunat huoneenlämpöön jo leipomista edeltävänä iltana. Ohut sahateräinen veitsi sopii parhaiten halkaisemiseen. Kakkupohja leikkaantuu parhaiten kunnolla jäähtyneenä. Pohjan voi tehdä jo edellisenä iltana jolloin se leikkaantuu paremmin kuin aivan tuore pohja. Pohjan voi myös leipoa etukäteen, pakastaa ja leikata hieman kohmeisena. Tarkoituksena on, että pohjalevyt ovat ohuehkoja.

  • Joksu1.6.2018

    Pohja jää helposti todella ohueksi joten hankala leikata 3 osaan. Lisäksi todella työläs siihen nähden mikä on lopputulos. Ja mikä ihme on ohjeen 3l vuoka, miksi ei ole ilmoitettu halkaisijaa? Itsellä esim. 2 ihan eri kokoista 3l vetoista vuokaa...

  • Namskis8.12.2017

    Tein pohjan puolitoista kertaisena ja tuli Just täydellinen 😊 erittäin hyvän makuinen kakku kaikinpuolin!

  • Oona11.11.2017

    Mun tekemä oli ainakin tosi hyvää kun tein tällä reseptillä suosittelen

  • Mirtsu15.8.2017

    👍🏼👍🏼

  • Jennie_hoo11.5.2017

    Minunkin pohja oli todella ohut, saa nähdä miten saan kolmeen osaan 😜

  • Litlewerewolf17.1.2017

    Tuli aika ohut ei sitä voinu mitenkään saada kolmeen osaan.

  • nadia17.11.2016

    Hienoa !!