Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Vadelma-suklaatäytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-suklaatäytekakku

Suklaakakussa on vadelma- ja suklaatäytettä sekä suklaakuorrutus. Kakun voi tehdä 1-2 päivää ennen tarjoamista, jolloin kakku saa rauhassa mehevöityä. Tämäkin resepti vain n. 0,65€/annos*.

  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 256 kcal / annos (100g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Vadelmatäyte

Suklaa-kermatäyte

Kostutus

    • 1-1 1/2dlPirkka omenatäysmehua

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  2. Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.
  5. Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)
  6. Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.
  7. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
  8. Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 256 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia5,17 g
  • Hiilihydraatteja29,2 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    1,49/kpl11,92/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Van Houten Kaakaojauhe 250g
    Van Houten Kaakaojauhe 250g
    4,50/kpl18,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Green & Black´s luomu 100% kaakaojauhe 125g reilu kauppa
    Green & Black´s luomu 100% kaakaojauhe 125g reilu kauppa
    3,35/kpl26,80/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,70/kpl7,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Pirkka vadelma 200 g pakaste
    1,59/kpl7,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu vadelma 500g pakaste
    K-Menu vadelma 500g pakaste
    3,15/kpl6,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    4,65/kpl23,25/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,39/kpl5,56/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    1,05/kpl4,20/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio pehmeä maitorahka 250 g
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
    0,79/kpl3,16/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    -12 %3,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    1,99/kpl9,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Tumma leivontasuklaa 250g
    Fazer Tumma leivontasuklaa 250g
    3,39/kpl13,56/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka omenatäysmehu 1l
    Pirkka omenatäysmehu 1l
    1,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka omenatäysmehu 1l
    Pirkka omenatäysmehu 1l
    1,75/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    0,55/kpl2,75/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka vadelmahillo 700g
    Pirkka vadelmahillo 700g
    2,99/kpl4,27/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka vadelmahillo 400g
    Pirkka vadelmahillo 400g
    1,99/kpl4,98/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
    Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
    2,89/kpl7,41/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    1,29/kpl12,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    1,59/kpl15,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 164 arvostelua
  • Juana22.11.2018

    Tein ohjeen mukaan ja tuli kunnon mehevä kakku, jonka ehkä ensimmäistä kertaa ikinä sain leikattua kolmeen osaan. Kiitos reseptistä!

  • Joksu1.6.2018

    Pohja jää helposti todella ohueksi joten hankala leikata 3 osaan. Lisäksi todella työläs siihen nähden mikä on lopputulos. Ja mikä ihme on ohjeen 3l vuoka, miksi ei ole ilmoitettu halkaisijaa? Itsellä esim. 2 ihan eri kokoista 3l vetoista vuokaa...

  • K-Kuluttajapalvelu1.6.2018

    Joksu, Kakku on tehty 3 l kakkuvuokaan, halkaisija on noin 24 cm. Kannattaa huomioida, että kananmunat ovat varmasti huoneenlämpöisiä, jolloin ne vaahtoutuvat parhaiten. Voit ottaa kananmunat huoneenlämpöön jo leipomista edeltävänä iltana. Ohut sahateräinen veitsi sopii parhaiten halkaisemiseen. Kakkupohja leikkaantuu parhaiten kunnolla jäähtyneenä. Pohjan voi tehdä jo edellisenä iltana jolloin se leikkaantuu paremmin kuin aivan tuore pohja. Pohjan voi myös leipoa etukäteen, pakastaa ja leikata hieman kohmeisena. Tarkoituksena on, että pohjalevyt ovat ohuehkoja.

  • Namskis8.12.2017

    Tein pohjan puolitoista kertaisena ja tuli Just täydellinen 😊 erittäin hyvän makuinen kakku kaikinpuolin!

  • Oona11.11.2017

    Mun tekemä oli ainakin tosi hyvää kun tein tällä reseptillä suosittelen

  • Mirtsu15.8.2017

    👍🏼👍🏼

  • Jennie_hoo11.5.2017

    Minunkin pohja oli todella ohut, saa nähdä miten saan kolmeen osaan 😜

  • Litlewerewolf17.1.2017

    Tuli aika ohut ei sitä voinu mitenkään saada kolmeen osaan.

  • nadia17.11.2016

    Hienoa !!