• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vadelma-suklaatäytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-suklaatäytekakku

Suklaakakussa on vadelma- ja suklaatäytettä sekä suklaakuorrutus. Kakun voi tehdä 1-2 päivää ennen tarjoamista, jolloin kakku saa rauhassa mehevöityä. Tämäkin resepti vain n. 0,65€/annos*.

  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 256 kcal / annos (100g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Vadelmatäyte

Suklaa-kermatäyte

Kostutus

    • 1-1 1/2dlPirkka omenatäysmehua

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  2. Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.
  5. Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)
  6. Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.
  7. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
  8. Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 256 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia5,17 g
  • Hiilihydraatteja29,2 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 142 arvostelua
  • Joksu1.6.2018

    Pohja jää helposti todella ohueksi joten hankala leikata 3 osaan. Lisäksi todella työläs siihen nähden mikä on lopputulos. Ja mikä ihme on ohjeen 3l vuoka, miksi ei ole ilmoitettu halkaisijaa? Itsellä esim. 2 ihan eri kokoista 3l vetoista vuokaa...

  • K-Kuluttajapalvelu1.6.2018

    Joksu, Kakku on tehty 3 l kakkuvuokaan, halkaisija on noin 24 cm. Kannattaa huomioida, että kananmunat ovat varmasti huoneenlämpöisiä, jolloin ne vaahtoutuvat parhaiten. Voit ottaa kananmunat huoneenlämpöön jo leipomista edeltävänä iltana. Ohut sahateräinen veitsi sopii parhaiten halkaisemiseen. Kakkupohja leikkaantuu parhaiten kunnolla jäähtyneenä. Pohjan voi tehdä jo edellisenä iltana jolloin se leikkaantuu paremmin kuin aivan tuore pohja. Pohjan voi myös leipoa etukäteen, pakastaa ja leikata hieman kohmeisena. Tarkoituksena on, että pohjalevyt ovat ohuehkoja.

  • Namskis8.12.2017

    Tein pohjan puolitoista kertaisena ja tuli Just täydellinen 😊 erittäin hyvän makuinen kakku kaikinpuolin!

  • Oona11.11.2017

    Mun tekemä oli ainakin tosi hyvää kun tein tällä reseptillä suosittelen

  • Mirtsu15.8.2017

    👍🏼👍🏼

  • Jennie_hoo11.5.2017

    Minunkin pohja oli todella ohut, saa nähdä miten saan kolmeen osaan 😜

  • Litlewerewolf17.1.2017

    Tuli aika ohut ei sitä voinu mitenkään saada kolmeen osaan.

  • nadia17.11.2016

    Hienoa !!