Vadelma-suklaatäytekakku  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-suklaatäytekakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Suklaakakussa on vadelma- ja suklaatäytettä sekä suklaakuorrutus. Kakun voi tehdä 1-2 päivää ennen tarjoamista, jolloin kakku saa rauhassa mehevöityä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta

Pohja

4
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
3/4 dl
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Vadelmatäyte

1 ps (200 g)
 
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1 prk (250 g)
 
tai

Suklaa-kermatäyte

100 g
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Kostutus

1–1 1/2 dl
 
Pirkka omenatäysmehua
tai

Kuorrutus

1/2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
200 g
 
tai
n. 20 g
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 225 kJ / 293 kcal
Rasva
15 g
josta tyydyttynyttä
8,7 g
Hiilihydraatit
32 g
josta sokereita
25,8 g
Proteiini
6,6 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.

Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.