Hyppää sisältöön
Vadelma-suklaatäytekakku  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-suklaatäytekakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Suklaakakussa on vadelma- ja suklaatäytettä sekä suklaakuorrutus. Kakun voi tehdä 1-2 päivää ennen tarjoamista, jolloin kakku saa rauhassa mehevöityä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta

Pohja

4
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
3/4 dl
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Vadelmatäyte

1 ps (200 g)
 
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1 prk (250 g)
 
tai

Suklaa-kermatäyte

100 g
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Kostutus

1–1 1/2 dl
 
Pirkka omenatäysmehua
tai

Kuorrutus

1/2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
200 g
 
tai
n. 20 g
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 225 kJ / 293 kcal
Rasva
15 g
josta tyydyttynyttä
8,7 g
Hiilihydraatit
32 g
josta sokereita
25,8 g
Proteiini
6,6 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.
Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.
Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)
Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.
Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Hinta 1,85/kpl
    9,25/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Hinta 2,35/kpl
    11,75/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka vadelmahillo 700g
    Hinta 4,79/kpl
    6,84/kg
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
    Hinta 1,65/kpl
    16,50/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Hinta 2,19/kpl
    17,52/kg
  • Van Houten kaakaojauhe 125g
    Hinta 4,65/kpl
    37,20/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    Hinta 5,39/kpl
    26,95/kg
  • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
    Hinta 4,99/kpl
    28,51/kg
  • Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g Tumma
    Hinta 5,49/kpl
    27,45/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 1,89/kpl
    7,56/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Plussa-etu −11 %
    Innocent omenatäysmehu 900ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,49/kpl
    3,66/l
    Ilman Plussa-korttia 3,95/kpl (4,17/l)
  • Pysyvästi edullinen
    Tropicana täysmehu 0,9l omena
    Hinta 3,99/kpl
    4,21/l
  • St. Dalfour Vadelmahillo 284g
    Hinta 4,15/kpl
    14,61/kg
  • St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284g
    Hinta 4,15/kpl
    14,61/kg
  • Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100g
    Hinta 3,29/kpl
    32,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (281 arviota)

  • Aloittelevat leipurit
    6 kuukautta sitten
    Ihan hyvä kakku saatiin aikaan, vaikka muut arvostelut eivät pitäneet odotuksia korkealla. Kakku oli aika ätelä/makea, kuorrutteen tummasuklaan olisi voinut korvata esim. maitosuklaalla. Vadelmatäytteestä tuli myös aika vetelää. Ohjeen mukaan se kuuluu laittaa suklaakermatäytteen alle, mutta toisin päin onnistui paljon paremmin. Kiitos hyvästä reseptistä! P.s. ohjeen tiedoissa ajaksi on ilmoitettu yli 60 min, mutta keskellä reseptiä pitääkin odottaa vähintään 2 h.
  • E
    7 kuukautta sitten
    Huono resepti, ei kohonnut yhtään
  • Kirsi
    1 vuosi sitten
    Ohjeen mukaan vadelmahillosta laitetaan puolet kakun alempaan väliin ja loput hillot kakun toiseen väliin. Silti ohjeen mukaan hilloa laitetaan vielä kakun päällekin. Onko tässä kohtaa virhe?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kirsi, kakun väliin laitetaan vadelmatäytettä, jonka ohje on kohdassa 2. Kakun kuorrutukseen tulee vadelmahilloa.
  • Leipasi
    1 vuosi sitten
    Hei, minkähän kokoinen kakkuvuoka tässä pitäisi olla, tällä taikinamäärällä on kyllä haasteellista tehdä kolmeen osaan halkaistava kakkupohja. Ei kohonnut uunissakaan tarpeeksi näillä määrillä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Leipasi, kakku on tehty halkaisijaltaan n. 24 cm kakkuvuokaan. Harmillista kuulla, että kakkupohja on jäänyt pieneksi. Palautteesi välittyy reseptistä vastaaville henkilöille.
  • Suklaan ystävä
    2 vuotta sitten
    Kakku oli oikein hyvä ja helppo valmistaa. Vaihdoin vadelman mansikka-rouheeseen ja mansikkahilloon. Lasten mielestä liian voimakas. Olisiko parempi kokeilla täyte ja kuorrutus maitosuklaalla?
  • A
    3 vuotta sitten
    Vakkari reseptini juhliin! Todella hyvä, mieheni lempi kakku :)
  • Pepe
    4 vuotta sitten
    Ei kovin hyvä ohje, kakussa ihan liikaa täytettä ja kakku niin överi suklainen, et lapsikaan ei saanu alas, vaik laitoin paljon marjoja päälle:/ olis tullu parempi, jos sisällä olis ollu pelkästään vadelmatäytettä ilman tota suklaakermaa! Tai vaihtoehtosesti päälliosa olis ollu joku muu ku överisuklainen
  • Ok
    4 vuotta sitten
    Tuli kyllä niin ohut ettei tuota kehtaa edes kahtia laittaa vaan muhkeasti sitten täytteet kakun päälle koristeeksi 😅
  • Mama
    4 vuotta sitten
    Käyttökelpoinen resepti ja pidin juuri noista täytteistä, mutta kostutin itse kakkua liikaa ja kakusta tuli vetinen. Päällinen liian suklainen makuuni. Aion kuitenkin kokeilla tätä joskus uudelleen eri päällisellä.
  • Kakkutäti
    5 vuotta sitten
    Oon tehny 3 kakkua ja isoilla munilla saan taikinaa 20cm vuuallisen. En 24cm vaikka vahingossa niin ensin kirjoitin. Mutta kakku on hyvä👍
  • Kakkutäti
    5 vuotta sitten
    Joo isoja kananmunia käyttämällä saa tuon pienen 24cm vuuan täytettyy sopivasti. 3 jo tehnyt, hyvää on👍
  • Juana
    6 vuotta sitten
    Tein ohjeen mukaan ja tuli kunnon mehevä kakku, jonka ehkä ensimmäistä kertaa ikinä sain leikattua kolmeen osaan. Kiitos reseptistä!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Joksu, Kakku on tehty 3 l kakkuvuokaan, halkaisija on noin 24 cm. Kannattaa huomioida, että kananmunat ovat varmasti huoneenlämpöisiä, jolloin ne vaahtoutuvat parhaiten. Voit ottaa kananmunat huoneenlämpöön jo leipomista edeltävänä iltana. Ohut sahateräinen veitsi sopii parhaiten halkaisemiseen. Kakkupohja leikkaantuu parhaiten kunnolla jäähtyneenä. Pohjan voi tehdä jo edellisenä iltana jolloin se leikkaantuu paremmin kuin aivan tuore pohja. Pohjan voi myös leipoa etukäteen, pakastaa ja leikata hieman kohmeisena. Tarkoituksena on, että pohjalevyt ovat ohuehkoja.
  • Joksu
    6 vuotta sitten
    Pohja jää helposti todella ohueksi joten hankala leikata 3 osaan. Lisäksi todella työläs siihen nähden mikä on lopputulos. Ja mikä ihme on ohjeen 3l vuoka, miksi ei ole ilmoitettu halkaisijaa? Itsellä esim. 2 ihan eri kokoista 3l vetoista vuokaa...
  • Namskis
    7 vuotta sitten
    Tein pohjan puolitoista kertaisena ja tuli Just täydellinen 😊 erittäin hyvän makuinen kakku kaikinpuolin!
  • Oona
    7 vuotta sitten
    Mun tekemä oli ainakin tosi hyvää kun tein tällä reseptillä suosittelen
  • Mirtsu
    7 vuotta sitten
    👍🏼👍🏼
  • Jennie_hoo
    7 vuotta sitten
    Minunkin pohja oli todella ohut, saa nähdä miten saan kolmeen osaan 😜
  • Litlewerewolf
    8 vuotta sitten
    Tuli aika ohut ei sitä voinu mitenkään saada kolmeen osaan.
  • nadia
    8 vuotta sitten
    Hienoa !!