Vadelma-suklaatäytekakku  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-suklaatäytekakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Suklaakakussa on vadelma- ja suklaatäytettä sekä suklaakuorrutus. Kakun voi tehdä 1-2 päivää ennen tarjoamista, jolloin kakku saa rauhassa mehevöityä.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta

Pohja

4
 
kananmunaa
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
3/4 dl
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Vadelmatäyte

1 ps (200 g)
 
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1 prk (250 g)
 
tai

Suklaa-kermatäyte

100 g
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Kostutus

1–1 1/2 dl
 
Pirkka omenatäysmehua
tai

Kuorrutus

1/2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
200 g
 
tai
n. 20 g
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 226 kJ / 294 kcal
Rasva
15 g
josta tyydyttynyttä
9,1 g
Hiilihydraatit
32 g
josta sokereita
25,8 g
Proteiini
6,7 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.

Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.

Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)

Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.

Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.

Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Pirkka Luomu tuorepuristettu omenatäysmehu 1 l
    Hinta 2,95/kpl
    2,95/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka vadelmahillo 700g
    Hinta 4,79/kpl
    6,84/kg
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Plussa-etu −18 %