Vadelma-suklaatäytekakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Vadelmatäyte | |
1 ps (200 g) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 prk (250 g) | tai |
Suklaa-kermatäyte | |
100 g | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Kostutus | |
1–1 1/2 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
Kuorrutus | |
1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
200 g | tai |
n. 20 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 226 kJ / 294 kcal |
Rasva | 15 g |
josta tyydyttynyttä | 9,1 g |
Hiilihydraatit | 32 g |
josta sokereita | 25,8 g |
Proteiini | 6,7 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.
Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.
Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)
Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.
Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka Luomu tuorepuristettu omenatäysmehu 1 lHinta 2,95/kpl2,95/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka vadelmahillo 700gHinta 4,79/kpl6,84/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %