Vadelma-suklaatäytekakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Suklaakakussa on vadelma- ja suklaatäytettä sekä suklaakuorrutus. Kakun voi tehdä 1-2 päivää ennen tarjoamista, jolloin kakku saa rauhassa mehevöityä.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Vadelmatäyte | |
1 ps (200 g) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 prk (250 g) | tai |
Suklaa-kermatäyte | |
100 g | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Kostutus | |
1–1 1/2 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
Kuorrutus | |
1/2 dl | tai |
1 dl | tai |
200 g | tai |
n. 20 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 225 kJ / 293 kcal |
Rasva | 15 g |
josta tyydyttynyttä | 8,7 g |
Hiilihydraatit | 32 g |
josta sokereita | 25,8 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (3 l). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Keitä vadelmia kattilassa noin 2 minuuttia välillä sekoittaen. (Kattilaan ei tarvitse lisätä vettä, vadelmista irtoava neste riittää.) Nosta kattila liedeltä. Mausta sokerilla. Anna soseen jäähtyä kylmäksi. Sekoita joukkoon rahka.
Sulata suklaa mikrossa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerma ja suklaa keskenään.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin kerros mehulla ja levitä sille puolet vadelmatäytteestä ja sen päälle puolet suklaa-kermatäytteestä. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä päälle loput täytteistä. Kostuta kansilevy ja nosta se kakun päälle. Anna kakun kostua kevyen painon alla vähintään 2 tuntia.
Levitä hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. (Hillo estää suklaan imeytymisen kakkuun.)
Kuumenna kuorrutuksen kerma mikrossa tai kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei kokonaan sula kermaan, kuumenna sitä varovasti mikrossa 20 sekuntia kerrallaan tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.
Kaada suklaa kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille.
Raasta valkosuklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Ripottele raaste kakun päälle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka vadelmahillo 700gHinta 4,79/kpl6,84/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,65/kpl16,50/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,65/kpl37,20/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Plussa-etu −11 %Innocent omenatäysmehu 900mlPlussa-kortillaEtuhinta 3,49/kpl3,66/lIlman Plussa-korttia 3,95/kpl (4,17/l)
- Pysyvästi edullinenTropicana täysmehu 0,9l omenaHinta 3,99/kpl4,21/l
- St. Dalfour Vadelmahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(25 arviota)
- yli 60 min4,0(406 arviota)
- 30 - 60 min4,6(138 arviota)
- yli 60 min3,5(57 arviota)
- yli 60 min3,8(88 arviota)
- yli 60 min4,5(338 arviota)
- yli 60 min4,0(75 arviota)
- yli 60 min3,8(151 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (281 arviota)
- Aloittelevat leipurit6 kuukautta sittenIhan hyvä kakku saatiin aikaan, vaikka muut arvostelut eivät pitäneet odotuksia korkealla. Kakku oli aika ätelä/makea, kuorrutteen tummasuklaan olisi voinut korvata esim. maitosuklaalla. Vadelmatäytteestä tuli myös aika vetelää. Ohjeen mukaan se kuuluu laittaa suklaakermatäytteen alle, mutta toisin päin onnistui paljon paremmin. Kiitos hyvästä reseptistä! P.s. ohjeen tiedoissa ajaksi on ilmoitettu yli 60 min, mutta keskellä reseptiä pitääkin odottaa vähintään 2 h.
- E7 kuukautta sittenHuono resepti, ei kohonnut yhtään
- Kirsi1 vuosi sittenOhjeen mukaan vadelmahillosta laitetaan puolet kakun alempaan väliin ja loput hillot kakun toiseen väliin. Silti ohjeen mukaan hilloa laitetaan vielä kakun päällekin. Onko tässä kohtaa virhe?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKirsi, kakun väliin laitetaan vadelmatäytettä, jonka ohje on kohdassa 2. Kakun kuorrutukseen tulee vadelmahilloa.
- Leipasi1 vuosi sittenHei, minkähän kokoinen kakkuvuoka tässä pitäisi olla, tällä taikinamäärällä on kyllä haasteellista tehdä kolmeen osaan halkaistava kakkupohja. Ei kohonnut uunissakaan tarpeeksi näillä määrillä.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipasi, kakku on tehty halkaisijaltaan n. 24 cm kakkuvuokaan. Harmillista kuulla, että kakkupohja on jäänyt pieneksi. Palautteesi välittyy reseptistä vastaaville henkilöille.
- Suklaan ystävä2 vuotta sittenKakku oli oikein hyvä ja helppo valmistaa. Vaihdoin vadelman mansikka-rouheeseen ja mansikkahilloon. Lasten mielestä liian voimakas. Olisiko parempi kokeilla täyte ja kuorrutus maitosuklaalla?
- A3 vuotta sittenVakkari reseptini juhliin! Todella hyvä, mieheni lempi kakku :)
- Pepe4 vuotta sittenEi kovin hyvä ohje, kakussa ihan liikaa täytettä ja kakku niin överi suklainen, et lapsikaan ei saanu alas, vaik laitoin paljon marjoja päälle:/ olis tullu parempi, jos sisällä olis ollu pelkästään vadelmatäytettä ilman tota suklaakermaa! Tai vaihtoehtosesti päälliosa olis ollu joku muu ku överisuklainen
- Ok4 vuotta sittenTuli kyllä niin ohut ettei tuota kehtaa edes kahtia laittaa vaan muhkeasti sitten täytteet kakun päälle koristeeksi 😅
- Mama4 vuotta sittenKäyttökelpoinen resepti ja pidin juuri noista täytteistä, mutta kostutin itse kakkua liikaa ja kakusta tuli vetinen. Päällinen liian suklainen makuuni. Aion kuitenkin kokeilla tätä joskus uudelleen eri päällisellä.
- Kakkutäti5 vuotta sittenOon tehny 3 kakkua ja isoilla munilla saan taikinaa 20cm vuuallisen. En 24cm vaikka vahingossa niin ensin kirjoitin. Mutta kakku on hyvä👍
- Kakkutäti5 vuotta sittenJoo isoja kananmunia käyttämällä saa tuon pienen 24cm vuuan täytettyy sopivasti. 3 jo tehnyt, hyvää on👍
- Juana6 vuotta sittenTein ohjeen mukaan ja tuli kunnon mehevä kakku, jonka ehkä ensimmäistä kertaa ikinä sain leikattua kolmeen osaan. Kiitos reseptistä!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJoksu, Kakku on tehty 3 l kakkuvuokaan, halkaisija on noin 24 cm. Kannattaa huomioida, että kananmunat ovat varmasti huoneenlämpöisiä, jolloin ne vaahtoutuvat parhaiten. Voit ottaa kananmunat huoneenlämpöön jo leipomista edeltävänä iltana. Ohut sahateräinen veitsi sopii parhaiten halkaisemiseen. Kakkupohja leikkaantuu parhaiten kunnolla jäähtyneenä. Pohjan voi tehdä jo edellisenä iltana jolloin se leikkaantuu paremmin kuin aivan tuore pohja. Pohjan voi myös leipoa etukäteen, pakastaa ja leikata hieman kohmeisena. Tarkoituksena on, että pohjalevyt ovat ohuehkoja.
- Joksu6 vuotta sittenPohja jää helposti todella ohueksi joten hankala leikata 3 osaan. Lisäksi todella työläs siihen nähden mikä on lopputulos. Ja mikä ihme on ohjeen 3l vuoka, miksi ei ole ilmoitettu halkaisijaa? Itsellä esim. 2 ihan eri kokoista 3l vetoista vuokaa...
- Namskis7 vuotta sittenTein pohjan puolitoista kertaisena ja tuli Just täydellinen 😊 erittäin hyvän makuinen kakku kaikinpuolin!
- Oona7 vuotta sittenMun tekemä oli ainakin tosi hyvää kun tein tällä reseptillä suosittelen
- Mirtsu7 vuotta sitten👍🏼👍🏼
- Jennie_hoo7 vuotta sittenMinunkin pohja oli todella ohut, saa nähdä miten saan kolmeen osaan 😜
- Litlewerewolf8 vuotta sittenTuli aika ohut ei sitä voinu mitenkään saada kolmeen osaan.
- nadia8 vuotta sittenHienoa !!