Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Vadelma-suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-suklaakakku

Gluteenittomassa vadelma-suklaakakussa on sacherkakkumaisen tiivis suklaakakkupohja, vadelmajuustokakkutäyte ja suklaamoussekuorrutus. Noin 1,10€/annos.

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 3kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 50gvoita sulatettuna
    • 100gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
    • 1 1/4dlperunajauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlPirkka vaniljasokeria
    • 1/2dlmaitoa

Kostutus

    • n. 1 1/2dlmaitoa

Vadelmatäyte

Suklaamoussekuorrutus

Koristeeksi

    • Pirkka suomalaisia vadelmia (pakaste)
    • Fazer tummaa leivontasuklaata 44% rouhittuna
    • Dr. Oetker pakastekuivattuja vadelmia
    • syötäviä kukkia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kakkupohja. Voitele ja pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää taikinaan hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja maito kahdessa erässä. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
  5. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vadelmat. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
  6. Suojaa vuoan pohja leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Korota vuoan reunat taitetuilla leivinpaperiarkeilla. Laita kakun päälliosa nurinpäin vuoan pohjalle, jotta saat kakusta tasaisen. Kostuta kakkupohja ja kaada vadelmatäyte vuokaan. Kostuta kakkupohja sisäpinnalta ja nosta varovasti täytteen pinnalle. Kostuta myös kakun pinta. Peitä kakku ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
  7. Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se kattilasta isompaan kulhoon.
  8. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 kermavaahdosta suklaan joukkoon varovasti käännellen. Sekoita loppu kermavaahto joukkoon kahdessa erässä. Levitä suklaamousse heti kakun päälle ja reunoille, jotta se ei ehdi jähmettyä. Koristele kakun pinta vadelmilla, suklaa- ja vadelmarouheella sekä syötävillä kukilla.

Tiesitkö että...

Huom! Jos käytät halkaisijaltaan suurempaa kakkuvuokaa, kakulle riittää lyhyempi paistoaika. Varmista tikulla, että kakku on keskeltä kypsä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-35 %
    1,00/kpl1,72/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    0,80/kpl1,60/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Kolmen Konstin perunajauhot 500g
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g
    0,99/kpl1,98/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,49/kpl2,98/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    1,49/kpl11,92/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Van Houten Kaakaojauhe 250g
    Van Houten Kaakaojauhe 250g
    4,50/kpl18,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Green & Black´s luomu 100% kaakaojauhe 125g reilu kauppa
    Green & Black´s luomu 100% kaakaojauhe 125g reilu kauppa
    3,35/kpl26,80/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,70/kpl7,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,05/kpl20,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    1,99/kpl23,41/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Pirkka vadelma 200 g pakaste
    1,69/kpl8,45/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu vadelma 500g pakaste
    K-Menu vadelma 500g pakaste
    3,29/kpl6,58/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    4,65/kpl23,25/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,29/kpl64,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,65/kpl9,17/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    1,90/kpl9,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle DR.Oetker  vadelma pakkaskuivattu 15g
    DR.Oetker vadelma pakkaskuivattu 15g
    2,85/kpl190,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 180 arvostelua
  • Kata18.6.2019

    On IHAN PARAS kakku. Kun vielä gluteeniton niin käy melkeen kaikille! Ite en oo jaksanu suklaakuorrutusta tehdä, toimii hyvin näinkin ;) Toimii myös muffinsseina, toki pitää aikaa vahtia.

  • hurtta4730.5.2019

    Vadelma suklaaakku näyttää niin herkulliselta

  • Kotikokki12.5.2019

    Tein kakun kaksinkertaisena 26 cm vuokaan. Tuplakokoiselle kakkupohjalle sopiva paistoaika oli noin 60 minuuttia. Päällimmäisen kerroksen kostutin vasta sen jälkeen, kun olin asettanut sen kakun päälle. Vaikutti sen verran murenevalta tuo pohja, etten viitsinyt kostutettuna siirrellä. Kakusta tuli valmiina noin 10 cm korkea. Oikein näyttävä kakku koristeineen (koristeiksi laitoin kotimaisia pakastevadelmia, tummaa suklaarouhetta, valkosuklaahippuja ja pakastekuivattujen vadelmien murusia) ja vieraidenkin mielestä oikein herkullinen. Teen toistekin.

  • Hmmm??23.4.2019

    kuka demoni tuon kakun on leikannut?

  • Mietteliäs10.11.2018

    Siis onko oikein että taikinaan maitoa 1/2 desiä ja kostutukseen 1 1/2

  • K-Kuluttajapalvelu10.11.2018

    Mietteliäs, kakkuun tulee reseptin mukaiset määrät maitoa.

  • Nami nami3.10.2018

    Erittäin maukas kakku, toimii hyvin myös ilman mousse kuorrutusta.

  • Kakujen paras11.3.2018

    Miten lu tedän

  • Jasmiina 11.3.2018

    Söpö kaku

  • Kauanko jääkaapissa?1.3.2018

    Monta tuntia jääkaapissa kakkua tulee pitää?

  • Jääkaappi1.3.2018

    Monta tuntia pitää olla jääkaapissa? Jos nyt iltapäivällä leivon?

  • K-Kuluttajapalvelu1.3.2018

    Hei Jääkaappi! Kakun tulee hyytyä jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.

  • vadelma18.9.2017

    Miksi kotimaiset vadelmat pitäisi keittää?

  • K-Kuluttajapalvelu18.9.2017

    vadelma, mikäli täytteeseen käyttää suomalaisia vadelmia, ei niitä tarvitse keittää.

  • lollypopmestar6.9.2017

    tykkään kakusta tosi maukasta

  • aktdjcöycigd,n6.9.2017

    hyvä kakku

  • Kakku31.5.2017

    Hei, jos haluan tehdä kakun n. 26cm vuokaan tai 24cm niin miten aineiden määrät kannattaa muuttaa? Suoraan vaan x2 vai miten?

  • K-Kuluttajapalvelu31.5.2017

    Hei Kakku, kakun voi tehdä samoilla ainesosilla suurempaan vuokaan mutta silloin siitä ei tule yhtä korkea ja paistoaika on lyhyempi. Halutessaan voi tehdä suurempaan vuokaan 1,5 kertaisen määrän mutta sen toimivuutta ja tarkkaa paistoaikaa ei olla K-Koekeittiöllä testattu.

  • leipoja25.5.2017

    voiko kakun täyttää edellisiltana ja koristella seuraavaa päivänä?

  • K-Kuluttajapalvelu25.5.2017

    Leipoja, kakun voi hyvin täyttää jo tarjoilua edeltävänä iltana. Myös hyytyneen kakun voi kuorruttaa jo edeltävänä iltana.

  • Tintsuleipoo23.5.2017

    Hei! Kohdassa 5 lukee näin: "Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmat". Eli siis täytteeseen tulee myös vaniljasokeria, mutta sitä ei ole mainittu aineksissa?

  • K-Kuluttajapalvelu23.5.2017

    Tintsuleipoo, kiitos hyvästä huomiosta! Maininta vaniljasokerista on epähuomiossa joutunut työohjeeseen. Resepti on nyt korjattu oikeaan muotoon.

  • kakkutiikeri19.5.2017

    Kakku on tosi maukas, mutta tästä annoksesta tulee todella pieni kakku. Mitoitus 16 hengelle on kyllä mennyt pieleen.

  • K-Kuluttajapalvelu19.5.2017

    kakkutiikeri, kakun annoskoko on mitoitettu niin, että se on osa juhlapöydän tarjoiluja. Jos kakku on ainoana tarjottavana, annosmäärä on pienempi.

  • Kirsi 13.5.2017

    Ihanaa! Tätä täytyy tehdä toistekin. Ei ole liian imelää mikä on juuri hyvä.

  • Piijuli13.5.2017

    Toimisikohan resepti raparperilla?

  • K-Kuluttajapalvelu13.5.2017

    Piijuli, valitettavasti reseptiä ei ole testattu raparperilla.

  • parempi leipuri13.5.2017

    Huonot ohjeet. Huonosti jaeteltu, eittäkää yksi asia kerrallaan. Sekava.

  • Ddd13.5.2017

    Maukas ja hyvä

  • Kokki9.5.2017

    Tehin kakun kaksinkertaisena isoon vuokaan. Kakusta tuli tosi hyvä. Liivatetta ohjeessa on kyllä liikaa. Laitoin muistaakseni 7 liivatetta tupla-annokseen ja riitti hyvin. Kakku ei ole kovin makea.