Vadelma-suklaakakku
Gluteenittomassa vadelma-suklaakakussa on sacherkakkumaisen tiivis suklaakakkupohja, vadelmajuustokakkutäyte ja suklaamoussekuorrutus. Noin 1,10€/annos.
- 16 annosta
- yli 60 min
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 3kananmunaa
- 1dlsokeria
- 50gvoita sulatettuna
- 100gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
- 1 1/4dlperunajauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2dlmaitoa
Kostutus
- n. 1 1/2dlmaitoa
Vadelmatäyte
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 5liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rs(200 g)Valio Viola vaniljatuorejuustoa
- 1/2dlsokeria
Suklaamoussekuorrutus
- 100gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
Koristeeksi
- Pirkka suomalaisia vadelmia (pakaste)
- Fazer tummaa leivontasuklaata 44% rouhittuna
- Dr. Oetker pakastekuivattuja vadelmia
- syötäviä kukkia
Valmistus
yli 60 min- Valmista kakkupohja. Voitele ja pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää taikinaan hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja maito kahdessa erässä. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
- Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vadelmat. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
- Suojaa vuoan pohja leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Korota vuoan reunat taitetuilla leivinpaperiarkeilla. Laita kakun päälliosa nurinpäin vuoan pohjalle, jotta saat kakusta tasaisen. Kostuta kakkupohja ja kaada vadelmatäyte vuokaan. Kostuta kakkupohja sisäpinnalta ja nosta varovasti täytteen pinnalle. Kostuta myös kakun pinta. Peitä kakku ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja siirrä se kattilasta isompaan kulhoon.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 kermavaahdosta suklaan joukkoon varovasti käännellen. Sekoita loppu kermavaahto joukkoon kahdessa erässä. Levitä suklaamousse heti kakun päälle ja reunoille, jotta se ei ehdi jähmettyä. Koristele kakun pinta vadelmilla, suklaa- ja vadelmarouheella sekä syötävillä kukilla.
Tiesitkö että...
Huom! Jos käytät halkaisijaltaan suurempaa kakkuvuokaa, kakulle riittää lyhyempi paistoaika. Varmista tikulla, että kakku on keskeltä kypsä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvää tuli. Vaniljatuorejuuston sijasta laitettiin maustamatonta ja lisätiin vaniljasokeria.
On IHAN PARAS kakku. Kun vielä gluteeniton niin käy melkeen kaikille! Ite en oo jaksanu suklaakuorrutusta tehdä, toimii hyvin näinkin ;) Toimii myös muffinsseina, toki pitää aikaa vahtia.
Vadelma suklaaakku näyttää niin herkulliselta
Tein kakun kaksinkertaisena 26 cm vuokaan. Tuplakokoiselle kakkupohjalle sopiva paistoaika oli noin 60 minuuttia. Päällimmäisen kerroksen kostutin vasta sen jälkeen, kun olin asettanut sen kakun päälle. Vaikutti sen verran murenevalta tuo pohja, etten viitsinyt kostutettuna siirrellä. Kakusta tuli valmiina noin 10 cm korkea. Oikein näyttävä kakku koristeineen (koristeiksi laitoin kotimaisia pakastevadelmia, tummaa suklaarouhetta, valkosuklaahippuja ja pakastekuivattujen vadelmien murusia) ja vieraidenkin mielestä oikein herkullinen. Teen toistekin.
kuka demoni tuon kakun on leikannut?
Siis onko oikein että taikinaan maitoa 1/2 desiä ja kostutukseen 1 1/2
Mietteliäs, kakkuun tulee reseptin mukaiset määrät maitoa.
Erittäin maukas kakku, toimii hyvin myös ilman mousse kuorrutusta.
Miten lu tedän
Söpö kaku
Monta tuntia jääkaapissa kakkua tulee pitää?
Monta tuntia pitää olla jääkaapissa? Jos nyt iltapäivällä leivon?
Hei Jääkaappi! Kakun tulee hyytyä jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.
Miksi kotimaiset vadelmat pitäisi keittää?
vadelma, mikäli täytteeseen käyttää suomalaisia vadelmia, ei niitä tarvitse keittää.
tykkään kakusta tosi maukasta
hyvä kakku
Hei, jos haluan tehdä kakun n. 26cm vuokaan tai 24cm niin miten aineiden määrät kannattaa muuttaa? Suoraan vaan x2 vai miten?
Hei Kakku, kakun voi tehdä samoilla ainesosilla suurempaan vuokaan mutta silloin siitä ei tule yhtä korkea ja paistoaika on lyhyempi. Halutessaan voi tehdä suurempaan vuokaan 1,5 kertaisen määrän mutta sen toimivuutta ja tarkkaa paistoaikaa ei olla K-Koekeittiöllä testattu.
voiko kakun täyttää edellisiltana ja koristella seuraavaa päivänä?
Leipoja, kakun voi hyvin täyttää jo tarjoilua edeltävänä iltana. Myös hyytyneen kakun voi kuorruttaa jo edeltävänä iltana.
Hei! Kohdassa 5 lukee näin: "Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmat". Eli siis täytteeseen tulee myös vaniljasokeria, mutta sitä ei ole mainittu aineksissa?
Tintsuleipoo, kiitos hyvästä huomiosta! Maininta vaniljasokerista on epähuomiossa joutunut työohjeeseen. Resepti on nyt korjattu oikeaan muotoon.
Kakku on tosi maukas, mutta tästä annoksesta tulee todella pieni kakku. Mitoitus 16 hengelle on kyllä mennyt pieleen.
kakkutiikeri, kakun annoskoko on mitoitettu niin, että se on osa juhlapöydän tarjoiluja. Jos kakku on ainoana tarjottavana, annosmäärä on pienempi.
Ihanaa! Tätä täytyy tehdä toistekin. Ei ole liian imelää mikä on juuri hyvä.
Toimisikohan resepti raparperilla?
Piijuli, valitettavasti reseptiä ei ole testattu raparperilla.
Huonot ohjeet. Huonosti jaeteltu, eittäkää yksi asia kerrallaan. Sekava.
Maukas ja hyvä