• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Vadelma-suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-suklaakakku

Gluteenittomassa vadelma-suklaakakussa on sacherkakkumaisen tiivis suklaakakkupohja, vadelmajuustokakkutäyte ja suklaamoussekuorrutus. Noin 1,10€/annos.

  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 3kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 50gvoita sulatettuna
    • 100gFazer tummaa leivontasuklaata, 44 %
    • 1 1/4dlperunajauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlPirkka vaniljasokeria
    • 1/2dlmaitoa

Kostutus

    • n. 1 1/2dlmaitoa

Vadelmatäyte

    • 5liivatelehteä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1rs(200 g)Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    • 1/2dlsokeria

Suklaamoussekuorrutus

    • 3dlPirkka vispikermaa
    • 100gFazer tummaa leivontasuklaata 44 %

Koristeeksi

    • Pirkka suomalaisia vadelmia (pakaste)
    • Fazer tummaa leivontasuklaata 44% rouhittuna
    • Dr. Oetker pakastekuivattuja vadelmia
    • syötäviä kukkia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kakkupohja. Voitele ja pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää taikinaan hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja maito kahdessa erässä. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
  5. Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vadelmat. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
  6. Suojaa vuoan pohja leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Korota vuoan reunat taitetuilla leivinpaperiarkeilla. Laita kakun päälliosa nurinpäin vuoan pohjalle, jotta saat kakusta tasaisen. Kostuta kakkupohja ja kaada vadelmatäyte vuokaan. Kostuta kakkupohja sisäpinnalta ja nosta varovasti täytteen pinnalle. Kostuta myös kakun pinta. Peitä kakku ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
  7. Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  8. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 kermavaahdosta suklaan joukkoon varovasti käännellen. Sekoita loppu kermavaahto joukkoon kahdessa erässä. Levitä suklaamousse heti kakun päälle ja reunoille, jotta se ei ehdi jähmettyä. Koristele kakun pinta pursotuksilla, vadelmilla, suklaa- ja vadelmarouheella sekä syötävillä kukilla.

Tiesitkö että...

Huom! Jos käytät halkaisijaltaan suurempaa kakkuvuokaa, kakulle riittää lyhyempi paistoaika. Varmista tikulla, että kakku on keskeltä kypsä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 116 arvostelua
  • vadelma18.9.2017

    Miksi kotimaiset vadelmat pitäisi keittää?

  • K-Kuluttajapalvelu18.9.2017

    vadelma, mikäli täytteeseen käyttää suomalaisia vadelmia, ei niitä tarvitse keittää.

  • lollypopmestar6.9.2017

    tykkään kakusta tosi maukasta

  • aktdjcöycigd,n6.9.2017

    hyvä kakku

  • Kakku31.5.2017

    Hei, jos haluan tehdä kakun n. 26cm vuokaan tai 24cm niin miten aineiden määrät kannattaa muuttaa? Suoraan vaan x2 vai miten?

  • K-Kuluttajapalvelu31.5.2017

    Hei Kakku, kakun voi tehdä samoilla ainesosilla suurempaan vuokaan mutta silloin siitä ei tule yhtä korkea ja paistoaika on lyhyempi. Halutessaan voi tehdä suurempaan vuokaan 1,5 kertaisen määrän mutta sen toimivuutta ja tarkkaa paistoaikaa ei olla K-Koekeittiöllä testattu.

  • leipoja25.5.2017

    voiko kakun täyttää edellisiltana ja koristella seuraavaa päivänä?

  • K-Kuluttajapalvelu25.5.2017

    Leipoja, kakun voi hyvin täyttää jo tarjoilua edeltävänä iltana. Myös hyytyneen kakun voi kuorruttaa jo edeltävänä iltana.

  • Tintsuleipoo23.5.2017

    Hei! Kohdassa 5 lukee näin: "Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmat". Eli siis täytteeseen tulee myös vaniljasokeria, mutta sitä ei ole mainittu aineksissa?

  • K-Kuluttajapalvelu23.5.2017

    Tintsuleipoo, kiitos hyvästä huomiosta! Maininta vaniljasokerista on epähuomiossa joutunut työohjeeseen. Resepti on nyt korjattu oikeaan muotoon.

  • kakkutiikeri19.5.2017

    Kakku on tosi maukas, mutta tästä annoksesta tulee todella pieni kakku. Mitoitus 16 hengelle on kyllä mennyt pieleen.

  • K-Kuluttajapalvelu19.5.2017

    kakkutiikeri, kakun annoskoko on mitoitettu niin, että se on osa juhlapöydän tarjoiluja. Jos kakku on ainoana tarjottavana, annosmäärä on pienempi.

  • Kirsi 13.5.2017

    Ihanaa! Tätä täytyy tehdä toistekin. Ei ole liian imelää mikä on juuri hyvä.

  • Piijuli13.5.2017

    Toimisikohan resepti raparperilla?

  • K-Kuluttajapalvelu13.5.2017

    Piijuli, valitettavasti reseptiä ei ole testattu raparperilla.

  • parempi leipuri13.5.2017

    Huonot ohjeet. Huonosti jaeteltu, eittäkää yksi asia kerrallaan. Sekava.

  • Ddd13.5.2017

    Maukas ja hyvä

  • Kokki9.5.2017

    Tehin kakun kaksinkertaisena isoon vuokaan. Kakusta tuli tosi hyvä. Liivatetta ohjeessa on kyllä liikaa. Laitoin muistaakseni 7 liivatetta tupla-annokseen ja riitti hyvin. Kakku ei ole kovin makea.

  • Sa3.5.2017

    Pohja ei ollut hyvä. Erittäin kuiva.