Vadelma-suklaakakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Gluteenittomassa vadelma-suklaakakussa on sacherkakkumaisen tiivis suklaakakkupohja, vadelmajuustokakkutäyte ja suklaamoussekuorrutus.
- Gluteeniton
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
- 100 g Fazer Ögon tummaa leivontasuklaata (45 %)
- 1 1/4 dl perunajauhoja
- 2 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1/2 dl maitoa
Kostutus
- n. 1 1/2 dl maitoa
Vadelmatäyte
- 1 ps (200 g) Pirkka vadelmia (pakaste)
- 5 liivatelehteä
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1 rs (200 g) Valio Viola vaniljatuorejuustoa
- 1/2 dl sokeria
Suklaamoussekuorrutus
Koristeeksi
Ravintosisältö
- Energia1 138 kJ / 272 kcal
- Rasva18,4 g
- josta tyydyttynyttä11 g
- Hiilihydraatit20,9 g
- josta sokereita15,6 g
- Proteiini5,7 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Valmista kakkupohja. Voitele ja pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää taikinaan hieman jäähtynyt voi-suklaaseos ja sekoita joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja maito kahdessa erässä. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40–50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
- Kuumenna vadelmat kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 minuuttia. Jäähdytä vadelmat. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vadelmat. Kiehauta 2 rkl vettä. Puserra liivatelehdet vedestä ja lisää kuumaan veteen. Sekoita kunnes ne liukenevat. Lisää liivate-vesiseos vadelmatäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
- Suojaa vuoan pohja leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Korota vuoan reunat taitetuilla leivinpaperiarkeilla. Laita kakun päälliosa nurinpäin vuoan pohjalle, jotta saat kakusta tasaisen. Kostuta kakkupohja ja kaada vadelmatäyte vuokaan. Kostuta kakkupohja sisäpinnalta ja nosta varovasti täytteen pinnalle. Kostuta myös kakun pinta. Peitä kakku ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Sulata paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja siirrä se kattilasta isompaan kulhoon.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 kermavaahdosta suklaan joukkoon varovasti käännellen. Sekoita loppu kermavaahto joukkoon kahdessa erässä. Levitä suklaamousse heti kakun päälle ja reunoille, jotta se ei ehdi jähmettyä. Koristele kakun pinta vadelmilla, suklaa- ja vadelmarouheella sekä syötävillä kukilla.
Huom! Jos käytät halkaisijaltaan suurempaa kakkuvuokaa, kakulle riittää lyhyempi paistoaika. Varmista tikulla, että kakku on keskeltä kypsä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(39 arviota)
- yli 60 min3,9(56 arviota)
- yli 60 min4,0(85 arviota)
- yli 60 min3,7(25 arviota)
- yli 60 min3,8(28 arviota)
- yli 60 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min3,8(45 arviota)
- 30 - 60 min4,6(138 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (292 arviota)
- Allergikko2 vuotta sittenHei Allergisena ja eriryisruokavaliota noudattavana kyselen tämän kakun ravintoarvotietoja. Kiitos paljon!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAllergikko, valitettavasti ravintosisältöjä ei ole tällä hetkellä saatavilla. Välitämme palautteesi reseptien tekijöille.
- Leipuri3 vuotta sittenTuli aivan ihana kakku! Tein itse 23 cm vuokaan 1,5 kertasella taikinalla ja annoin täytteen jähmettyä yön yli jääkaapissa. Kannattaa kokeilla!
- Laura4 vuotta sittenTuli superhyvä!
- Tuleva leipuri4 vuotta sittenHyvää tuli. Vaniljatuorejuuston sijasta laitettiin maustamatonta ja lisätiin vaniljasokeria.
- Kata6 vuotta sittenOn IHAN PARAS kakku. Kun vielä gluteeniton niin käy melkeen kaikille! Ite en oo jaksanu suklaakuorrutusta tehdä, toimii hyvin näinkin ;) Toimii myös muffinsseina, toki pitää aikaa vahtia.
- hurtta476 vuotta sittenVadelma suklaaakku näyttää niin herkulliselta
- Kotikokki6 vuotta sittenTein kakun kaksinkertaisena 26 cm vuokaan. Tuplakokoiselle kakkupohjalle sopiva paistoaika oli noin 60 minuuttia. Päällimmäisen kerroksen kostutin vasta sen jälkeen, kun olin asettanut sen kakun päälle. Vaikutti sen verran murenevalta tuo pohja, etten viitsinyt kostutettuna siirrellä. Kakusta tuli valmiina noin 10 cm korkea. Oikein näyttävä kakku koristeineen (koristeiksi laitoin kotimaisia pakastevadelmia, tummaa suklaarouhetta, valkosuklaahippuja ja pakastekuivattujen vadelmien murusia) ja vieraidenkin mielestä oikein herkullinen. Teen toistekin.
- Hmmm??6 vuotta sittenkuka demoni tuon kakun on leikannut?
- Mietteliäs6 vuotta sittenSiis onko oikein että taikinaan maitoa 1/2 desiä ja kostutukseen 1 1/2
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMietteliäs, kakkuun tulee reseptin mukaiset määrät maitoa.
- Nami nami6 vuotta sittenErittäin maukas kakku, toimii hyvin myös ilman mousse kuorrutusta.
- Kakujen paras7 vuotta sittenMiten lu tedän
- Jasmiina7 vuotta sittenSöpö kaku
- Kauanko jääkaapissa?7 vuotta sittenMonta tuntia jääkaapissa kakkua tulee pitää?
- Jääkaappi7 vuotta sittenMonta tuntia pitää olla jääkaapissa? Jos nyt iltapäivällä leivon?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Jääkaappi! Kakun tulee hyytyä jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.
- vadelma7 vuotta sittenMiksi kotimaiset vadelmat pitäisi keittää?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenvadelma, mikäli täytteeseen käyttää suomalaisia vadelmia, ei niitä tarvitse keittää.
- lollypopmestar7 vuotta sittentykkään kakusta tosi maukasta
- aktdjcöycigd,n7 vuotta sittenhyvä kakku
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Kakku, kakun voi tehdä samoilla ainesosilla suurempaan vuokaan mutta silloin siitä ei tule yhtä korkea ja paistoaika on lyhyempi. Halutessaan voi tehdä suurempaan vuokaan 1,5 kertaisen määrän mutta sen toimivuutta ja tarkkaa paistoaikaa ei olla K-Koekeittiöllä testattu.
- Kakku8 vuotta sittenHei, jos haluan tehdä kakun n. 26cm vuokaan tai 24cm niin miten aineiden määrät kannattaa muuttaa? Suoraan vaan x2 vai miten?
- leipoja8 vuotta sittenvoiko kakun täyttää edellisiltana ja koristella seuraavaa päivänä?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenLeipoja, kakun voi hyvin täyttää jo tarjoilua edeltävänä iltana. Myös hyytyneen kakun voi kuorruttaa jo edeltävänä iltana.
- Tintsuleipoo8 vuotta sittenHei! Kohdassa 5 lukee näin: "Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmat". Eli siis täytteeseen tulee myös vaniljasokeria, mutta sitä ei ole mainittu aineksissa?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenTintsuleipoo, kiitos hyvästä huomiosta! Maininta vaniljasokerista on epähuomiossa joutunut työohjeeseen. Resepti on nyt korjattu oikeaan muotoon.
- kakkutiikeri8 vuotta sittenKakku on tosi maukas, mutta tästä annoksesta tulee todella pieni kakku. Mitoitus 16 hengelle on kyllä mennyt pieleen.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenkakkutiikeri, kakun annoskoko on mitoitettu niin, että se on osa juhlapöydän tarjoiluja. Jos kakku on ainoana tarjottavana, annosmäärä on pienempi.
- Kirsi8 vuotta sittenIhanaa! Tätä täytyy tehdä toistekin. Ei ole liian imelää mikä on juuri hyvä.