Vadelmakakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Vadelmakakku pitää sisällään vadelmamoussen ja vadelmayllätyksen. Helppo koristelu tekee kakusta modernin juhlapöydän tarjottavan.
Ainekset
20 annosta
- 4 Pirkka Luomu kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1/2 dl Pirkka perunajauhoja
- 1 tl Pirkka leivinjauhetta
Vadelmamousse
- 2 rs (à 175 g) Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)
- 1/2 dl tomusokeria
- 4 liivatelehteä
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
- 1 rs (250 g) Pirkka Parhaat mascarponea
- 1 rkl Pirkka vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunanmehua
Kuorruttamiseen
- 2 tlk (à 2 dl) Pirkka vispikermaa
- 2 rkl sokeria
Koristeluun
- tuoreita vadelmia
Ravintosisältö
- Energia1 092 kJ / 262 kcal
- Rasva18,8 g
- josta tyydyttynyttä11,9 g
- Hiilihydraatit18,3 g
- josta sokereita13 g
- Proteiini4,8 g
- Suola0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
- Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja nosta pohja vuokaan.
- Sulata yksi rasiallinen vadelmia ja painele ne siivilän läpi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja siirrä sose sivuun.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vadelmasose.
- Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja liu'ota ne mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate kermaseoksen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaiset.
- Ota toinen vadelmarasia ja levitä puolet vadelmista kakkupohjan päälle, jätä reunoille tyhjää. Marjat saavat olla jäisiä, isokokoiset vadelmat voit halkaista. Levitä puolet moussesta marjojen ja pohjan päälle.
- Nosta keskimmäinen levy vuokaan, täytä lopuilla vadelmilla ja moussella. Laita kansilevy päälle ja peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla. Laita leikkuulauta kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
- Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Nosta hyytynyt kakku lautaselle. Ota kermasta osa erikseen ja levitä se kakun reunoille ja pinnalle. Laita loput kermasta pursotinpussiin ja pursota kerma kakun pinnalle. Lisää koristeeksi tuoreita vadelmia.
Jos haluat tehdä kakun pintaan kiilteen, laita ensin marjat kakun keskelle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille on hyytynyt, pursota kerma kiilteen ympärille.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −8 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 3,29/kpl (13,16/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Videoyli 60 min4,2(92 arviota)
- yli 60 min4,0(861 arviota)
- yli 60 min1,5(8 arviota)
- yli 60 min4,2(55 arviota)
- 30 - 60 min3,9(151 arviota)
- Videoyli 60 min3,9(74 arviota)
- yli 60 min3,7(60 arviota)
- yli 60 min3,7(389 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (136 arviota)
- Pulla1 vuosi sittenMaukas, itse kostutin jokaisen pohjalevyn maidolla kokoamisvaiheessa ja se oli mielestäni hyvä ratkaisu. Yksinkertainen koristelu näytti kauniilta.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sitteneeva, mascarponen tilalla voi käyttää rahkaa.
- eeva1 vuosi sittenvoiko mascarponen vaihtaa esimerkiksi rahkaan?
- Kuivaa1 vuosi sittenVadelmia on ohjeessa sen verran vähän, ettei kakku niillä kostu tarpeeksi (vaikka oli pakastevadelmia). Varsinkaan pintakerros. Kuivaa olisi tullut, jos en olisi maidolla kostuttanut.
- harastelia1 vuosi sittenMillä voi liivatteen korvata tai mieluummin jättää kokonaan pois/korvaamatta?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHarastelija, reseptiä ei ole testattu muulla kuin liivatelehdillä. Halutessasi voit kokeilla korvata liivatteen esimerkiksi agar-agarilla tai Vegegelillä. Lisätietoja löydät tästä linkistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/liivate-ja-vegaaniset-korvikkeet
- vadelma2 vuotta sittenOli kyllä hyvä kakku tulen tekemään useammin
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKokeilija, valkuaisista vatkattu vaahto tuo mousseen toivotunlaista kuohkeutta.
- Kokeilija3 vuotta sittenYllätyin valkuaisten käytöstä mousessa, mousset muuten tuttuja. Kuinka tärkeät ne ovat mousessa?
- hippimutsi4 vuotta sittenTämä kyllä kannattaa vaikka maidolla kostuttaa :) Jäi aavistuksen kuivaksi kostuttamatta.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKakku, vaniljasokeri lisätään vadelmamousseen vadelmasoseen kanssa samanaikaisesti. Tulemme lisäämään tiedon reseptiin. Tarkennamme myös kohtaa, jossa liivate lisätään kermaseoksen joukkoon.
- Kakku4 vuotta sittenOhjeessa ei kerrottu missä vaiheessa vanilijasokeri pitää lisätä ja mihin. Ohjeessa ei myöskään mainittu sitä, että liivate tulee sekoittaa juoksevana norona koko ajan sekoittaen. Itse tein tässä virheen kun en heti sekoittanut ja kermaseokseen tuli liivateklönttejä. Harmittaa tosi paljon
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTupu, kakun voi hyvin täyttää jo edellisenä päivänä, mutta kuorrutus ja koristelu on hyvä tehdä vasta ennen tarjoilua.
- Tupu4 vuotta sittenVoiko kakun tehdä edellisenä päivänä,vai kostuuko liikaa,kun vadelmat sulaa? Tiedosta kiitos!
- <34 vuotta sittenkuinka monta kaloria tässä on?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sitten<3, tämän reseptin energiasisältöä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä. Tiedustelusi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
- Epäröivä4 vuotta sittenPitääkö kakkua kostuttaa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenEpäröivä, kakkua ei tarvitse erikseen kostuttaa vadelmien mehukkuuden vuoksi.
- Pitäis tietää4 vuotta sittenNi minkä kokonen kakku vuoka tähän tuli
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLässähtänyt kakku, ohjeessa käytetty 24 cm vuokaa. Tieto täydennetty reseptiin.
- Lässähtänyt kakku4 vuotta sittenReseptissä ei kerrota minkäkokoista vuokaa tulee käyttää ?
- Leipuri4 vuotta sittenMinkä kokoiseen kakkuvuokaan taikina olisi suositeltua laittaa?