Vadelmakakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
4 | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | tai |
Vadelmamousse | |
---|---|
2 rs (à 175 g) | tai |
1/2 dl | tomusokeria tai |
4 | liivatelehteä tai |
2 | kananmunan valkuaista tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 rs (250 g) | tai |
1 rkl | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Kuorruttamiseen | |
2 tlk (à 2 dl) | Pirkka vispikermaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
Koristeluun | |
tuoreita vadelmia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 092 kJ / 262 kcal |
Rasva | 18,8 g |
josta tyydyttynyttä | 11,9 g |
Hiilihydraatit | 18,3 g |
josta sokereita | 13 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja nosta pohja vuokaan.
Sulata yksi rasiallinen vadelmia ja painele ne siivilän läpi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja siirrä sose sivuun.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vadelmasose.
Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja liu'ota ne mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate kermaseoksen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaiset.
Ota toinen vadelmarasia ja levitä puolet vadelmista kakkupohjan päälle, jätä reunoille tyhjää. Marjat saavat olla jäisiä, isokokoiset vadelmat voit halkaista. Levitä puolet moussesta marjojen ja pohjan päälle.
Nosta keskimmäinen levy vuokaan, täytä lopuilla vadelmilla ja moussella. Laita kansilevy päälle ja peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla. Laita leikkuulauta kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Nosta hyytynyt kakku lautaselle. Ota kermasta osa erikseen ja levitä se kakun reunoille ja pinnalle. Laita loput kermasta pursotinpussiin ja pursota kerma kakun pinnalle. Lisää koristeeksi tuoreita vadelmia.
Jos haluat tehdä kakun pintaan kiilteen, laita ensin marjat kakun keskelle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille on hyytynyt, pursota kerma kiilteen ympärille.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Plussa-etu −14 %Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 8,50/2 kpl24,29/kgIlman Plussa-korttia 4,99/kpl (28,51/kg)
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,75/kpl3,50/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,45/kpl85,29/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,76/kpl3,99/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Pirkka suomalainen vadelma 150gHinta 4,99/kpl33,27/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(54 arviota)
- yli 60 min4,4(86 arviota)
- yli 60 min3,9(278 arviota)
- yli 60 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min3,7(280 arviota)
- yli 60 min3,9(55 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,1(134 arviota)
Arvostele resepti
- Pulla4 kuukautta sittenMaukas, itse kostutin jokaisen pohjalevyn maidolla kokoamisvaiheessa ja se oli mielestäni hyvä ratkaisu. Yksinkertainen koristelu näytti kauniilta.
- eeva11 kuukautta sittenvoiko mascarponen vaihtaa esimerkiksi rahkaan?
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sitteneeva, mascarponen tilalla voi käyttää rahkaa.
- Kuivaa1 vuosi sittenVadelmia on ohjeessa sen verran vähän, ettei kakku niillä kostu tarpeeksi (vaikka oli pakastevadelmia). Varsinkaan pintakerros. Kuivaa olisi tullut, jos en olisi maidolla kostuttanut.
- harastelia1 vuosi sittenMillä voi liivatteen korvata tai mieluummin jättää kokonaan pois/korvaamatta?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHarastelija, reseptiä ei ole testattu muulla kuin liivatelehdillä. Halutessasi voit kokeilla korvata liivatteen esimerkiksi agar-agarilla tai Vegegelillä. Lisätietoja löydät tästä linkistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/liivate-ja-vegaaniset-korvikkeet
- vadelma1 vuosi sittenOli kyllä hyvä kakku tulen tekemään useammin
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKokeilija, valkuaisista vatkattu vaahto tuo mousseen toivotunlaista kuohkeutta.
- Kokeilija3 vuotta sittenYllätyin valkuaisten käytöstä mousessa, mousset muuten tuttuja. Kuinka tärkeät ne ovat mousessa?
- hippimutsi3 vuotta sittenTämä kyllä kannattaa vaikka maidolla kostuttaa :) Jäi aavistuksen kuivaksi kostuttamatta.
- Kakku3 vuotta sittenOhjeessa ei kerrottu missä vaiheessa vanilijasokeri pitää lisätä ja mihin. Ohjeessa ei myöskään mainittu sitä, että liivate tulee sekoittaa juoksevana norona koko ajan sekoittaen. Itse tein tässä virheen kun en heti sekoittanut ja kermaseokseen tuli liivateklönttejä. Harmittaa tosi paljon
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKakku, vaniljasokeri lisätään vadelmamousseen vadelmasoseen kanssa samanaikaisesti. Tulemme lisäämään tiedon reseptiin. Tarkennamme myös kohtaa, jossa liivate lisätään kermaseoksen joukkoon.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTupu, kakun voi hyvin täyttää jo edellisenä päivänä, mutta kuorrutus ja koristelu on hyvä tehdä vasta ennen tarjoilua.
- Tupu3 vuotta sittenVoiko kakun tehdä edellisenä päivänä,vai kostuuko liikaa,kun vadelmat sulaa? Tiedosta kiitos!
- <33 vuotta sittenkuinka monta kaloria tässä on?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sitten<3, tämän reseptin energiasisältöä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä. Tiedustelusi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
- Epäröivä3 vuotta sittenPitääkö kakkua kostuttaa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEpäröivä, kakkua ei tarvitse erikseen kostuttaa vadelmien mehukkuuden vuoksi.
- Pitäis tietää3 vuotta sittenNi minkä kokonen kakku vuoka tähän tuli
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLässähtänyt kakku, ohjeessa käytetty 24 cm vuokaa. Tieto täydennetty reseptiin.
- Lässähtänyt kakku3 vuotta sittenReseptissä ei kerrota minkäkokoista vuokaa tulee käyttää ?
- Leipuri4 vuotta sittenMinkä kokoiseen kakkuvuokaan taikina olisi suositeltua laittaa?