VadelmakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmakakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vadelmakakku pitää sisällään vadelmamoussen ja vadelmayllätyksen. Helppo koristelu tekee kakusta modernin juhlapöydän tarjottavan. Noin 0,95€/annos.

    Ainekset

    20 annosta
    4
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Vadelmamousse

    2 rs (à 175 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai
    2
     
    valkuaista
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 rs (250 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Kuorruttamiseen

    2 tlk (à 2 dl)
     
    Pirkka vispikermaa
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai

    Koristeluun

     
    tuoreita vadelmia
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
    Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja nosta pohja vuokaan.
    Sulata yksi rasiallinen vadelmia ja painele ne siivilän läpi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja siirrä sose sivuun.
    Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
    Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vadelmasose.
    Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja liu'ota ne mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate kermaseoksen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaiset.
    Ota toinen vadelmarasia ja levitä puolet vadelmista kakkupohjan päälle, jätä reunoille tyhjää. Marjat saavat olla jäisiä, isokokoiset vadelmat voit halkaista. Levitä puolet moussesta marjojen ja pohjan päälle.
    Nosta keskimmäinen levy vuokaan, täytä lopuilla vadelmilla ja moussella. Laita kansilevy päälle ja peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla. Laita leikkuulauta kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
    Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Nosta hyytynyt kakku lautaselle. Ota kermasta osa erikseen ja levitä se kakun reunoille ja pinnalle. Laita loput kermasta pursotinpussiin ja pursota kerma kakun pinnalle. Lisää koristeeksi tuoreita vadelmia.
    Jos haluat tehdä kakun pintaan kiilteen, laita ensin marjat kakun keskelle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille on hyytynyt, pursota kerma kiilteen ympärille. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      0,99/kpl
      1,98/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      4,99/kpl
      28,51/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      3,29/kpl
      13,16/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,59/kpl
      25,90/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      3,59/kpl
      6,19/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      1,39/kpl
      81,76/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Meira liivatelehti 20g pussi
      1,35/kpl
      67,50/kg
    • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
      Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
      5,35/kpl
      21,40/kg
    • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      1,19/kpl
      2,38/kg
    • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      1,99/kpl
      3,98/kg
    • Pirkka sitruuna
      Pirkka sitruuna
      0,53/kpl
      2,79/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,68/kpl
      3,99/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Pirkka vadelma 200 g pakaste
      3,99/kpl
      19,95/kg
    • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suom.pa
      Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suom.pa
      5,89/kpl
      29,45/kg
    • K-Menu vadelma 500g pakaste
      K-Menu vadelma 500g pakaste
      5,99/kpl
      11,98/kg
    • Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
      Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainen
      3,59/kpl
      28,72/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      2,29/kpl
      26,94/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      2,55/kpl
      15,94/kg

    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (93 arvostelua)

    • Kokeilija
      1 vuosi sitten
      Yllätyin valkuaisten käytöstä mousessa, mousset muuten tuttuja. Kuinka tärkeät ne ovat mousessa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Kokeilija, valkuaisista vatkattu vaahto tuo mousseen toivotunlaista kuohkeutta.
    • hippimutsi
      1 vuosi sitten
      Tämä kyllä kannattaa vaikka maidolla kostuttaa :) Jäi aavistuksen kuivaksi kostuttamatta.
    • Kakku
      1 vuosi sitten
      Ohjeessa ei kerrottu missä vaiheessa vanilijasokeri pitää lisätä ja mihin. Ohjeessa ei myöskään mainittu sitä, että liivate tulee sekoittaa juoksevana norona koko ajan sekoittaen. Itse tein tässä virheen kun en heti sekoittanut ja kermaseokseen tuli liivateklönttejä. Harmittaa tosi paljon
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Kakku, vaniljasokeri lisätään vadelmamousseen vadelmasoseen kanssa samanaikaisesti. Tulemme lisäämään tiedon reseptiin. Tarkennamme myös kohtaa, jossa liivate lisätään kermaseoksen joukkoon.
    • Tupu
      1 vuosi sitten
      Voiko kakun tehdä edellisenä päivänä,vai kostuuko liikaa,kun vadelmat sulaa? Tiedosta kiitos!
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Tupu, kakun voi hyvin täyttää jo edellisenä päivänä, mutta kuorrutus ja koristelu on hyvä tehdä vasta ennen tarjoilua.
    • <3
      1 vuosi sitten
      kuinka monta kaloria tässä on?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      <3, tämän reseptin energiasisältöä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä. Tiedustelusi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
    • Epäröivä
      1 vuosi sitten
      Pitääkö kakkua kostuttaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Epäröivä, kakkua ei tarvitse erikseen kostuttaa vadelmien mehukkuuden vuoksi.
    • Pitäis tietää
      2 vuotta sitten
      Ni minkä kokonen kakku vuoka tähän tuli
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Lässähtänyt kakku, ohjeessa käytetty 24 cm vuokaa. Tieto täydennetty reseptiin.
    • Lässähtänyt kakku
      2 vuotta sitten
      Reseptissä ei kerrota minkäkokoista vuokaa tulee käyttää ?
    • Leipuri
      2 vuotta sitten
      Minkä kokoiseen kakkuvuokaan taikina olisi suositeltua laittaa?