Vadelmakakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Vadelmakakku pitää sisällään vadelmamoussen ja vadelmayllätyksen. Helppo koristelu tekee kakusta modernin juhlapöydän tarjottavan. Noin 0,95€/annos.
Ainekset
20 annosta
4 | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | tai |
Vadelmamousse | |
---|---|
2 rs (à 175 g) | tai |
1/2 dl | tomusokeria tai |
4 | liivatelehteä tai |
2 | valkuaista tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 rs (250 g) | tai |
1 rkl | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Kuorruttamiseen | |
2 tlk (à 2 dl) | Pirkka vispikermaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
Koristeluun | |
tuoreita vadelmia tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja nosta pohja vuokaan.
Sulata yksi rasiallinen vadelmia ja painele ne siivilän läpi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja siirrä sose sivuun.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vadelmasose.
Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja liu'ota ne mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate kermaseoksen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaiset.
Ota toinen vadelmarasia ja levitä puolet vadelmista kakkupohjan päälle, jätä reunoille tyhjää. Marjat saavat olla jäisiä, isokokoiset vadelmat voit halkaista. Levitä puolet moussesta marjojen ja pohjan päälle.
Nosta keskimmäinen levy vuokaan, täytä lopuilla vadelmilla ja moussella. Laita kansilevy päälle ja peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla. Laita leikkuulauta kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Nosta hyytynyt kakku lautaselle. Ota kermasta osa erikseen ja levitä se kakun reunoille ja pinnalle. Laita loput kermasta pursotinpussiin ja pursota kerma kakun pinnalle. Lisää koristeeksi tuoreita vadelmia.
Jos haluat tehdä kakun pintaan kiilteen, laita ensin marjat kakun keskelle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille on hyytynyt, pursota kerma kiilteen ympärille. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(66 arvostelua)
- yli 60 min4,2(50 arvostelua)
- yli 60 min3,7(160 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(226 arvostelua)
- yli 60 min4,0(121 arvostelua)
- yli 60 min4,0(131 arvostelua)
- yli 60 min4,2(24 arvostelua)
- yli 60 min4,1(75 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (93 arvostelua)
- Kokeilija1 vuosi sittenYllätyin valkuaisten käytöstä mousessa, mousset muuten tuttuja. Kuinka tärkeät ne ovat mousessa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKokeilija, valkuaisista vatkattu vaahto tuo mousseen toivotunlaista kuohkeutta.
- hippimutsi1 vuosi sittenTämä kyllä kannattaa vaikka maidolla kostuttaa :) Jäi aavistuksen kuivaksi kostuttamatta.
- Kakku1 vuosi sittenOhjeessa ei kerrottu missä vaiheessa vanilijasokeri pitää lisätä ja mihin. Ohjeessa ei myöskään mainittu sitä, että liivate tulee sekoittaa juoksevana norona koko ajan sekoittaen. Itse tein tässä virheen kun en heti sekoittanut ja kermaseokseen tuli liivateklönttejä. Harmittaa tosi paljon
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKakku, vaniljasokeri lisätään vadelmamousseen vadelmasoseen kanssa samanaikaisesti. Tulemme lisäämään tiedon reseptiin. Tarkennamme myös kohtaa, jossa liivate lisätään kermaseoksen joukkoon.
- Tupu1 vuosi sittenVoiko kakun tehdä edellisenä päivänä,vai kostuuko liikaa,kun vadelmat sulaa? Tiedosta kiitos!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTupu, kakun voi hyvin täyttää jo edellisenä päivänä, mutta kuorrutus ja koristelu on hyvä tehdä vasta ennen tarjoilua.
- <31 vuosi sittenkuinka monta kaloria tässä on?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sitten<3, tämän reseptin energiasisältöä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä. Tiedustelusi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
- Epäröivä1 vuosi sittenPitääkö kakkua kostuttaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEpäröivä, kakkua ei tarvitse erikseen kostuttaa vadelmien mehukkuuden vuoksi.
- Pitäis tietää2 vuotta sittenNi minkä kokonen kakku vuoka tähän tuli
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLässähtänyt kakku, ohjeessa käytetty 24 cm vuokaa. Tieto täydennetty reseptiin.
- Lässähtänyt kakku2 vuotta sittenReseptissä ei kerrota minkäkokoista vuokaa tulee käyttää ?
- Leipuri2 vuotta sittenMinkä kokoiseen kakkuvuokaan taikina olisi suositeltua laittaa?