Vadelmakakku
Vadelmakakku pitää sisällään vadelmamoussen ja vadelmayllätyksen. Helppo koristelu tekee kakusta modernin juhlapöydän tarjottavan. Noin 0,95€/annos.
20 annostayli 60 min
Ainekset
20 annosta
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka perunajauhoja
Vadelmamousse
- 2rs(à 175 g)Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)
- 1/2dltomusokeria
- 4liivatelehteä
- 2valkuaista
- 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
- 1rs(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 2rklsitruunanmehua
Kuorruttamiseen
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
- 2rklsokeria
Koristeluun
- tuoreita vadelmia
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
- Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja nosta pohja vuokaan.
- Sulata yksi rasiallinen vadelmia ja painele ne siivilän läpi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja siirrä sose sivuun.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vadelmasose.
- Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja liu'ota ne mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate kermaseoksen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaiset.
- Ota toinen vadelmarasia ja levitä puolet vadelmista kakkupohjan päälle, jätä reunoille tyhjää. Marjat saavat olla jäisiä, isokokoiset vadelmat voit halkaista. Levitä puolet moussesta marjojen ja pohjan päälle.
- Nosta keskimmäinen levy vuokaan, täytä lopuilla vadelmilla ja moussella. Laita kansilevy päälle ja peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla. Laita leikkuulauta kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
- Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Nosta hyytynyt kakku lautaselle. Ota kermasta osa erikseen ja levitä se kakun reunoille ja pinnalle. Laita loput kermasta pursotinpussiin ja pursota kerma kakun pinnalle. Lisää koristeeksi tuoreita vadelmia.
Tiesitkö että...
Jos haluat tehdä kakun pintaan kiilteen, laita ensin marjat kakun keskelle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille on hyytynyt, pursota kerma kiilteen ympärille. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Yllätyin valkuaisten käytöstä mousessa, mousset muuten tuttuja. Kuinka tärkeät ne ovat mousessa?
Kokeilija, valkuaisista vatkattu vaahto tuo mousseen toivotunlaista kuohkeutta.
Tämä kyllä kannattaa vaikka maidolla kostuttaa :) Jäi aavistuksen kuivaksi kostuttamatta.
Ohjeessa ei kerrottu missä vaiheessa vanilijasokeri pitää lisätä ja mihin. Ohjeessa ei myöskään mainittu sitä, että liivate tulee sekoittaa juoksevana norona koko ajan sekoittaen. Itse tein tässä virheen kun en heti sekoittanut ja kermaseokseen tuli liivateklönttejä. Harmittaa tosi paljon
Kakku, vaniljasokeri lisätään vadelmamousseen vadelmasoseen kanssa samanaikaisesti. Tulemme lisäämään tiedon reseptiin. Tarkennamme myös kohtaa, jossa liivate lisätään kermaseoksen joukkoon.
Voiko kakun tehdä edellisenä päivänä,vai kostuuko liikaa,kun vadelmat sulaa? Tiedosta kiitos!
Tupu, kakun voi hyvin täyttää jo edellisenä päivänä, mutta kuorrutus ja koristelu on hyvä tehdä vasta ennen tarjoilua.
kuinka monta kaloria tässä on?
<3, tämän reseptin energiasisältöä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä. Tiedustelusi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
Pitääkö kakkua kostuttaa?
Epäröivä, kakkua ei tarvitse erikseen kostuttaa vadelmien mehukkuuden vuoksi.
Ni minkä kokonen kakku vuoka tähän tuli
Lässähtänyt kakku, ohjeessa käytetty 24 cm vuokaa. Tieto täydennetty reseptiin.
Reseptissä ei kerrota minkäkokoista vuokaa tulee käyttää ?
Minkä kokoiseen kakkuvuokaan taikina olisi suositeltua laittaa?