VadelmakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmakakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vadelmakakku pitää sisällään vadelmamoussen ja vadelmayllätyksen. Helppo koristelu tekee kakusta modernin juhlapöydän tarjottavan.

    Ainekset

    20 annosta
    4
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Vadelmamousse

    2 rs (à 175 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai
    2
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 rs (250 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Kuorruttamiseen

    2 tlk (à 2 dl)
     
    Pirkka vispikermaa
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai

    Koristeluun

     
    tuoreita vadelmia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 092 kJ / 262 kcal
    Rasva
    18,8 g
    josta tyydyttynyttä
    11,9 g
    Hiilihydraatit
    18,3 g
    josta sokereita
    13 g
    Proteiini
    4,8 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).

    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

    Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja nosta pohja vuokaan.

    Sulata yksi rasiallinen vadelmia ja painele ne siivilän läpi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja siirrä sose sivuun.

    Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

    Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vadelmasose.

    Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja liu'ota ne mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate kermaseoksen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaiset.

    Ota toinen vadelmarasia ja levitä puolet vadelmista kakkupohjan päälle, jätä reunoille tyhjää. Marjat saavat olla jäisiä, isokokoiset vadelmat voit halkaista. Levitä puolet moussesta marjojen ja pohjan päälle.

    Nosta keskimmäinen levy vuokaan, täytä lopuilla vadelmilla ja moussella. Laita kansilevy päälle ja peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla. Laita leikkuulauta kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.

    Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Nosta hyytynyt kakku lautaselle. Ota kermasta osa erikseen ja levitä se kakun reunoille ja pinnalle. Laita loput kermasta pursotinpussiin ja pursota kerma kakun pinnalle. Lisää koristeeksi tuoreita vadelmia.

    Jos haluat tehdä kakun pintaan kiilteen, laita ensin marjat kakun keskelle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille on hyytynyt, pursota kerma kiilteen ympärille.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 8,50/2 kpl
      24,29/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,99/kpl (28,51/kg)
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
      Hinta 2,49/kpl
      5,68/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Hinta 3,49/kpl
      6,02/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,45/kpl
      2,90/kg
    • Helmi Luomu perunajauho 500g
      Hinta 2,25/kpl
      4,50/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
      Hinta 5,39/kpl
      26,95/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,45/kpl
      85,29/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      3,68/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl (4,14/kg)
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
      Hinta 3,99/kpl
      15,96/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,18/kpl
      6,95/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,76/kpl
      3,99/kg
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/l
    • Pirkka suomalainen vadelma 150g
      Hinta 4,99/kpl
      33,27/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (127 arviota)

    • Pulla
      4 kuukautta sitten
      Maukas, itse kostutin jokaisen pohjalevyn maidolla kokoamisvaiheessa ja se oli mielestäni hyvä ratkaisu. Yksinkertainen koristelu näytti kauniilta.
    • eeva
      11 kuukautta sitten
      voiko mascarponen vaihtaa esimerkiksi rahkaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      11 kuukautta sitten
      eeva, mascarponen tilalla voi käyttää rahkaa.
    • Kuivaa
      1 vuosi sitten
      Vadelmia on ohjeessa sen verran vähän, ettei kakku niillä kostu tarpeeksi (vaikka oli pakastevadelmia). Varsinkaan pintakerros. Kuivaa olisi tullut, jos en olisi maidolla kostuttanut.
    • harastelia
      1 vuosi sitten
      Millä voi liivatteen korvata tai mieluummin jättää kokonaan pois/korvaamatta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Harastelija, reseptiä ei ole testattu muulla kuin liivatelehdillä. Halutessasi voit kokeilla korvata liivatteen esimerkiksi agar-agarilla tai Vegegelillä. Lisätietoja löydät tästä linkistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/liivate-ja-vegaaniset-korvikkeet
    • vadelma
      1 vuosi sitten
      Oli kyllä hyvä kakku tulen tekemään useammin
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kokeilija, valkuaisista vatkattu vaahto tuo mousseen toivotunlaista kuohkeutta.
    • Kokeilija
      3 vuotta sitten
      Yllätyin valkuaisten käytöstä mousessa, mousset muuten tuttuja. Kuinka tärkeät ne ovat mousessa?
    • hippimutsi
      3 vuotta sitten
      Tämä kyllä kannattaa vaikka maidolla kostuttaa :) Jäi aavistuksen kuivaksi kostuttamatta.
    • Kakku
      3 vuotta sitten
      Ohjeessa ei kerrottu missä vaiheessa vanilijasokeri pitää lisätä ja mihin. Ohjeessa ei myöskään mainittu sitä, että liivate tulee sekoittaa juoksevana norona koko ajan sekoittaen. Itse tein tässä virheen kun en heti sekoittanut ja kermaseokseen tuli liivateklönttejä. Harmittaa tosi paljon
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kakku, vaniljasokeri lisätään vadelmamousseen vadelmasoseen kanssa samanaikaisesti. Tulemme lisäämään tiedon reseptiin. Tarkennamme myös kohtaa, jossa liivate lisätään kermaseoksen joukkoon.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Tupu, kakun voi hyvin täyttää jo edellisenä päivänä, mutta kuorrutus ja koristelu on hyvä tehdä vasta ennen tarjoilua.
    • Tupu
      3 vuotta sitten
      Voiko kakun tehdä edellisenä päivänä,vai kostuuko liikaa,kun vadelmat sulaa? Tiedosta kiitos!
    • <3
      3 vuotta sitten
      kuinka monta kaloria tässä on?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      <3, tämän reseptin energiasisältöä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä. Tiedustelusi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
    • Epäröivä
      3 vuotta sitten
      Pitääkö kakkua kostuttaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Epäröivä, kakkua ei tarvitse erikseen kostuttaa vadelmien mehukkuuden vuoksi.
    • Pitäis tietää
      3 vuotta sitten
      Ni minkä kokonen kakku vuoka tähän tuli
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Lässähtänyt kakku, ohjeessa käytetty 24 cm vuokaa. Tieto täydennetty reseptiin.
    • Lässähtänyt kakku
      3 vuotta sitten
      Reseptissä ei kerrota minkäkokoista vuokaa tulee käyttää ?
    • Leipuri
      4 vuotta sitten
      Minkä kokoiseen kakkuvuokaan taikina olisi suositeltua laittaa?