Hyppää sisältöön
VadelmakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmakakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vadelmakakku pitää sisällään vadelmamoussen ja vadelmayllätyksen. Helppo koristelu tekee kakusta modernin juhlapöydän tarjottavan.

    Ainekset

    20 annosta

    Vadelmamousse

    Kuorruttamiseen

    • 2 tlk (à 2 dl) Pirkka vispikermaa
    • 2 rkl sokeria

    Koristeluun

    • tuoreita vadelmia

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 092 kJ / 262 kcal
    • Rasva
      18,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      11,9 g
    • Hiilihydraatit
      18,3 g
    • josta sokereita
      13 g
    • Proteiini
      4,8 g
    • Suola
      0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm).
    2. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
    3. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja nosta pohja vuokaan.
    4. Sulata yksi rasiallinen vadelmia ja painele ne siivilän läpi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja siirrä sose sivuun.
    5. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
    6. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon, lisää vaniljasokeri ja vadelmasose.
    7. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja liu'ota ne mehun joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate kermaseoksen joukkoon samalla huolellisesti sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaiset.
    8. Ota toinen vadelmarasia ja levitä puolet vadelmista kakkupohjan päälle, jätä reunoille tyhjää. Marjat saavat olla jäisiä, isokokoiset vadelmat voit halkaista. Levitä puolet moussesta marjojen ja pohjan päälle.
    9. Nosta keskimmäinen levy vuokaan, täytä lopuilla vadelmilla ja moussella. Laita kansilevy päälle ja peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla. Laita leikkuulauta kakun päälle painoksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
    10. Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Nosta hyytynyt kakku lautaselle. Ota kermasta osa erikseen ja levitä se kakun reunoille ja pinnalle. Laita loput kermasta pursotinpussiin ja pursota kerma kakun pinnalle. Lisää koristeeksi tuoreita vadelmia.
    Jos haluat tehdä kakun pintaan kiilteen, laita ensin marjat kakun keskelle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille on hyytynyt, pursota kerma kiilteen ympärille.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (136 arviota)

    • Pulla
      1 vuosi sitten
      Maukas, itse kostutin jokaisen pohjalevyn maidolla kokoamisvaiheessa ja se oli mielestäni hyvä ratkaisu. Yksinkertainen koristelu näytti kauniilta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      eeva, mascarponen tilalla voi käyttää rahkaa.
    • eeva
      1 vuosi sitten
      voiko mascarponen vaihtaa esimerkiksi rahkaan?
    • Kuivaa
      1 vuosi sitten
      Vadelmia on ohjeessa sen verran vähän, ettei kakku niillä kostu tarpeeksi (vaikka oli pakastevadelmia). Varsinkaan pintakerros. Kuivaa olisi tullut, jos en olisi maidolla kostuttanut.
    • harastelia
      1 vuosi sitten
      Millä voi liivatteen korvata tai mieluummin jättää kokonaan pois/korvaamatta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Harastelija, reseptiä ei ole testattu muulla kuin liivatelehdillä. Halutessasi voit kokeilla korvata liivatteen esimerkiksi agar-agarilla tai Vegegelillä. Lisätietoja löydät tästä linkistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/nain-onnistut/liivate-ja-vegaaniset-korvikkeet
    • vadelma
      2 vuotta sitten
      Oli kyllä hyvä kakku tulen tekemään useammin
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kokeilija, valkuaisista vatkattu vaahto tuo mousseen toivotunlaista kuohkeutta.
    • Kokeilija
      3 vuotta sitten
      Yllätyin valkuaisten käytöstä mousessa, mousset muuten tuttuja. Kuinka tärkeät ne ovat mousessa?
    • hippimutsi
      4 vuotta sitten
      Tämä kyllä kannattaa vaikka maidolla kostuttaa :) Jäi aavistuksen kuivaksi kostuttamatta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Kakku, vaniljasokeri lisätään vadelmamousseen vadelmasoseen kanssa samanaikaisesti. Tulemme lisäämään tiedon reseptiin. Tarkennamme myös kohtaa, jossa liivate lisätään kermaseoksen joukkoon.
    • Kakku
      4 vuotta sitten
      Ohjeessa ei kerrottu missä vaiheessa vanilijasokeri pitää lisätä ja mihin. Ohjeessa ei myöskään mainittu sitä, että liivate tulee sekoittaa juoksevana norona koko ajan sekoittaen. Itse tein tässä virheen kun en heti sekoittanut ja kermaseokseen tuli liivateklönttejä. Harmittaa tosi paljon
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Tupu, kakun voi hyvin täyttää jo edellisenä päivänä, mutta kuorrutus ja koristelu on hyvä tehdä vasta ennen tarjoilua.
    • Tupu
      4 vuotta sitten
      Voiko kakun tehdä edellisenä päivänä,vai kostuuko liikaa,kun vadelmat sulaa? Tiedosta kiitos!
    • <3
      4 vuotta sitten
      kuinka monta kaloria tässä on?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      <3, tämän reseptin energiasisältöä ei valitettavasti ole saatavilla tällä hetkellä. Tiedustelusi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
    • Epäröivä
      4 vuotta sitten
      Pitääkö kakkua kostuttaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Epäröivä, kakkua ei tarvitse erikseen kostuttaa vadelmien mehukkuuden vuoksi.
    • Pitäis tietää
      4 vuotta sitten
      Ni minkä kokonen kakku vuoka tähän tuli
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Lässähtänyt kakku, ohjeessa käytetty 24 cm vuokaa. Tieto täydennetty reseptiin.
    • Lässähtänyt kakku
      4 vuotta sitten
      Reseptissä ei kerrota minkäkokoista vuokaa tulee käyttää ?
    • Leipuri
      4 vuotta sitten
      Minkä kokoiseen kakkuvuokaan taikina olisi suositeltua laittaa?