Onnea Reilu kauppa 20v! Ben & Jerry’s onnittelee 20-vuotiasta Reilua kauppaa

Onnea Reilu kauppa 20v! Ben & Jerry’s onnittelee 20-vuotiasta Reilua kauppaa

Päivitetty 24.9.2019

Onko sinusta mukavaa olla reilu? Niin meistäkin! Tiesitkö, että kaikilla Ben & Jerry’s -jäätelöillä on Reilun kaupan merkki? Entä tiesitkö, että Reilu kauppa Suomessa täyttää tänä vuonna 20 vuotta?

Ben & Jerry’s on perustamisestaan lähtien pyrkinyt valmistamaan parasta mahdollista jäätelöä, mahdollisimman mukavalla tavalla. Ben & Jerry’sillä uskotaan edelleen, että yrityksillä on mahdollisuus – ja sitä kautta myös vastuu – vaikuttaa omalla toiminnallaan ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointiin. Sillä, miten ja mistä raaka-aineet hankitaan, on tässä valtava merkitys.

Reilu kauppa on maailmanlaajuinen liike, jonka tehtävä on varmistaa, että kehitysmaiden pienviljelijät selviävät kovassa kilpailussa globaaleilla markkinoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että viljelijöille maksetaan heidän viljelemistään raaka-aineista reilu hinta, minkä lisäksi viljelijöiden muodostamille viljelijäosuuskunnille maksetaan Reilun kaupan lisää. Näiden avulla viljelijät voivat esimerkiksi sijoittaa kestäviin viljelymenetelmiin ja yhteisöjensä elämänlaadun parantamiseen.

Tee hyvää herkutellen

Kaikki Ben & Jerry’s -jäätelöillä herkuttelevat tukevat jäätelövalinnallaan Reilu kauppaa ja pienviljelijöiden reilua kohtelua. Esimerkiksi vuonna 2017 Reilun kaupan lisää maksettiin yli kolme miljoonaa dollaria. Tällä summalla on mm. rakennettu lääkäriasema ja palkattu sairaanhoitaja Norsunluurannikolla, kunnostettu koulu Madagaskarilla ja hankittu lapsille stipendejä Ecuadorissa ja Ghanassa.

Tänä vuonna Reilu kauppa täyttää pyöreät 20 vuotta. Ben & Jerry’s haluaakin juhlistaa tätä merkkipaalua Reilulle kaupalle omistetulla uutuusjäätelöllä Fairway to Heaven. Tämä suolaista karamellijäätelöä ja karamellin paloja yhdistävä herkku kantaa ylpeänä kyljessään Reilun kaupan merkkiä, kuten kaikki muutkin Ben & Jerry’s -jäätelöt

Ehkäpä seuraava annoksesi Ben & Jerry’s -jäätelöä maistuu entistä herkullisemmalta, kun tiedät, että reilusti herkkupaloja sisältävä jäätelö on reilua myös raaka-aineiden viljelijöille?

Lue lisää Ben & Jerry´s Suomen sivulta